The Duchess

(2008)

Ducesa

Poster The Duchess Postere The Duchess

Sinopsis The Duchess

Mai mult
The Duchess

Georgiana, ducesă de Devonshire, una dintre cele mai cunoscute, admirate, dar și hulite femei din înalta aristocrație britanică a secolului XVIII, a dus o viață scandaloasă, mult deasupra timpului ei. Înconjurată de o mulțime de literați și artiști, nepăsătoare la convențiile epocii, ducesa și-a uimit contemporanii cu frumusețea ei, extravaganțele, relațiile amoroase, militantismul politic (la alegeri oferea un sărut celor care votau pentru politicianul ei favorit) și pasiunea…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.9
Un premiu şi o nominalizare Oscar, o nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA
Vezi toate premiile
Keira Knightley Keira Knightley Georgiana Ralph Fiennes Ralph Fiennes Ducele de Devonshire Hayley Atwell Hayley Atwell Bess Foster
Charlotte Rampling Charlotte Rampling Lady Spencer Dominic Cooper Dominic Cooper Charles Grey Georgia King Georgia King Lady Teazle
John Shrapnel John Shrapnel generalul Grey Simon McBurney Simon McBurney Charles Fox Aidan McArdle Aidan McArdle Richard Sheridan
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

Produs de

BBC Films

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Paramount Vantage

Distribuit in Romania de

MediaPro Distribution

Site oficial

The Duchess
Film disponibil pe DVD în România

Box office The Duchess

Weekend premieră (27.10.2008)
  • Loc 2
  • Spectatori 7.716
  • Încasări (RON) 112.766,80
Total
  • Spectatori 39.593
  • Încasări (RON) 570.779,96
  • Încasări (USD) 192.430,07

Părerea criticului

Gloria pe 18 Martie 2009 17:48
The Duchess
Drama de epoca, The Duchess o are protagonista pe Georgiana, ducesa de Devonshire, una dintre cele mai interesante femei din istoria Marii Britanii. Clar o premiera mult asteptata a toamnei, pacatuieste printr-o poveste cam nesarata (nu in ultimul rand pentru ca una dintre cele mai complexe figuri feminine din istoria angliei a fost redusa doar la relatiile cu barbatii) si printr-un joc destul de plat al actorilor. Daca e sa ne referim la imagine, scenografie, coloana sonora si costume, nimic nu e gresit in film. Totusi, criticii straini nu au ezitat sa faca o descriere deloc onoranta productiei, numind-o "gogoasa pufoasa, dar fara umplutura, doar cu aluat si cu aerul dinauntru".
Scenariul, inspirat din biografia scrisa de amanda T. Foreman, are trei autori: Jeffrey Hatcher, anders Thomas Jensen, si regizorul filmului, Saul Dibb. in linii mari, e povestea unei femei sensibile,… citeşte

5 10
StefanDo pe 18 Martie 2009 17:48
The Duchess/Ducesa
La inceputul Ducesei a fost… foarfeca. Un Ralph Fiennes pofticios se repede asupra unei Keira Knightley plina de speranta unei casnicii fericite si, dezarmat in fata unui batalion de inamici format din panglici, ciucuri, corset, crinolina, scoate ditamai foarfele si-o dezgoleste, cu miscari de spadasin, pe pustoaica de 17 ani si-o arunca pe un somptuos baldachin. Inceputul unei casnicii fericite, pline de pasiune, intre unul dintre cei mai bogati aristocrati britanici ai secolului 18 si frumoasa mostenitoare a unei familii cu un arbore genealogic mai stufos ca un sicomor? Dimpotriva… Iar problema principala a filmului regizat de Saul Dibb este ca foarfeca n-a fost folosita cum trebuie si la montaj.

Un menage-a-trois notoriu si asemanarea cu destinul printesei Diana sunt principalele metode de promovare a filmului, iar noi am putea adauga aici o interpretare excelenta… citeşte

9 15

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 04 Septembrie 2014 00:10
Ralph Finnes..
Rolul lui Finnes in acest film este perfect. Personajul pe care il interpreteaza este superb. Tipologia in care trebuie sa intre este geniala si Finnes si-o insuseste pe deplin, parand naturala. Atitudinea pe care o arata in film, cea de om lipsit de sentimente, o denota inclusiv prin expresia faciala, prin mimica fetei.
Dialogul din finalul filmului arata un om atat de rece si de calculat, care constientizeaza ca lipsa de sentimente si raceala cu care isi trateaza sotia dauneaza mariajului, incat incearca sa exprime pe cat de natural ii sta in putinta afectiune si dragoste, la momentul in care el considera ca e oportun. Este scena care incununeaza acest rol perfect.
In rest, filmul bun, de epoca, Knightley nu este nici ea mai prejos, costume si atmosfera specifica epocii romantice, totul perfect pus in scena. Un film de recomandat tuturor. Un 6,96!
Ps. Eram sigur… citeşte

18 1
shooter pe 30 Martie 2009 09:51
trebuie vazut .nu stiu cat pot fi de obiectiv imi place Keira pana aproape de obsesie.un film f bun
14 8
rogvaiv_bleu pe 30 iunie 2009 18:20
..chiar e un film bun!...merci!
miere pe 29 noiembrie 2010 16:46
ii puteai da un macar 8 daca a fost atat de bun :)
rogvaiv_bleu pe 30 Iunie 2009 18:19
mergeti pe mana lui shooter!
..sincer am mers pe mana lui shooter si n-am pierdut timpul degeaba mai ales ca de cand ma stiu am visat la viata sec.XVII-XVIII,la vestimentatia timpului,la eleganta vremurilor,la jocurile de culise cat si la cele de salon considerand ca m-am nascut prea tarziu.Un film excelent care reliefeaza foarte bine toate aceste aspecte despre care vorbeam mai sus dar care afiseaza si pretul cu TVA cu tot.Eticheta costa!Vreti sa vedeti cat?......Urmariti filmul si vorbim!
7 4
ana pe 08 Noiembrie 2008 12:41
Super frumos..despre iubire si sacrificiul unei mame. merita vazut
7 5
lavinea pe 28 Martie 2009 18:00
mi`a placut, keira joaca ft bine...merita vazut cu siguranta:D
7 6
Piratu pe 15 Ianuarie 2010 22:59
Bine realizat
Keira Knightley isi face treaba iarasi remarcabil.
5 7
Dia pe 08 Februarie 2009 22:04
Superb filmul,iar daca te gandesti ca e dupa un caz real e si mai interesant!
4 2
andra pe 28 Decembrie 2008 16:22
chiar ma impresionat filmul,atata durere si neputinta. merita vazut
4 3
laetitzia pe 03 Mai 2010 13:30
Costumele sunt superbe...
Ralph Fines nu ma dezamageste nici de data aceasta, e un actor minunat...nu stiu in ce masura e de laudat interpretarea Keirei ... mie una mi se pare ca joaca la fel in toate filmele... personajele ei au aceleasi gesturi, mimica... nimic nou sau propriu fiecarui personaj in parte

4 4
collorfull pe 11 Ianuarie 2011 20:57
keira Knightley nu te dezamageste merita sa vezi asa un film cu ea desi e cam trist rolul ei are meritul sau....:)
3 3
ciobotaru pe 03 Ianuarie 2010 15:24
in film am apreciat costumele si coafurile, dar jocul actoricesc lasa de dorit
3 9
corigeb pe 2 mai 2010 19:54
de acord cu tine!
premamotion pe 3 iunie 2011 11:20
filmul este facut in centru la Torino :)
sweetangry pe 18 Mai 2011 22:33
magnific
Keira Knightley joaca inca un rol remarcabil...foarte bun filmul...subiectul fiind intens ... dragostea lor sfidand societatea din perioada respectiva...dar na destinul e destin...nu poti fugi din calea lui
2 0
crushed.misty pe 01 Iunie 2011 01:27
Ducele: Te iubesc in modul in care eu inteleg dragostea...
o drama comuna care prezinta darul (nu cred ca o mama ar numi sacrificiu ceea ce face pt copilul ei) pe care ducesa il acorda copiilor sai..
mi s-a parut trist ca a trait asa modest pe plan sentimental tot restul vietii si ironic faptul ca pana la sfarsitul filmului se dovedeste ca "NU exista limite in ceea ce priveste sacrificiile pe care le faci pentru copilul tau"..

2 1
K_Lora pe 4 octombrie 2012 14:25
daca cineva nu te iubeste asa cum iti doresti tu, asta nu inseamna ca nu te iubeste! - asta am invatat eu din acest film. Costumele si decorurile si-au meritat premiul. Povestea in sine merita atentie, chiar daca realizarea ei nu a fost la cele mai inalte standarde.
Gebeleizis pe 21 Noiembrie 2011 20:46
Pe de-asupra trandafir, pe dinăuntru borș cu știr
Un film bunicel care impresioneaza mai mult prin costume, decoruri si celelalte accesorii de epoca, decat prin acțiunea propriu-zisă. Jocul actorilor de multe ori lasă de dorit, singurul care se insprăvește cu brio este Ralph Fiennes, ce oferă o pată de culoare unui film altfel anost. Cel mai tare m-a dezamăgit Keira Knightley - a jucat la fel de slab in cam toate filmele unde a primit vre-un rol important. De fapt, mi se pare ca a fost total pe langa caracterul real al celei ce a fost Georgiana Cavendish, Ducesa de Devonshire. Mai mult, mi-a intarit convingerea ca ori prin cunoștințe, ori grație unui noroc chior prinde roluri in filme importante, căci sunt sigur că numai în Anglia sunt cel puțin 100 de actrițe de vârsta ei, la fel de (sau mult mai) frumoase, care sunt au un talent artistic și o putere de convingere mult peste nivelul lui miss Keira.
Per total -… citeşte

2 2
CmrsCristina pe 25 februarie 2012 23:46
Avand in vedere ca ai cunoscut-o pe ducesa de Devonshire, Georgiana, posibil sa ai dreptate;))
Gebeleizis pe 26 februarie 2012 15:09
Nu am cunoscut-o personal pe ducesa de Devonshire, nu fi rautacioasa. Dar am citit destul de multe despre viata ei, ca sa-mi sustin opinia ca ducesa din film are putine in comun cu personajul real.
benhack pe 12 Mai 2023 18:42
Bun filmul! La revizionare chiar foarte bun! Regie scenariu, actori, decoruri ambianta super. Ma tentează sa i măresc nota la 9 dar rămâne așa ...poate la a treia vizionare.
0 0

Spune-ţi părerea despre The Duchess

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Duchess
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells