Youth

(2015)

Tinerețe

Poster Youth Postere Youth

Sinopsis Youth

Youth

"La giovinezza" spune povestea a doi bătrâni prieteni - un dirijor și compozitor, pe de o parte, și un regizor, pe de altă parte -, care se gândesc la cât timp le-a mai rămas de trăit, în timp ce își petrec vacanța în Munții Alpi. Filmul urmărește eforturile celor doi de a se întoarce la cariera lor, precum și relațiile pe care le au cu copiii lor, dar și modul în care aceștia interacționează cu ceilalți oaspeți ai hotelului la care sunt cazați.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.3
Vezi pe HappyCinema
O nominalizare Oscar, 2 nominalizări Globul de Aur, o nominalizare Cannes, 5 nominalizări Academia Europeana de Film
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • La giovinezza

Produs de

Indigo Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Medusa Distribuzione

Distribuit in Romania de

Independența Film

Site oficial

Youth

Box office Youth

Weekend premieră (18.01.2016)
  • Loc 12
  • Spectatori 2.523
  • Încasări (RON) 44.709,00
Total
  • Spectatori 7.699
  • Încasări (RON) 132.223,00
  • Încasări (USD) 32.160,94

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
klute pe 05 Noiembrie 2015 13:28
Tinerețe, coaie crețe
Banal, chinuitor de banal, dar pompos și autocomplezent cît cuprinde. Nu tu intrigă, nu tu emoție sau mister, doar o succesiune interminabilă de senzații tari și ciudățenii baroce, de tablouri vivante și metafore expuse cu atîta emfază și tupeu, încît l-ar face să roșească pînă și pe Fellini. În rest, idei subdezvoltate, taclale funny despre pișu și revelația că Maradona e rezervă la Juventus. "Sîntem cu toții figuranți", spune la un moment dat regizorul interpretat de Keitel. Corect, dar cu precizarea că, în privința figurației, Sorrentino este mai egal decît alții. Trivia: din distribuția stelară a lui Youth (Michael Caine, Harvey Keitel, Jane Fonda, Rachel Weisz, Paul Dano) face parte și păsărica Mădălinei Ghenea. Dacă asta e de belea sau de beleța (de mare beleța), rămîne, evident, ca fiecare să decidă singur.
31 20
wildinthecountry pe 8 noiembrie 2015 18:57
Ce dur esti ;)
eduard_stratan pe 14 mai 2017 13:03
Sau daca preferi: Pasarica noastra, cuibusor de nebunii, te asteapta ca sa vii!
wildinthecountry pe 25 Ianuarie 2016 06:27
x
Impactul lui Paulo Sorrentino(considerat ca fiind descendentul lui Fellini in materie de regizor de film) este unul destul de puternic in cinematografia mondiala contemporana, dupa filmul This Must Be The Place din 2011 (pe care eu personal il vad ca marea lui capodopera), astfel incat multi actori si-au dorit/isi doresc sa se afle sub bagheta sa regizorala
Cu ultimul sau film,pe nume Youth,(si al doilea in lb engleza), Sorrentino a dat lovitura cu castingul (actori veterani precum Keitel,Caine,Jane Fonda dar si mai tinerei precum Weisz,Paul Dano, dau totul din ei in aceasta pelicula, care a avut premiera la marele festival de la Cannes.
Sorrentino este un maestru al coloritului, al atentiei la detaliu, al subtilitatilor/metaforelor aparute in filmele sale, al suprarealismului, al magiei.
Nimic nu este intamplator aici,totul are un sens,o semnificatie pe care fiecare… citeşte

19 11
aayana pe 12 februarie 2016 17:41
Abia astept sa vad This Must Be The Place, cumva mi-a scapat pana acum.
wildinthecountry pe 12 februarie 2016 17:54
neaparat....
Spaghete pe 11 Noiembrie 2015 17:31
''Youth'', sau, o incredibil de frumoasa lectie de tinerete...la senectute. Sa nu pretindem ca intelegem batranetea, ea, e ''cea mai mare surpriza a vietii'', cum bine spunea Tolstoi.
13 6
AndreBlack pe 20 Ianuarie 2016 16:00
Nu am inteles rostul acestui film . Mai bine nu-l mai facea deloc . 2 ore irosite degeaba .
12 14
alin9314 pe 23 Ianuarie 2016 18:06
Off topic
Am citit aici la noi in jungla numita Romania o stire despre filmul Youth care 'are in distributie pe romanca madalina ghenea', domnilor adica noi trebuie sa fim mandri ca intr-un film de la hollywood apare cateva min pasarica ghenei,marea actrita, Nu facem decat sa ridicam in slavi toate javrele din tara si din afara ei care nu sunt bune de nimic. De Sebastian Stan nu am vazut un articol,actor care are contract cu Marvell pana in 2020,plus rolul din the martian(nominalizat oscar).Actori romani total necunoscuti sunt Marcel Iures,dragos bucur,dar in cotidianele si programele tv ale noastre se vorbeste doar de javre. Rusine!
7 9
Crynick pe 1 februarie 2016 10:51
filmul asta nici macar nu e de la holywood.e un film european. eu zic sa iti inchizi contul de cinemagia
alin9314 pe 3 februarie 2016 12:04
hollywood sau film european,conteaza? tot e difuzat la cinema in multe multe tari.Inchid contul cinemagia la momentul potrivit nu acum, ca imi spune crynick, romanul mandru de panarama de ghenea. Smecher Gerard Butler frate, a stat cat a avut nevoie cu stoarfa si dupa papa!
xerses pe 27 Octombrie 2015 21:02
Foarte interesante metafore in acest film, despre meditatiile omului la rascrucea dintre trecut si viitor.
7 10
aayana pe 11 Februarie 2016 21:53
8.50
Pe Sorrentino l-am cunoscut odată cu La Grande Belezza, peliculă pe care am adăugat-o la favorite fără ezitare. De obicei nu explorez toată filmografia regizorilor, sunt constientă că orice artist are idei superioare și idei interesante-și-cam-atât.

În acest caz, curiozitatea mi-a fost incitată de multitudinea de elemente diferite dar convergente. Stilul flamboaiant se simte și-n Le conseguenze dell’amore, văzut din același interes (rămas aprins chiar și după vizionarea lui Youth).

Povestea pare simplă iar iubitorii filmelor de acțiune vor căsca spectaculos la dialogurile filosofice, până pe la jumătate. Mai exact, momentul în care apare Miss Univers în costumul Evei [(actrița?) Mădălina Ghenea]. Căscatul se va transforma în oprit din respirat-holbat-admirat. Există așa ceva pe lumea asta? Unul dintre actori spune că l-a… citeşte

6 7
Stephen2D pe 12 februarie 2016 00:56
Foarte bine ai punctat aspectele filmului. Întru totul de acord.
emy_sinaia pe 05 Decembrie 2015 23:25
Nimic deosebit.
Chiar si cu personaje bune totusi nu a fost mai nimic deosebit decat dialoguri si filozofari despre viata, doar aparitia miss Univers si peisajele deosebite merita subliniate.
6 10
madalusu pe 30 Ianuarie 2016 20:06
un film relaxant
Peisaje frumoase, actori buni, dar batrani. Poveste interesanta care nu te da peste cap, dar face ca filmul sa fie usor de digerat si vazut. Pentru mine a fost relaxant si nu m-am plictisit. Si, intradevar, scena cu dosul romancei noastre este memorabila. Ca frumusete ( a dosului) si ca reactie a mosnegilor.
5 4
Kul pe 25 Ianuarie 2016 00:50
Youth (2015)

- pedant, dar e moft - de fapt, chiar se adreseaza la tot poporul, nu e cult (e si o auto-referentiere in film despre asta. sunt mai multe autoreferentieri, in general. si-n ultimu cadru chiar.)
- apare Ghenea. si ca motif de _aba si nu. din pacate nu se foloseste destul de ridurile ei, o face de plastic.
- mustata aia fake a lui Paul Dano, cat de enervanta fu
- 'ultima zi a vietii'
- apare motivul hotelului, care a mai fost folosit in ultimii ani, si e ok. e o metafora pt 'toata lumea', ca intreg.
- ce e foarte placut M.C. & H.K. nu-s expozeu nasol de batranete, si uite ce erau odata. din contra, livreaza big time, sunt deliciosi - mai ales Caine, si spun chestii noi etc.
- the piss talks sunt delicioase :) 'mosi nebasinosi' gen. savuroase dialogurile. si pariurile lor :))
- filmul are un subplot foarte misto - care mie… citeşte

5 5
dragosbflm pe 23 Ianuarie 2016 11:41
Un film ca o vacanța intr-un loc minunat ce încearca un răspuns filosofic la întrebarea: Cum sa faci fata încercărilor vietii. Fiecare personaj prin viața sa incearca sa dea un răspuns. Nu are ca subiect nici tinerețea, nici bătrânețea ci însăși viața. Dilema filosofica din film este: tinerii nu au experiența, înțelepciune si realizari iar cei aflați la vârsta senectuții si care le-au dobândit nu mai stiu sa se folosească de ele. Un film italian din genul cinematografiei de arta care nu incearca sa te "distreze" ci sa te faca mai deștept.
4 2
Darkayn pe 12 Mai 2016 18:56
Un film de valoare desăvârșită, nu prea mai sunt așa regizori ca Paolo Sorrentino care fac o dată la doi ani câte o peliculă atât de delicioasă, anul trecut La grande bellezza, acum acesta, aștept serialul Il giovane papa regizat tot de el. Vă recomand din tot sufletul, un film cu gust și delicatețe, din care ai ce învața, un film cu viață.
4 3
andystarx pe 10 Noiembrie 2015 21:45
Nota 5/10
Filmul incepuse bine,dar din nou mi se pare un film dezamagitor,pacat de peisajele minunate si de distributie !Are cateva poante,dar nu este un film de vazut,slab !
4 14
banu.romina pe 06 Aprilie 2016 16:04
Recenzie "Youth"
E un film care te poartă prin toate stările posibile, dar o face ajutat de o imagine perfectă, de jocul incredibil al actorilor și de muzica ce te hipnotizează (...)

citește recenzia completă aici: http://www.dissolvedmagazine.com/film/youth-sau-momentul-care-invatat-sa-merg-pe-bicicleta/

3 0
geo_gabi pe 19 Aprilie 2016 16:55
Youth
Filmul incepuse bine,dar din nou mi se pare un film dezamagitor,pacat de peisajele minunate si de distributie !
2 3

Spune-ţi părerea despre Youth

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Youth
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells