Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Jul 2003, 16:03   #1
Ping
Veteran

Ping

teaser / trailer

Suportati va rog o intrebare de incepator :

Care este diferenta intre teaser si trailer ?

Pe Cinemagia am gasit la dictionar numai o explicatie la trailer.
Ping is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2003, 16:40   #2
emanuel
Maestrul

emanuel

Send a message via Yahoo to emanuel
Teaser: este folosit in principal cand se refera la afise. Vine din engleza si inseamna a starni curiozitate. Deci este un filmulet foarte scurt sau un afis care nu spune mare lucru despre un film urmator, doar sa-ti faci o idee.
De exemplu la Finding Nemo exista 2 teasere si un afis "de baza". Teaserul 1 reprezinta un banc de pesti si un pestisor in mijoc si titlul filmului. Al doilea teaser prezinta doi pestisori in mijoc si un rechin in spatele lor impreuna cu titlul filmului. Al treilea, afisului final prezinta aceeasi pestisori, rechinul dar si celelalte personaje imprejurul lor... Poti vedea toate cele trei afise pe pagina filmului de pe Cinemagia: http://www.cinemagia.ro/movie.php?mo...gallery&hist=0
Trailerul se foloseste mai mult pentru filmuletele scurte de prezentare ale urmatoarelor premiere care vor aparea pe ecrane. la noi se mai folosesc denumirile de forspan sau vorspan.

Am reusit sa te lamuresc, sau te-am bagat mai tare in ceata?
emanuel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2003, 17:08   #3
Ping
Veteran

Ping

Mersi Emanuel. Dupa traducere mergeam pe amagire asa cum vad pe aici pe forum cati sufera asteptand aparitia unui film.

Thanks Ambra Blu. No offense to Emanuel but your explanations are far more complete. Si apropo de ce trebuia sa ma doara. Am pe calculator Everest dictionary. I-am dat teaser si pe langa trei explicatii imi tranteste si :

Cock teaser : femeie care excita un barbat(dar care nu vrea sa aiba relatii sexuale)
Ping is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules