Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 03 Dec 2003, 15:28   #41
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Re: Occident

Originally Posted by lynx:
Ce ti-e si cu pilele astea, din negru fac alb si invers!
in occident (spatiul geo-politic, nu filmul!), 'pilele' se keama 'networking' si e vazuta in general ca o kestie ok...
nu vad care e problema: daca mungiu s-ar fi folosit de 'pile' si/sau aparitii la tv/ziare etc pt a vinde un c..t, as (am) fi spus ca e jalnic; dar asa?
nici ASA nu e bine?!
nu trebuie ca un regizor/artist/whatever, in lipsa unui agent/manager/whatever, sa-si faca reclama? de ce?? cine zice asta???
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Dec 2003, 15:43   #42
Bubu
Guru

Bubu

Send a message via Yahoo to Bubu
Nostaligia normalitatii... Iata un titlu demn de un film. Un film de desene animate .

Occident a placut. Ok? Evident, nu la toata lumea, dar a placut. A prins la public. Foarte frumos. La mai mare. La cat mai multe filme.
Old 03 Dec 2003, 15:45   #43
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

i totally fachin agree
da ce te faci cu 'killjoys' k lynx? totu le pute nene!
Old 03 Dec 2003, 15:49   #44
Bubu
Guru

Bubu

Send a message via Yahoo to Bubu
OK, TIME OUT! Mai baieti, hai sa vedem ce avem in comun. Alex, fie ca vrei sau nu, ai un cuvant greu de spus in calitate de critic de film. Sunt curios sa aflu din partea ta o analiza a filmului romanesc. Multumesc anticipat.

Haideti sa ne jucam de-a numitorul comun. Ce ziceti?
Old 03 Dec 2003, 16:12   #45
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

dom'ne, io nu zic sa fim TOTI de ACEEASI parere, da orisicit... nu cred k un film poate fi IN ACELASI TIMP total prost si total bun - pt oameni oricit de diferiti; trebuie - asadar - gasit acel numitor comun in limitele rezonabilului, nu in absolut, k atunci nu mai ajungem nicaieri.
mi se pare de domeniul evidentei sa sustii ca: filantropica, occident, furia, marfa si banii, examen sint 'filme bune' - unele mai bune k altele, da nu asta e problema... ah, putem avea obiectii (eu, de pilda, sustin ca nae, mungiu & titus m sint mai buni ca scenaristi decit ca regizori, in timp de puiu & radu m sint mai buni ca regizori, dar asta e alta discutie), da dak nu cadem de acord asupra unor lucruri de bun simt (de tipul: este clar ca 'occident' - oricite hibe i-am gasi - n-are ce cauta linga 'tancul', cum nici 'ambasadori, blabla'... - oricit de prost - este totusi (totusi...) CEVA MAI BUN decit ultimul film al malvinei ursianu 'ce lume vesela', care e o catastrofa absoluta!) si mai cred ca 'emotia' nu justifica totul - uneori, un film care NU te emotioneaza, dar bine facut, inteligent etc, este mai bun decit unul la care plingi cu muci - numai ca 'emotia' respectiva este de proasta calitate (vezi filmele indiene & so on...).
am fost iritat sa constat - kiar pe acest forum - k, oricit de idiot ni s-a parut (unora) ult. film al lui daneliuc (eu kiar zic k e cel mai prost al sau...), TOTUSI nu poti sa-l iei de guler k pe ultimul vagabond, sa-i dai doua peste ceafa si sa-i zici sa se care... omul asta a facut totusi un film mare ('iacob') si citeva altele f. bune ('proba de microfon', 'croaziera'...), asa k merita respect.
numai k, pt asta, e obligatoriu sa-i cunosti filmografia...
repet: sint regizori care nu-mi sint deloc simpatici (puiu, daneliuc...), dar asta nu ma face sa-i tratez cu sictir si sa-mi bat joc de filmele lor. si cred ca - daca exista un sens in critica de film - acela este dat de maxima onestitate si nepartinire: poti (si kiar trebuie, uneori) sa fii dur, dar n-ai dreptul sa fii injust!
asta e ceea ce cred.
Old 04 Dec 2003, 12:01   #46
lynx
Guest

lynx

Ho! Ca n-am zis ca toate filmele romanesti sunt proaste si in nici un caz <nu-mi pute totul>. Dimpotriva, cred ca am o mare disponibilitate in a vedea filme romanesti. Le acord ragazul cuvenit sa ma <prinda> cu ceva, sa ma faca sa vreau sa le vad a doua oara. Poate asta cu <vazutul a doua oara> ar trebui sa fie un test de calitate? Ce filme romanesti ati vrea sa vedeti a doua oara? Cele ale lui Nae - da! Al lui Mungiu sau Cristi Puiu - nu! Apropo, filmele nu se fac numai pentru <critici de film>, ci - ati uitat, cumva? - si pentru public!
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Dec 2003, 12:44   #47
lynx
Guest

lynx

In ceea ce priveºte Daneliuc, eu zis sa-l declaram de pe acum castigatorul tuturor fondurilor viitoare ale CNC, in numele glorisoului sau trecut!
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules