Șeful sectorului de suflete

(1967)

Șeful sectorului de suflete

Poster Șeful sectorului de suflete Postere Șeful sectorului de suflete

Sinopsis Șeful sectorului de suflete

Magdalena, o tânără chimistă, își imaginează cum trebuie să arate bărbatul ideal pentru ea. Acesta va semăna până la identitate cu Gore, un meteorolog de care se îndrăgostește.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Joy121
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Se difuzează la TV.
Cinemaraton
Miercuri, 19 Iun 04:00

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Pro Video

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 15 Aprilie 2013 20:36
Satiră la adresa autosuficienţei omeneşti
Conceput ca un amestec inteligent de lirism și ironie, „Șeful sectorului suflete” este o meditație artistică pe tema nehotărârii și a necesității efectuării unei schimbări într-un moment în care evoluția individuală bate pasul pe loc. Personajul imaginar interpretat de Radu Beligan, care se recomandă „șeful sectorului suflete” și se interpune în relația dintre Magdalena (Irina Petrescu) și posesivul Horațiu (Toma Caragiu), este o proiecție a propriei conștiințe a femeii în care se împletesc atât amintirile ei reale, cât și propriile ei dorințe.

Filmul satirizează autosuficienţa şi ipocrizia oamenilor, prezentate ca elemente care îi împiedică să progreseze şi îi limitează din punct de vedere sufletesc. Personajelor li se oferă o alternativă onirică, bazată pe aspirația spre dragoste și poezie, care să îi scoată din… citeşte

5 4
Namaste pe 2 februarie 2020 11:23
Filmul este o comedie lirică și ironică (Călin Căliman - „Nicolae Girardi, un interpret fidel al creației regizorale”, în vol. „Cinci artiști ai imaginii cinematografice” (Ed. Reu Studio, București, 2009), p. 72.), în care o tânără chimistă, dându-și seama că nu mai poate continua relația cu un individ posesiv și egoist, dialoghează cu un personaj imaginar care este chiar propria sa conștiință și pe care îl numește „șeful sectorului suflete”, dar care seamănă leit cu un meteorolog inteligent și spiritual pe care l-a cunoscut cândva. (Bujor T. Râpeanu - „Filmat în România” (Ed. Fundației Pro, București, 2004) https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%98eful_sectorului_suflete_(film)
Omniscient pe 5 ianuarie 2023 22:55
Alt mare intelectual cezarika21 ce ar fi sa folosti internetul si sa nu mai recicalti lecturi studpide Anxious Metropolis: Alienation and the Cinema of 1960s Paris in Alphaville and Playtime tot filmul este copiat din filme franceze 60s
Deceoare pe 06 Octombrie 2022 18:15
Confuzie piesa de teatru de la Teatrul de Comedie și film
Datorită succesului de la teatru, i s-a propus lui Alexandru Mirodan să realizeze și un scenariu de film. Pe sinopsis se află poza afișului de la teatru. Întreba cineva de ce este actrița Marcela Rusu pe afiș, pentru că a jucat în piesa de la Teatrul de Comedie. În lista actorilor pentru film figurează și actori care au jucat pe scena teatrală în cadrul piesei de teatru.
1 0
balta67verde pe 02 Februarie 2020 13:11
Irina Petrescu superba
Un film frumos si relaxant, un fel de comedie fantastica. Irina Petrescu e superba. Toma Caragiu si Beligan joaca foarte bine. Il recomand celor care prefera un film placut si relaxant, si evita monstruozitatile hollywoodiene cu sute de morti, explozii, impuscaturi si urmariri cu masina.
1 0
nemotoujours pe 05 Noiembrie 2021 17:20
revelatie
Filmul chiar este bun. Poate foarte bun.Un fel de sci-fi cu totul deosebit ca idee, jucat excelent, captivant.
Avansand în povestea sa, devine fermecător.
Radu Beligan joaca absolut magistral!

1 1
Omniscient pe 05 Ianuarie 2023 22:59
Copie dupa Alphaville si Playtime
Raman uimit de nivelul intelectual al celor care se uita la filme romanesti vechi. Chiar atat de izolat de lumea cinemaului sa fii si sa nu vezi ca ce faceau romanii erau doar copy paste-uri din Occident, in cazul de fata din Franta prietena cu ceasuescu.
Te ingrozeste limbajul de lemn... felul in care se vorbeste in film ai impresia ca Beligan este un securist care conduce o ancheta... ma mir ca nimeni nu remarca mizeria limbajului de lemn... limbaj de persecutor.

Anxious Metropolis: Alienation and the Cinema of 1960s Paris in Alphaville and Playtime

1 2
cosmin742000 pe 24 Iulie 2016 10:10
O comedie romaneasca cu accente fanthasy foarte bunaAlt film care demonstreaza ca cenzura comunista a fost doar un basm de prostit pe prosti.Un film cu nuditate frontala si despre tratarea nefericirii , pe vremea cand toti "trebuia" sa fim si eram fericiti.
1 9
eduard_stratan pe 19 iunie 2022 09:08
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Omniscient pe 5 ianuarie 2023 22:54
Deceoare nu mai face pe intelectualul ca esti doar ne informat Hai sa iti redau eu cine facea cenzura prin 1969 in Romania : un material venit din partea CC al UTC, semnat de primsecretarul şi ministrul tineretului Ion Iliescu. E plin de semidocti ca tine pe internet. Anxious Metropolis: Alienation and the Cinema of 1960s Paris in Alphaville and Playtime
user-63b02ad8a0ee8 pe 05 Februarie 2024 10:19
Iară ăsta cu "pe vremea dictatorului Ceașcă nu exista cenzură in artă " Cred că pe vreme aia , dacă ai trăit , ai viețuit într-un coteț + cușcă la Zoo... Atâta ai văzut , atâta știi !!! / Ăstălalt confundă a fi informat cu a fi intelectual .....Nu e același lucru ,bre !!!
0 0
SuperPisoi pe 31 Iulie 2018 15:12
Citind distributia, am ramas cu o nedumerire: Cine e Marcela Rusu ? :D
0 0
Deceoare pe 6 octombrie 2022 17:30
S-a făcut o confuzie la poster și în distribuție. Posterul este de la Teatrul de Comedie unde s-a jucat piesa cu Marcela Rusu în rolul Magdalenei. În distribuția de la teatru au jucat Radu Beligan, Marcela Rusu, Amza Pelea, Vasilica Tastaman, Dumitru Chesa și alții. În România este ușor să faci infuzie de confuzie atunci când sunt acceptate "informații" necontrolate și neverificate din mai multe surse. NU COINCIDE DISTRIBUȚIA FILMULUI CU CEA DE LA PIESA DE TEATRU DUPĂ CARE S-A FĂCUT FILMUL.
saiaj pe 08 Martie 2015 09:55
Salve. Gasiti mai jos parerea mea despre film. Avand in vedere ca i-am dat un 9, este una foarte buna. :)

https://infrasunete.wordpress.com/2015/03/07/infrarosie-seful-sectorului-suflete-1967/

0 2

Spune-ţi părerea despre Șeful sectorului de suflete

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
Liste cu Șeful sectorului de suflete
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells