Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Nov 2010, 19:56   #1
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

"Manusi Rosii"

Un film nou- nout al lui Radu Gabrea.
Avem informatii despre el? pe site-ul Cinemagia titlul e scris "Manusile Rosii"...
Se pare ca e vorba tot de o intamplare petrecuta pe vremea comunistilor.
Cert este, ca filmul a obtinut un premiu important la Festivalul de Film de la Sao Paolo, in Brazilia si acum cateva zile, un alt premiu a fost decernat actorului Alexandru Mihaescu, la festivalul de la Saturno, Italia.
Pe scurt, iata ce-am gasit scris despre el:
In filmul Manusi Rosii, o drama a lui Radu Gabrea, cu Marcel Iures, un student ajunge informator al securitatii in inchisoare, iar mai apoi martor al acuzarii, in procesul impotriva prietenilor sai.

Manusi Rosii urmareste destinul unui tanar sas din Brasov - Felix Goldschmitd, care ajunge informator al Securitatii in urma arestarilor operate dupa revolutia maghiara din ‘56. Personajul principal se bazeaza pe intamplarile din tineretea pastorului Eginald Schlattner, redate autobiografic in romanul Manusile rosii.

Felix (Alexandru Mihaescu) a fost ales si tinut in inchisoare pentru a fi “dresat pentru tradare”, transformandu-l in martor al acuzarii in simulacrul de proces intentat prietenilor sai, care au fost condamnati la ani grei de inchisoare.
24FUN
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2010, 10:49   #2
Lecart
Guru

Lecart

L-am vazut tot in vara, la IPIFF, am intrebat atunci pe-aici despre el, nimeni n-a zis nimic - din cate am inteles, Radu Gabrea nu-i prea iubit prin imprejurimi.

E un film bun. Lung dar dens, bine jucat, bine taiat. (daca nu ma-nsala memoria, Melania Oproiu taiase 12 variante de montaj)

Atat Radu Gabrea cat si Melania Oproiu au asistat la proiectie (printre altii). Filmul a fost aplaudat, s-a discutat, s-au pus intrebari.

Eu zic ca merita vazut.

Last edited by Lecart : 25 Nov 2010 at 10:51.
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Nov 2010, 13:26   #3
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

atunci, sa asteptam cuminti lansarea pe ecrane.
si intre timp sa ma culegem noutati despre cv-ul lui.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules