2016: premiere IMAX

de Ştefan Dobroiu în 14 Feb 2016
Află ce filme vor putea fi văzute pe ecranul gigant

Atracţia ecranului IMAX nu poate fi contestată şi în ultimele decenii a devenit aproape regulă ca un film cu buget mare să fie realizat cu tehnologia obligatorie pentru proiecţia pe ecranul cu suprafaţa unei jumătăţi de teren de fotbal. Am întrebat distribuitorii de film din România ce titluri vor aduce în format IMAX: ţi le prezentăm mai jos, împreună cu motivele pentru care ţi-ai dori să le vezi în acest format.

Mai întâi, o precizare: faptul că distribuitorii au acces la un singur ecran gigant în România face ca programul IMAX să fie realizat de la o lună la alta. Costurile de proiectare fac ca aducerea unui film în program să nu merite decât dacă acesta are acces la măcar două săptămâni de proiecţii IMAX. Am ales pentru tine titlurile certe, dar şi cele cu şanse extrem de mari să poată fi văzute pe ecranul din Cinema City AFI Cotroceni.

Gods of Egypt/Zeii Egiptului
26 februarie
După ce Deadpool (citeşte cronica noastră) îşi va lua la revedere de la IMAX, vine rândul lui Set (Gerard Butler) şi Horus (Nikolaj Coster-Waldau) în Zeii Egiptului. Filmul a provocat deja un scandal rasial (mai toţi zeii egipteni sunt interpretaţi de actori caucazieni), dar producţia pare să-şi fi cheltuit bine bugetul de 140 de milioane de dolari, cu o mulţime de efecte speciale şi impresionante desfăşurări de forţe (armate câte frunză şi cât iarbă, monştri gigantici) aruncate pe ecran. Ar putea fi Înfruntarea titanilor varianta 2016.

The Divergent Series: Allegiant/Seria Divergent: Allegiant
11 martie
O serie care insistă nu doar să fie finalizată, dar şi să adapteze în două părţi ultimul roman al trilogiei Divergent. Insurgent ne-a prezentat-o pe Naomi Watts în rolul lui Evelyn, iar premiera din 11 martie plusează cu Jeff Daniels, într-un rol ce va fi păstrat şi pentru Ascendant, ultima parte a seriei pregătită pentru iunie 2017. Sequelul măreşte harta Divergent şi îi face pe eroii Tris (Shailene Woodley) şi Four (Theo James) să iasă din Chicago, explorând noi zone din popularul univers distopic.

Batman V Superman: Dawn of Justice/Batman vs. Superman: Zorii dreptăţii
25 Martie
Un film pe care noi chiar ne dorim să-l vedem în format IMAX. Prima întâlnire cu Wonder Woman şi promisiunea unor confruntări spectaculoase între cei mai populari supereroi DC, iată două dintre principalele argumente pentru a vedea filmul pe un ecran cât mai mare. Plus că Zack Snyder chiar se pricepe să pună la treabă gigantice echipe de efecte speciale, chiar dacă neglijează adesea fondul în favoarea formei.

The Jungle Book
15 aprilie
Dacă cei de la Disney mai aşteptau puţin se împlineau 50 de ani de la premiera uneia dintre cele mai iubite animaţii din toate timpurile. După un film live-action, compania revine la poveste tot cu actori şi animale în carne şi oase, de această dată în regia lui Jon Favreau. Ştim cu toţii povestea: micul Mowgli este adoptat de familie de lupi şi supravieţuieşte în junglă şi datorită prieteniei cu precauta Bagheera (Ben Kingsley) şi relaxatul Baloo (Bill Murrey). Reîntoarcerea în junglă a fiorosului tigru Shere Khan (Idris Elba) îi va da peste cap viaţa micului Mowgli. O extraordinară aventură va începe pentru ca Mowgli să se reîntoarcă în sânul familiei sale umane.

Captain America: Civil War/Căpitanul America: Războiul civil
6 mai
Este unul dintre cele mai aşteptate filme cu supereroi ale anului. Ca şi Batman v. Superman, Războiul civil ne promite o confruntare pe cinste între câteva dintre cele mai mari nume Marvel, în principal Căpitanul America şi Iron Man. O primă întâlnire cu Black Panther, dar şi cu noua versiune a lui Spider-Man se află printre atuurile noii producţii. Trailerele deja lansate au reuşit ceea ce puţine filme cu supereroi reuşesc: să promită spectacul, dar şi emoţie.

Printre titlurile neconfirmate oficial, dar cu mari şanse la proiecţii IMAX se numără X-Men: Apocalypse (20 mai), confruntarea Profesorului X şi a aghiotanţilor săi cu "cel dintâi" mutant, albastrul Apocalypse. Foarte vizual va fi şi Alice Through the Looking Glass/Alice În Ţara Oglinzilor (27 mai), iar despre Warcraft: Începutul (10 iunie) aproape că nu mai trebuie să spunem nimic. Terra se va lăsa cotropită de extratereştri în Independence Day: Resurgence (24 iunie), iar atacurile atotdistrugătoare ale acestora ar trebui văzute pe un ecran cât mai mare. Noul film al lui Steven Spielberg, The BFG (1 iulie), şi Star Trek Beyond/Star Trek. Dincolo de infinit! (22 iulie) ar putea intra şi ele în programul IMAX, ca şi Suicide Squad (5 august).

Exploreaza subiecte similare:

Deadpool, Batman V Superman: Dawn of Justice, The Jungle Book, The Divergent Series: Allegiant, Gods of Egypt, Captain America: Civil War, X-Men: Apocalypse, The BFG, Alice Through the Looking Glass, Warcraft, Star Trek Beyond, Independence Day: Resurgence, Suicide Squad

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
H4cK3RuL pe 15 februarie 2016 03:16
Nu am citit tot articolul dar astept cu nerabdare sa apara Divergent: Allegiant.
bogyvaly pe 15 februarie 2016 13:00
Le voi vedea pe toate, desigur, la IMAX

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells