Satantango

(1994)

Satantango

Poster Satantango Postere Satantango

Sinopsis Satantango

Mai mult

Satantango este o capodopera unica si fantastica, ce transcende genurile si sfideaza orice clasificare, purtand semnatura regizorului aclamat international Bela Tarr.

Fixat intr-un colectiv rural, zbuciumat si fara orizont, un grup de suflete pierdute, depanate de caderea comunismului, se afla in fata unui viitor incert. Asta pana la o mult asteptata sosire, in care cred ei ca-si vor gasi salvarea.

Experientele fiecarui individ al…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: mvpsebi
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.2

Caseta tehnică

Produs de

Mafilm

Distribuitorul international

Pierre Grise Distribution

Țara

Ungaria

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alali pe 21 Iulie 2016 03:54
Tangoul Satanei pe ulitele noroioase ale satului.
Dupa ce armoniile celeste din Werckmeister harmoniak (2000) ne-au ridicat la inaltimi la care doar cele mai inzestrate suflete erau capabile sa pluteasca pe acordurile perfect echilibrate ale simfoniei cosmice, Bela Tarr vine si ne impinge spre prabusire, inapoi pe pamant cu acest Satantango deprimant si mizer.
Iar cazatura din paradis va fi atat de puternica incat ne va fi ingroapat pana la brau in tina si noroi, afundare la propriu in mocirla, dupa cum vedem din pelicula. Atmosfera plumburie, ploaia continua si glodul lipicios sunt pretutindeni.
Impresionabil pentru altii, insa eu care am si vazut cu proprii mei ochi si nu de putine ori, un astfel de peisaj prin satele romanesti, nu prea imi pot face o imagine poetica, apocaliptica asa cum este ea perceputa de critici, despre tot acest tablou. Asta ar insemna ca toata aceasta lipsa de civilizatie, de conditii minime de… citeşte

10 3
Stephen2D pe 15 Decembrie 2016 00:49
            te face să pierzi trenul        
//Adaptat de regizorul Béla Tarr după romanul lui László Krasznahorkai din 1985, "Sátántangó" este un film de un sarcasm diabolic despre visurile, mașinațiile și trădările care au loc într-o sat maghiar uitat de lume în decursul a două zile ploioase și apoi ceva mai târziu în cursul aceleiași luni de toamnă. Catalizatorul evenimentelor este Irimiás (Mihály Vig), un fost membru al comunității, care este, de fapt, un mic escroc și (aflăm la sfârșit) un informator al poliției. Cu un acolit român, Irimias revine în sat unde a lăsat în prealabil de înțeles că a murit, promițându-le acum oamenilor o nouă viață pentru cei care doresc să-și schimbe existența searbădă într-un exod.//

//"Sátántangó" ne silește să împărțim cu personajele sale o grămadă de timp și de spațiu și o face pentru a da semnificație morală și… citeşte

3 1
nustiusafacceai pe 21 August 2013 19:08
unul dintre putinele cazuri in care filmul depaseste in valoare cartea.
1 0
cosmin742000 pe 06 Octombrie 2012 00:02
O capodopera de arta marca Bela Tarr , filmul dureaza peste 7 ore , cu putine cadre taiate , filmat alb-negru , practic fara coloana sonora.
1 3
Cretzulynne pe 3 martie 2015 19:13
Domnule Cosmin cel Zgarcit, capodopera inseamna nota 9 ? Ce-i lipsea pentru 10 ?
eduard_stratan pe 22 iunie 2022 11:57
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Mihai147 pe 17 August 2023 14:36
Un film foarte lung cu putin dialog. Multi nu ii vor intelege valoarea, arta de a transmite, asa cum transmiteau si filmele mute prin expresia fetei, gesturi, asa si acest film transmite in 7 ore si jumatate trairea personajelor in cel mai simplist mod, ca si cum ai filma niste oameni simpli intr-o zi obisnuita. Poti capta omul mai real de atat? Eu zic ca nu.
0 0
lili22 pe 06 Februarie 2018 15:58
Un adevarat maraton pentru cinefili.Nu cred ca cineva a rezistat fara pauze in fata ecranului.E bun film si extrem de deprimant.Dar a meritat efortulNu e pentru oricine.
0 2

Spune-ţi părerea despre Satantango

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Satantango
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells