2012: top filme de debut

de Gloria Sauciuc în 20 Dec 2012

Sfârşitul de an aduce cu sine, cel mai adesea, momente în care tragi linie şi cântăreşti ce a fost bine şi ce nu în anul care este pe cale să se încheie. În săptămâna dinaintea vacanţei de Crăciun, Cinemagia a selectat ce a fost mai interesant din punct de vedere cinematografic, alcătuind o serie de clasamente.

Astăzi puteţi citi pe Cinemagia despre cele mai tari personaje din  2012 şi, mai jos, despre cei mai promiţători regizori ai momentului. Regizori care au făcut în 2012 lungmetraje de debut remarcabile. Să le urmărim evoluţia şi, mai ales, filmele cu care au impresionat la Sundance, Cannes ori prin alte festivaluri.

Afișează:
1 din 8

Beasts of the Southern Wild (regia Benh Zeitlin)

Filmul, plasat într-o comunitate post-apocaliptică, una construită pe ruinele lumii vechi, lua Camera d'Or anul acesta la Cannes.

Zeitlin oferă un film coerent şi provocator, la fel de sigur pe el, din punct de vedere stilistic şi narativ, ca un film al unui regizor cu ani de experienţă în spate.

Beasts of the Southern Wild a rulat şi în România, în cadrul Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 20 decembrie 2012 11:22
Am vazut doar "Cabin in the woods" si mi-a placut.
alex_il_fenomeno pe 20 decembrie 2012 13:29
si eu la fel, doar un film pana acum. dar mai e timp...
cosmin742000 pe 20 decembrie 2012 16:18
Beasts of the Southern Wild e un film bun , dar nu e pt oricine , la celelalte 2 am citit plotul si m-am lamurit The cabin in the woods film horror cu adolescenti americani in padure (deci o groaza de clisee )plus interventia paranormalului pas, Bachelorette o comedie cu adolescenti americani , deci trebuie sa ma gadil ca sa rad , pas din nou.
Skynet.Zbenga pe 21 decembrie 2012 13:01
iti place sharapova?
Andrey92 pe 22 decembrie 2012 14:34
Tocmai cliseele erau si poanta filmului in cazul "Cabin in the Woods". Regizorul a vrut sa aduca un omagiu filmului horror.
victor_neo75 pe 20 decembrie 2012 21:03
Dintre toate cel mai reusit ca experienta cinematografica este fara indoiala Beasts of the Southern Wild o fantezie metaforica plasata in zona afectata de uraganul Katrina in 2005. Jocul fetitei (Quvenzhane Wallis) de doar 6 ani in momentul filmarilor este incredibil de natural. The Cabin in the Woods a fost o parodie aproape reusita a genului horror, iar Bachelorette a fost printre cele mai slabe comedii ale anului 2012.
legiune pe 21 decembrie 2012 01:02
Draga Gloria daca ma rasfatzai cu mai multe detalii si mai putine nume de actori, regizori, scenaristi, artisti machiaj , etc. poate eram si eu tentat sa vad un film din cele de mai sus pana a pare noua carte a lui Frederik Pohl Analele Heechee si pe meleagurile noastre, nici macar in engleze nu o gasesc, am deviat poate imi starneai curiozitatea asa cred ca ma mai uit la star trek in asteptarea la noua ecranizare.
AndreBlack pe 17 ianuarie 2013 16:20
Am vazut decat Cabin in the woods si Beasts of the Southern Wild care au fost filme bune .

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells