The Old Oak

(2023)

La Stejarul Bătrân

Poster The Old Oak Postere The Old Oak

Sinopsis The Old Oak

Mai mult
The Old Oak SUB

The Old Oak este un loc special. Nu numai că este ultimul pub rămas deschis, ci și singurul spațiu public în care oamenii se pot întâlni într-o comunitate minieră cândva înfloritoare, dar care trece prin vremuri grele, după 30 de ani de declin. TJ Ballantyne (Dave Turner), proprietarul, ține cu dinții de The Old Oak, iar efortul lui este pus la încercare când cârciuma devine subiectul unei dispute teritoriale, odată cu sosirea refugiaților sirieni care sunt aduși în sat. O prietenie neașteptată se înfiripă…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.1
O nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

Sixteen Films, Why Not Productions

Distribuitorul international

The Reset Collective

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Franta

Box office The Old Oak

Weekend premieră (01.01.2024)
  • Loc 17
  • Spectatori 1.478
  • Încasări (RON) 31.587,00
Total
  • Spectatori 2.668
  • Încasări (RON) 57.669,00
  • Încasări (USD) 12.650,78

Părerea criticului

StefanDo pe 02 Ianuarie 2024 15:00
Dacă ne gândim la marile teme sociale şi modul cum au fost ele explorate în ultimele decenii de cinema, probabil că cele mai emblematice nume care consemnează aceste teme sunt fraţii Dardenne şi Ken Loach. De două ori laureat cu trofeul Palme d'0r, Loach revine în atenţie cu o poveste despre migraţie şi modul cum reacţionăm în faţa refugiaţilor în ceea ce probabil va fi ultimul său film, La Stejarul Bătrân/The Old Oak, lansat în cinematografe vinerea acestea.

Puţine lucruri sunt mai triste decât un oraş pe vremuri înfloritor, dar ajuns aproape pustiu şi în paragină după ce mina care-i asigura bunăstarea a fost închisă. Este şi cazul orăşelului britanic din The Old Oak, a cărui acţiune are loc în preajma pub-ului La Stejarul Bătrân, locul unde se strâng zi de zi puţinii locuitori pe care viaţa, firea şi nevoile i-au împiedicat… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
boris.vultur pe 07 Ianuarie 2024 10:54
Sinucidere amânată
La 87 de ani, regizorul Ken Loach semnează încă un film social, transparent, un îndemn revigorat pentru toleranță și umanitate, într-o lume tot mai atinsă de rasism și xenofobie. Patronul TJ și-a amânat sinuciderea, înfruntând viața, căutând soluții. Film bine făcut, dar previzibil, cu un final utopic, sentimental.
0 0
lili22 pe 16 Ianuarie 2024 20:59
Nu mi-au placut nici alte filme regizate de Ken Loach dar acesta e cel mai prost. Ar trebui sa se numeasca prietenia anglo-siriana. Foarte fals. Mi-e frica sa nu fie luat in serios si sa vrea sirienii sa se mute toti in GB.
0 1
PanaitIstrate pe 10 Ianuarie 2024 19:59
Irelevant Ideologizat
LA 87 de ani și o aere cumulată de 5 milioane de euro, Ken mai bine făcea un film despre cum e să fi socialist și să ai o avere de magnat capitalist. Personajele sunt unifațetate, nu cunosc progresie. Avem răii care-s doar răi, și cei buni care sunt doar buni și mai ales...victime. O prosteală prăfuită care ne arată cât de paralel a ajuns Loach cu lumea, cu problemele muncitorilor și ale clasei muncitorești.
0 1
Mishu25 pe 11 ianuarie 2024 22:39
De unde-ai mai aparut si tu?? Parcă numa oameni care ar trebui să fie pe tratament scriu aici. Să dai nota 1 unui asemenea film, greu de înteles ce rotițe se învart prin creierul tau..

Spune-ţi părerea despre The Old Oak

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells