Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 12 Aug 2005, 12:38   #21
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Pitbull:
Mâna amical-canina se sträduieste sä împace si capra si varza în acest board unde duläul e de pazä si protectie, si anume:
- Sä-l tinä cât mai curat de orice porcärele, fie de prieteni, fie de mai putin prieteni sau de necunoscuti.
- Sä nu-l castreze total, fäcându-l mänästire de maici sau "Scînteia tineretului" si degenerând în cenzurä.
Oricum, caut sä aplic urmätorul principiu: elimin numai mesajele ce constituie strict certuri personale, färä sä aducä nimic util topicurilor.
It's hard to be God but... facem si noi ce putem.

nu cred ca numitul merita atitea menajamente.
ramin la parerea mea: ar trebui dat in shuturi afara de pe forum.
(evident, castrat 'total' in prealabil !)

in leg. cu buftea - re-zic ce a fost sters:
awful place!
precum numele-i...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Aug 2005, 13:58   #22
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Alex Leo Serban:
Ai dreptul la opinia ta - si la motivele tale personale, pe care nu ti le poate contesta nimeni, cu atât mai putin noi, care-am väzut cu ochii nostri si le cunoastem.
Da' ce ne facem? Mai suntem pe-aici si din cei care n-au ajuns niciodatä la cutite cu "numitul".
Idem mai sus, plus:
- Cum mai spuneam cu un prilej, pentru mine loialitatea e sfântä. Da, stiu, ai replicat cä pentru tine nu face douä parale, fatä de gustul estetic. Nici o problemä; chestie de prioritäti personale. Cineva spunea odatä: "Dacä as avea de ales între a salva dintr-un incendiu un Rembrandt sau o pisicä, as alege pisica." Personal, as face la fel - "pisica" însemnând pentru mine nu numai orice pisicä, ci si, evident si cu atât mai mult, fäpturi cärora le SUNT loial.)
awful place!
De data asta nu mai sterg, pentru cä afirmatia e integratä într-un DIALOG, nu mai e un simplu zdronc cu toroipanu'. Da' ca s-o dezzdroncim complet, as vrea sä stiu si de ce NUMAI "awful place", si nimic din tot ce unii dintre noi zicem cä n-a fost tocmai awful? (Dincolo de tendinta ta de a iubi total sau a detesta absolut câte ceva.)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Aug 2005, 15:40   #23
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
@sCRIB

Eu scriu, el scrie, tu scribi in gazeta aia ... minereasca.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Aug 2005, 22:32   #24
bhuttu
Novice

bhuttu

Send a message via Yahoo to bhuttu
Pe mine ma distreaza si ma ingrozesc totodata multitudinea de videoclipuri de atomic filmate in aceleasi si aceleasi locatii, pe care nici macar nu s-au straduit sa le coafeze vrun pic. Saraca strada franceza, cati artisti a vazut ea...

Si mai nou am vazut ca s-au infipt si la James Street, mai recenta Piramida a lu' Pita etc.

Da' oare oamenii de fac videoclipuri acolo nu se uita si ei la videoclipuri?
Old 16 Aug 2005, 03:53   #25
nume
the mithbuster

nume

Originally Posted by bhuttu:
Saraca strada franceza, cati artisti a vazut ea...

"Strada franceza" a supravietuit inca din anii '70. In epoca era un adevarat loc de pelerinaj : fantana arteziana; lampionele cu gaz; drumurile de piatra cubica; localurile frantuzesti cu ceainice rusesti in vitrina; firmele luminoase; masinile de epoca si nelipsitul tramvai pe sina care nu rula mai mult de 30 de metri. In 1996 tot acest decor s-a casat si a fost vandut ca lemn de foc. Tramvaiul veritabil din anii ' 30 a fost dat la fiare vechi. Pe masinile de epoca au pus mana smecherii. Caii lui Paul Fister au fost dati la salam, lasand in urma un om cu sufletul distrus. Din lipsa de imaginatie lingaii lui sARBU au reconstruit vechiul "cartier francez". In aceasta locatie s-au filmat Modigliani; Callas forever si ceva secvente din Amen. In rest videoclipuri cacalau (a la lOREDEANA & the gang; reclame ... etc, etc, etc).

Old 16 Aug 2005, 09:15   #26
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Ai dreptul la opinia ta - si la motivele tale personale, pe care nu ti le poate contesta nimeni, cu atât mai putin noi, care-am väzut cu ochii nostri si le cunoastem.
Da' ce ne facem? Mai suntem pe-aici si din cei care n-au ajuns niciodatä la cutite cu "numitul".
Idem mai sus, plus:
- Cum mai spuneam cu un prilej, pentru mine loialitatea e sfântä. Da, stiu, ai replicat cä pentru tine nu face douä parale, fatä de gustul estetic. Nici o problemä; chestie de prioritäti personale. Cineva spunea odatä: "Dacä as avea de ales între a salva dintr-un incendiu un Rembrandt sau o pisicä, as alege pisica." Personal, as face la fel - "pisica" însemnând pentru mine nu numai orice pisicä, ci si, evident si cu atât mai mult, fäpturi cärora le SUNT loial.)
awful place!
De data asta nu mai sterg, pentru cä afirmatia e integratä într-un DIALOG, nu mai e un simplu zdronc cu toroipanu'. Da' ca s-o dezzdroncim complet, as vrea sä stiu si de ce NUMAI "awful place", si nimic din tot ce unii dintre noi zicem cä n-a fost tocmai awful? (Dincolo de tendinta ta de a iubi total sau a detesta absolut câte ceva.)

draga pitbull,
loialitatea ta este demna de toata lauda, numai ca - pt mine - tzoapele sint suboameni, si cu acestia chiar n-am - nu pot sa am! - nici un comert...
ar fi nu loialitate, ci mila; si nu spun ca 'faptura' - cum te exprimi tu, very to the point , n-ar inspira un astfel de feeling... - dar eu sint strain de acest samaritenism 8)
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Aug 2005, 15:43   #27
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by nume:
Saraca strada franceza, cati artisti a vazut ea...

"Strada franceza" a supravietuit inca din anii '70. In epoca era un adevarat loc de pelerinaj : fantana arteziana; lampionele cu gaz; drumurile de piatra cubica; localurile frantuzesti cu ceainice rusesti in vitrina; firmele luminoase; masinile de epoca si nelipsitul tramvai pe sina care nu rula mai mult de 30 de metri. In 1996 tot acest decor s-a casat si a fost vandut ca lemn de foc. Tramvaiul veritabil din anii ' 30 a fost dat la fiare vechi. Pe masinile de epoca au pus mana smecherii. Caii lui Paul Fister au fost dati la salam, lasand in urma un om cu sufletul distrus. Din lipsa de imaginatie lingaii lui sARBU au reconstruit vechiul "cartier francez". In aceasta locatie s-au filmat Modigliani; Callas forever si ceva secvente din Amen. In rest videoclipuri cacalau (a la lOREDEANA & the gang; reclame ... etc, etc, etc).

Asta e unul dintre cele mai gräitoare cazuri ale coexistentei tragice dintre "wonderful" si "awful" în Buftea.
Scenografii care au construit acel decor îmi erau prieteni si colegi. Am väzut cu ochii mei cât suflet si câtä muncä a intrat în el. Dupä 1991 n-am mai lucrat acolo - si-mi pare bine cä n-am väzut cu ochii mei si cum a fost batjocorit si distrus, desi bine întretinut, si îmbunätätit în continuare, ar fi putut gäzdui zeci si zeci de alte filme. Ar fi fost atât uman, cât si profitabil, economic si artistic. L-au distrus numai, vorba mea, "c-asa-i românul / când e troglodit".
Chestia cu caii lui Paul e o adeväratä tragedie. Nu stiu, poate erau bätrâni, poate nu mai puteau fi folositi - desi, dupä cum miroase, tare mi-e cä mäcar pentru unii dintre ei s-a întâmplat la fel ca în cazul decorului. N-am s-o uit niciodatä pe Câmpia, iapa albä si cuminte pe care a cälärit fiul meu când avea vreo cinci ani. Si nici pe ceilalti, pe care-i vizitam în grajd aproape zilnic, când lucram în Buftea.
In 1986, filmam cu niste träsuri tocmai în ACEL decor, secvente din "Cuibul de viespi". Intr-o zi, filmarea a decurs îngrozitor de greu. De pe la prânz, caii au devenit nervosi, se cabrau mereu, abia-i mai puteam stäpâni. Iar un câine al studioului, unul dintre cei mai blânzi, l-a muscat de picior pe dl. Gherbezan - un figurant cumsecade care-mi oferea mereu pläcinte cu mere.
Era 29 august. Noaptea, a fost cutremurul äla care ne-a speriat iar pe toti. "Fäpturile" simtiserä.
"Fäpturi" care, fie si numai pentru cä erau animale, au fäcut parte din tot ce-a avut Buftea mai bun cândva.
Nu... NU pot sä privesc numai cu sentimente negative spre Buftea. Nici în trecut, cätre vremurile pe care le-am träit acolo, nici în prezent. cätre "fäpturile" ei de-acum. Cine are ochi, vede. Cine nu... ei bine, si orbirea, sau numai miopia, îmi inspirä compasiune.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Aug 2005, 16:05   #28
nume
the mithbuster

nume

Cine are ochi, vede. Cine nu... ei bine, si orbirea, sau numai miopia, îmi inspirä compasiune.

True !

Motivatiile au fost variate (in ceea ce priveste herghelia) : nu sunt rentabili, consuma mult (pe dracu', se duceau pe camp si adunau iarba); nu se mai fac filme gen Iancu Jianu. Mai nou smecherii inchiriaza pe mii de euro (tot de la firmele lor ) caii de la Ploiesti. Deh, economie de piata ....

Old 18 Aug 2005, 22:52   #29
bhuttu
Novice

bhuttu

Send a message via Yahoo to bhuttu

Caii lui Paul Fister au fost dati la salam, lasand in urma un om cu sufletul distrus.
Despre povestea asta chiar as vrea sa aflu mai multe. Daca stii si binevoiesti, rogu-te...

Din lipsa de imaginatie lingaii lui sARBU au reconstruit vechiul "cartier francez". In aceasta locatie s-au filmat Modigliani; Callas forever si ceva secvente din Amen. In rest videoclipuri cacalau (a la lOREDEANA & the gang; reclame ... etc, etc, etc).
Din cate stiu eu, strada franceza a fost reconstituita special pt Modigliani, da' la toate filmele pe care le-am facut la buftea, cel putin o scena e filmata pe strada franceza.
A, si inca ceva. Zici "lingaii lui sARBU au reconstruit vechiul cartier francez". Toti oamenii de muncesc in Buftea sunt lingai ai lu' Sarbu, sau asa esti tu caustic? Nu de-alta, da' sa stiu cum stau.
Old 19 Aug 2005, 03:18   #30
nume
the mithbuster

nume

Despre povestea asta chiar as vrea sa aflu mai multe. Daca stii si binevoiesti, rogu-te...
Te duci "la cai", dai "o bere" p-acolo si o sa te saturi de povestea asta. Grajdurile sunt fix langa amplasamentul vechiului decor, undeva pe langa fosta baza a cascadorilor (cea transformata de sARBU in vila de protocol si unde isi sarbatoreste garcea zilele onomastice).

Toti oamenii de muncesc in Buftea sunt lingai ai lu' Sarbu, sau asa esti tu caustic? Nu de-alta, da' sa stiu cum stau.
Doar cei din conducere. Carcasii isi castiga existenta.

Old 24 Aug 2005, 14:28   #31
Csipkes
Novice

Csipkes

Send a message via Yahoo to Csipkes
aloha

de mult nu am mai trecut pe aici si vad ca s-au schimbat multe. s-a mai facut curatenie si s-au rearanjar subiectele. bravo baieti.
insa cred ca un singur lucru nu se va schimba oricat de mult ar fi cazul si interesul. cei cativa care sunteti mai vechi pe aici, cred ca stiti ce vreau sa spun.
salut nume! cum mai merg lucrurile?
RSPCT
Csipkes is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Aug 2005, 14:31   #32
nume
the mithbuster

nume

Re: aloha

Originally Posted by Csipkes:
salut nume! cum mai merg lucrurile?
RSPCT
Welcome back ! Vezi pe la creatori (tot pe cin. ro.) s-ar putea sa-ti placa.

Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules