Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Sep 2007, 11:58   #1
rocky
Veteran

rocky

Comedie romantica?

mesaj sters
rocky is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Sep 2007, 13:27   #2
Proletar
Guru

Proletar

eu cred ca acest gen a fost compromis in romania...
Old 11 Sep 2007, 14:23   #3
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Old 11 Sep 2007, 14:54   #4
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Sincer - comedia romanticä e pe la coada prioritätilor mele personale. Nu cä mi-ar displäcea, dar cred cä alte vreo zece genuri îmi plac si mai mult.
DAR - asta nu-nseamnä sä-ncep acum sä vomez ineptii megalomane, presärate cu obscenitäti explicite si emoticoane verzi. Dacä eu, ästa care sunt, as fi producätor, si mi-ar aduce cineva un proiect de comedie romanticä pregätit, vorba ta, "ca la carte, dupä toate regulile", i-as zice DA! (Fiindcä, dincolo de gusturile mele personale, sunt în stare sä apreciez just si obiectiv calitatea.)
SI - dacä n-as fi producätor, ci doar "receptor/comentator" (indiferent în ce calitate: distribuitor, critic, cronicar de tabloid, sau simplu spectator), si as afla cä se anuntä o comedie romanticä româneascä, tot asa, "ca la carte, dupä toate regulile", as räspunde cu acelasi DA!

Deci, Balboa dragä... de coci cumva asa ceva... dä-i bice!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Sep 2007, 15:11   #5
seven7seven
Veteran

seven7seven

Nici la cele straine nu ma pot uita, daramite la unul romanesc. Ar fi o greseala - dar nu una surprinzatoare, avand in vedere ca luam ce-i rau din cam toate domeniile, afumam cu slanina si tragem trei dungi tricolore peste steagul american - si gata.
Your eyes are weary from staring at the monitor. You feel sleepy. Notice how restful it is to watch the cursor blink. Close your eyes. The opinions stated above are yours. You cannot imagine why you ever felt otherwise.

*snap fingers*
seven7seven is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Sep 2007, 15:55   #6
Proletar
Guru

Proletar

@rocky

da, "buletin de bucuresti" cred ca a fost vazut de mine de vreo 4-5 ori la vremea respectiva...eram adolescent, imi placea enorm muzica de inceput, aia cantata de mirabela dauer...cu "vantule, in drumul tau...", imi placeau foarte mult constantin diplan si cotescu...celebra replica a buciuceancai "am vazut lumina si am intrat" in timp ce tocmai ea aprindea lumina in dormitorul insurateilor...in fine...

dar dupa filme tampite gen "miss litoral" sau "a doua cadere a constantinopolului" da-mi voie sa am retinerile mele in privinta capacitatii regizorilor romani de a face comedie.
Old 11 Sep 2007, 17:58   #7
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Old 11 Sep 2007, 21:58   #8
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
Acum cu cativa ani, dl. Dan Matei Agathon, ministrul turismului de atunci, perfora din zece in zece metri cu palmieri solul litoralului romanesc, ctitorind astfel public prima noastra padure tropicala.

Sunt convins ca va amintiti ce s-a intamplat cu fructele experimentului, si chiar si de plombele ridicole puse respectivilor palmieri in cadere.

Nu ca n-as vrea sa avem romcom-uri - imi place foarte mult genul si chiar am incercat sa lucrez in el - insa e un intreg ecosistem care ne lipseste pentru ca acest tip de proiect sa fie valid.

To begin with, n-avem o piata. Piata care ar trebui sa fie formata de o audienta, care are niste cerinte, care duc la varii oferte, care sunt departajate de box-office. Asa merge de fapt. Tot sistemul asta, cumva normal, de a face filme totalmente pentru public a fost ignorat in ultimii, zic, 15 ani. Cele cateva exceptii care si-au pus (si) problema publicului au aratat erori grave de apreciere in ce priveste inteligenta si sensibilitatea consumatorului roman.

Consequently, n-avem un star system. Ne-existand nicio pre-legatura emotionala intre actori si audienta, nu putem decat sa speram ca ea se creaza odata cu coagularea, ca prin minune, a respectivei audiente. E un contract fals, caci nu are sigura decat o parte. Ironia e insa in faptul ca celalalt posbil semnatar al unui astfel de contract il cauta pe primul de ani de zile..

Si dac-am avea un romcom bun, ce-am face cu el ? Unde l-am vedea, in heavy rotation la cateva mall-uri intr-o competitie absurda, caci nedreapta, cu belles du jour ale celorlalte sisteme, mult mai bine calibrate pentru priza la public? Cat ar dura pana distribuitorii l-ar inlocui cu celelalte optiuni cu potential vandabil pe care le au, optiuni care, chiar daca nu genereaza castig, macar bifeaza un colt de lume undeva pe o harta (and keep the business going)? Cu ce preturi l-ar achizitiona (ahem) televizunile ca sa faca potentiala investitie rentabila ?

Stiu ca discutia e lunga, I just tried to hint a bit of the big picture.
Repet, departe de mine ideea ca romcom nu ne trebuie - dimpotriva, zic ca ne trebuie cat mai mult din fiecare gen, am chiar un proiect care militeaza pentru asta - zic ca riscam sa producem, undeva intr-un vacuum creativ, tot felul de palmieri foarte interesanti, numai buni de plantat pe un sol din ce in ce mai arid, mai neingrijit si mai plin de nisip.
Old 12 Sep 2007, 16:05   #9
rocky
Veteran

rocky

mesaj sters
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules