Paisa

(1946)

Paisa

Poster Paisa Poster Paisa

Sinopsis Paisa

Mai mult

Opera de lansare a neorealismului, Paisa se numara printre creatiile care realizeaza poate cel mai bine, in istoria filmului de fictiune, apropierea maxima de faptul autentic. Lucrate fara scenariu literar propriu-zis, cele sase episoade ale filmului constituie o improvizatie de geniu pe tema sfarsitului celui de-al Doilea Razboi Mondial: in Sicilia, o fata moare absurd impreuna cu unul din soldatii carora le serveste drept calauza; la Neapole, un soldat negru descopera cu uimire viata mizera a…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: radu3455
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile
Giulietta Masina Giulietta Masina Maria Michi Maria Michi Francesca (episode III: Roma) Harriet Medin Harriet Medin Harriet, the nurse (episode IV: Firenze)
Carmela Sazio Carmela Sazio Carmela Robert Van Loon Robert Van Loon Joe Lorena Berg Lorena Berg Amalia (episode III: Roma)
Renzo Avanzo Renzo Avanzo Massimo (episode IV: Firenze) Gar Moore Gar Moore Fred, an American soldier (episode III: Roma) Dots Johnson Dots Johnson Joe - the American MP (episode II: Napoli) (as Dots M. Johnson)
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • Paisan

Produs de

Organizzazione Film Internazionali (OFI)

Țara

Italia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Bibi_TM pe 04 Iunie 2013 08:38
T R I V I A
Filmul este împărțit în șase episoade numit simplu "Episodul I", "episodul II", etc Acțiunea are șase povești diferite impartite astfel: în Sicilia (episodul I), Napoli (episodul II), Roma (Episodul III) , Florența (episodul IV), o mănăstire din zona muntilor Appenini (episodul V), Porte Tolle în delta raului Po (episodul VI).

Călugării din al cincilea episod, care s-a filmat in zona muntilor Apenini au fost călugării franciscani autentici din mănăstirea Maiori, lângă Salerno.

Paisà (1946) a fost filmul de deschidere de la primul Festival Internațional de filme Documentare de la Edinburgh (în prezent Festivalul de Film de la Edinburgh), in 1947.

1 0
zeno.marin pe 26 August 2011 00:00
Sicilia, Napoli, Roma, Florenta, Razboi
Cineva se intreba oare ce pretentii poti avea de la un film vechi de aproape 70 de ani? Eu cred ca destul de multe, de ce nu? Daca nu pretentii, atunci macar poti avea sperante, in special atunci cand vezi numele lui Federico Fellini si Roberto Rosellini printre cei care au semnat scenariul, si nu orice scenariu ci unul nominalizat la Oscar.

Sa nu cadem in plasa premiilor cu prea mare usurinta, pentru ca sa nu uitam ca anul realizarii este 1946 iar orice film cu o asemenea tema aducea automat premii, asemeni filmelor de azi despre Irak sau Afganistan, desi nimeni cu mintea intreaga nu vrea sa le vada. Nici atunci si nici acum. Ma si intreb la acea vreme, cati oameni voiau sa vada un film de razboi...

Un motiv foarte bun pentru a urmari aceasta pelicula este ca fiind realizata la doar un an de la terminarea razboiului, decorurile si atmosfera sunt imposibil de… citeşte

1 3
Crist11 pe 26 august 2011 03:04
ti-am comentat mai sus.
Crist11 pe 26 August 2011 03:03
Sincer, zeno. Eu ma uit la cel putin 2 filme vechi pe zi, urmaresc ori western-uri pe TCM, ori ma uit pe tv 1000 la filme din ani ' 80 respectic ' 90.
Pe TCM dau filme din ani '40 - ' 50 ... ma atrag foarte tare, sunt curios sa vad cum jucau pe atunci actori, sa vad tematica, sa vad ce purtau, sa vad replicile, sa ii vad la actiune, sa vad un sarut sub clar de luna. ma uit la ele, imi plac foarte mult cele vechi, imi plac decorurile, si cateodata cand ma uit pe tv1000 ma apuca si plansul, cand vad actori batrani din ziua de azi cum erau ei in tineretele lor.
Am auzit de cei 2 italieni de mai sus, am auzit de numele lor, in sa nu si de filmele lor, si nici nu o sa ma uit.
Poate ca ceea ce ti-am zis eu nu corescut cu filmul la care ai comentat eu am vrut sa comentez asta "Cineva se intreba oare ce pretentii poti avea de la un film vechi de aproape 70 de ani? ".

0 0
zeno.marin pe 26 august 2011 13:10
Cu persoana care facea acea afirmatie urmaresc (fara a tine pasul cu ea) o parte dintre filmele din turneul de vizionare. Stii despre acel turneu? Ma rog, nu agreez ideea de filme impuse spre vizionare si comparare si nici cea de "maraton cinematografic", in special pentru ca e un lucru fortat, iar ritmul vizionarilor nu e cel dorit de mine. Mai sunt si alte motive pentru care nu particip, in primul rand lipsa de timp.... Deci repet, afirmatia exista, nu imi apartine, dar nu vreau sa dau numele acelei persoane. Oricum tine cont ca era o reactie la o serie de observatii critice ale mele, enuntate ceva mai detaliat mai jos. Filmul are desigur o valoare de necontestat per ansamblu, insa si o serie de lucruri care fac ca el sa nu fie chiar perfect. Am si semnalat un goof pe IMDB. Cand imi va fi aprobat, il vei putea citi... Daca nu mi se aproba, ar fi pentru prima data. Una alta, iti recomand acest film pentru partile bune pe care le-am mentionat, aflate si ele in acelasi comentariu al meu. Ah, inca ceva, pe forum vei gasi mai multe pareri care culmea (sau nu) coincid cu a mea. Nu citesc parerile altora inainte de a scrie review-uri, asa ca n-am fost influentat. Ideea e ca si altii au apreciat respectiv criticat cam aceleasi lucururi ca si mine...
Crist11 pe 26 august 2011 15:11
Nu o sa-l urmaresc zeno, totusi, cat de mult imi plac filmele vechi, nu pot cere personalitati si mentalitati mele de copil de 17 ani sa agreeze chiar toate filmele vechi.

Spune-ţi părerea despre Paisa

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Paisa
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells