Weekend cu mama

(2009)

Weekend cu mama

Poster Weekend cu mama Poster Weekend cu mama

Sinopsis Weekend cu mama

Weekend cu mama trailer final

În urmă cu 15 ani, Luiza a plecat în Spania, lăsând-o pe Cristina, fetița ei în vârstă de trei ani, în grija rudelor. Revenită în țara, femeia descoperă adevăruri șocante, de care a fost ținută la distanță: fiica ei a fugit de acasă, e dependentă de droguri și are o fetiță de doi ani pe care a lăsat-o în grija unui orfelinat.

Măcinată de vinovăție, Luiza încearcă să o salveze pe Cristina și să-și răscumpere astfel greșelile din tinerețe. Are la dispoziție un weekend.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1

Caseta tehnică

Produs de

MediaPro Pictures

Distribuitorul international

MediaPro Distribution

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Țara

Romania
Film disponibil pe DVD în România

Box office Weekend cu mama

Weekend premieră (16.03.2009)
  • Loc 12
  • Spectatori 1.228
  • Încasări (RON) 19.735,30
Total
  • Spectatori 4.180
  • Încasări (RON) 56.815,15
  • Încasări (USD) 17.888,36

Părerea criticului

StefanDo pe 20 Martie 2009 13:05
Weekend cu mama
Aşteptat şi amânat, Weekend cu mama reprezintă reunirea lui Stere Gulea cu cinema-ul după o lungă perioadă de "zăcere" (vorba regizorului), dar şi a treia revenire la rând a cinematografului românesc, după Întâlniri încrucişate şi Pescuit Sportiv, la actualitate. Stere Gulea abordează relaxat un subiect incomod: relaţia tinerilor cu stupefiantele, dar şi cu părinţii plecaţi să muncească în străinătate. Din nefericire, Weekend cu mama (de fapt e vorba de o perioadă de vreo zece zile) pare făcut, desfăcut, lipit, dezlipit, montat şi de-montat, de parcă noul lungmetraj al regizorului ar fi de fapt palimpsestul unei telenovele. Dar, vorba domnului Gulea: "l-am făcut, acum ce să fac, să-l ascund sub pat?".

De la genul mult hulit, Gulea mai împrumută protagonista (Adela Popescu, mai bună decât m-aş fi aşteptat), situaţiile extreme şi… citeşte

12 8
cojy pe 25 iunie 2010 16:05
Intrebai pe cineva, mai jos, de ce da nota unui film pe care nu l-a vazut... ptr ca asta permiteti voi, cei care administrati site-ul!!! Sunt utilizatori care dau nota cu 2-3 ani inainte ca filmul sa apara... si astfel filme ce apar in 2012 se bucura de note mirobolante... Faceti ceva referitor la acest aspect!!!Altfel, critica ta este interesanta...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
mioveni pe 26 Iunie 2009 04:03
MIhai
e super tare filmu......ai ce invata de la el .....

e si comic:))) mai ales at cand o injura pe masa ...

8 11
Anca006 pe 18 octombrie 2010 22:04
Ai nu serios ti se pare comic faptul ca o injura pe masa?:| ( umor sec)...trist...Mie personal filmul asta m-a impresionat,povestea...drama Cristinei...ce nu mi-a placut a fost faptul ca conform scenariului cred ca mult mai mult de 50 la suta din film...fumea fuma....incontinuu,iar mai apoi au fost repetarea exagerata a expresiei:"in puii mei"... Dar chiar a fost un film bun...cu un sfarsit total neasteptat.Adela este o actrita f buna,este deasemenea tanara..dar v-a evolua cu siguranta pe parcurs si v-a deveni extraordinara. :) Are tot ce-i trebuie.
music.is.my.life pe 09 Ianuarie 2010 13:21
filmul spune povestea REALA a unei adolescente in acea situatie.Mi-a placut atat de mult numai pentru ca scenariul poate fi aplicat si in realitate...chiar daca realitatea este crunta...este un film care ar trebui sa ne dea un semn de alarma.Pentru ca de cele mai multe cazuri copii parasiti de parintii plecati in strainatate ajung ca si"Criss"...dependenti de droguri....oricum filmul este extraordinar si merita 10 stele....
7 4
innascumpica pe 4 august 2010 16:24
poveste reala?
Cryty pe 22 aprilie 2013 21:15
Defapt, se poate spune "voiam" sau "vream", "vroiam" e doar o combinatie neintentionata cu care ne-am obisnuit intr-o conversatie.
acuvis pe 19 Iunie 2009 06:33
Nota este de cat am pus mai sus, o capodopera !
NU argumentez filmul pentru ca nu vreau, m-a lasat masca, cu gura pana in pamant... si tot asa. Bravo actorilor in primul rand, regizorului, lucratorilor acestui film; si pana la urma... bravo tuturor care au muncit pentru filmul asta ! Superb !
7 12
Andrey9211 pe 3 februarie 2011 20:34
de cat ai pus mai jos poate::))
cezarika21 pe 07 Noiembrie 2014 11:52
Droguri, înjurături şi moarte - cronica unui film ratat
Prezentând o temă actuală (relaţia copiilor cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate), "Weekend cu mama" este un film făcut de nişte persoane care nu ştiu despre ce vorbesc. Motivul principal pentru care există un număr foarte mare de filme proaste îl constituie faptul că scenariştii îşi extrag subiectele din "Ştirile de la ora 5" sau din tabloide, fără să cunoască lumea în care se petrec acele întâmplări. Aşa se întâmplă şi aici.

"Weekend cu mama" este o melodramă telenovelistică cu o acţiune atât de exagerată încât e de-a dreptul neverosimilă. Practic autorii nu vor să omită mai nimic din toate relele apărute în România postrevoluţionară: traficul şi consumul de stupefiante, traficul de organe, excesul de înjurături fără niciun rost (ţi se face greaţă când o auzi a 20-a oară pe Adela Popescu spunând "ce pula… citeşte

5 0
Raly pe 22 noiembrie 2014 12:25
Consider ca acest film ar trebui sa fie vazut de tineri in primul rand pentru ca sunt mai naivi si sa inteleaga ca nu trebuie sa aiba incredere in drogati, deoarece ii poate costa viata lor sau a persoanelor dragi. Dependentii sunt in stare de orice pentru o doza!
domnulk pe 10 Mai 2011 00:53
Nu-mi vine sa cred ca asta e un film regizat de Stere Gulea. Pare mai degraba al unui debutant.
5 2
iubitica1105 pe 15 Iunie 2009 00:04
Mi-a placut foarte mult filmul...unul dintre cele mai bune filme romanesti actuale...Adela Popescu este o actrita foarte complexa ce merita toate laudele.
5 3
black_swan pe 14 Februarie 2011 00:30
filmul e bun pentru ca transmite o idee si reflecta o realitate.atat.dar limbajul si felul in care e facut in sine nu sunt foarte convingatoare.singurul lucru care m a surprins pozitiv a fost sa vad ca adela popescu a jucat foarte bine.a reusit sa intre foarte bine in pielea personajului.cred ca e intr adevar talentata.
4 1
margott pe 22 Ianuarie 2012 13:50
Interesant scenariul, dar per ansamblu mi s-a parut un film deprimant. Are aceleasi stereotipuri din alte filme romanesti : trafic de droguri, de organe, abandon familial, migratie, incultura, plus injuraturi la greu, plus melodrama la greu. Se resimte influenta cinematografiei americane in filmul asta.
3 0
mebubu2007 pe 24 Aprilie 2013 03:34
mie mi s-a parut o poveste marcanta...atat din prisma copilului cat si a parintelui. uneori in viata faci niste sacrificii...incercand sa faci bine...dar nu realizezi cat rau provoci de fapt...un film pe cat de crud..pe atat de real despre viata din Romania...care pana la urma..ca vrem sa o admitem sau nu...unii o traiesc in fiecare zi a existentei lor. recomand cu caldura filmul atat pt adolescenti in speranta ca-i va trezi putin la realitate si-i va face sa fie mai atenti la anturajele din care fac parte dar si pt parintii care incercand sa ofere familiei/copiilor o viata mai buna pleaca in strainatate si desi multi nu realizeaza...se indeparteaza de ei.
2 1
Doroteea97 pe 13 August 2009 17:39
Filmul este foarte bun , dar am o mare dilema.Ce s-a intamplat cu Andreea fata lui Chriss? Dar cu Chriss?
Astept raspuns

Va multumesc

2 3
WeR0Ck pe 23 decembrie 2009 18:38
Chris a murit, iar fetita a plecat cu traficantii aia sau ce erau .... :((
niko5000 pe 31 Mai 2009 22:02
Nu am vazut filmul inca dar am vazut toate documentarele despre el si mi-au placut foarte mult, in plus imi plac foarte mult actritele Adela Popescu si Medeea Marinescu deci sunt sigura ca filmul este grozav.
2 3
MiRanDellA pe 07 Aprilie 2013 00:16
O poveste cunoscuta daca ne luam dupa cazurile vazute la televizor sau chiar traite. Cel mai dramatic a fost finalul, eu una chiar nu ma asteptam. Melodiile folosite de-a lungul intregului film sunt mortale si potrivite pentru toate secventele, actorii sunt printre cei mai buni si de exceptie, iar regizarea este una incredibila. Un film roman de exceptie ce ar merita multe premii gold si altele.
1 1
bulinuttza pe 18 Iulie 2010 15:06
un film socant, cutremurator. pacat ca lucrurie astea chiar se intampla.
1 1
mysty pe 05 Iulie 2009 16:38
Mă aşteptam la ceva mai mult totuşi.....limbajul ei vulgar e în contrast prea puternic cu atitudinea ei de mamă grijulie care işi alintă încontinuu copilul. Iar finalul se vrea a fi dramatic....dar lumea se întreabă ce s-a întâmplat cu copilul şi nu se concentrează la moartea Cristinei. E bunicel dar trebuia finisat parcă nu e terminat sau e terminat forţat. Oricum e mai bine ca un happy end. Lipseşte ceva....
1 1
fainutzu pe 12 iulie 2009 18:50
pai ce sa se intample.. finalul este unul trist si adevarat..copilul a iesit afara din tara prin bulgaria...dupa cum aflam din film.. iar politia romana este incompetenta... imi place ca te lasa sa-ti imaginezi un sfarsit..iar daca esti roman e imposibil sa nu stii ce se intampla mai departe.. asta este realitatea.
Alin420 pe 23 Decembrie 2011 13:54
Am dat nota 8 finca este unul dintre cele mai bune filme romanesti (din unltimul timp) ,nu m-am plictisit, nu am vazut faze de 15 min in cara nu se intampla nimic .
un film ok

1 2

Spune-ţi părerea despre Weekend cu mama

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Weekend cu mama
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells