R.M.N.

(2022)

R.M.N.

Poster R.M.N. Postere R.M.N.

Sinopsis R.M.N.

Mai mult
R.M.N.

În preajma Crăciunului, Matthias, 30, se întoarce de la muncă din Germania în satul său natal transilvan, preocupat de copilul care crește fără el, Rudi, de femeia pe care o iubește în taină, Csilla, și de tatăl rămas singur, Otto. Încearcă să se implice mai mult în educația băiatului rămas prea îndelung doar în grija mamei (Ana) și să-l dezbare de spaimele nedeslușite ce l-au cuprins. Când la mica fabrică de care se îngrijește Csilla sunt angajați câțiva muncitori noi, pacea celor din comună se…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

Produs de

Mobra Films, Why Not Productions

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Țara

Romania

Box office R.M.N.

Weekend premieră (30.05.2022)
  • Loc 5
  • Spectatori 6.185
  • Încasări (RON) 71.191,10
Total
  • Spectatori 34.142
  • Încasări (RON) 276.002,49
  • Încasări (USD) 58.808,52

Părerea criticului

Mihai.Serban pe 24 Ianuarie 2023 18:23
R.M.N. O hartă mai mare decât teritoriul
Ultimul film al lui Cristian Mungiu e o parabolă babelică globalist-transilvăneană

În ultimul său film, scenaristul și regizorul Cristian Mungiu pare influențat de atitudinea Vechiului Testament, unde Dumnezeu e un fel de trickster divin; pentru a-și duce argumentul la capăt, testează limitele progeniturilor sale; lui Iov îi ia totul, pe Avraam îl provoacă să își omoare propriul fiu iar omenirii în general îi sparge graiul în bucăți ca să învețe la loc să se înțeleagă: Turnul Babel era o rezolvare prea simplă.

Izul preapocaliptic al prezentului s-a aliniat deci cu apetența jurnalistică a lui Cristian Mungiu, cu dorința lui de a ficționaliza cazuri reale. Prin această atitudine a sa, el ne transmite o anume solidaritate față de vinovăția pe care o resimțim cu toții în tot contextul climatic, pandemic, beligerant, complet… citeşte

1 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 06 Iunie 2022 09:15
Toti barbatii albi ( pardon, caucazieni) sunt niste ticalosi demni de dispret cu exceptia eroului civilizator occidental venit ,,sa ne numere ursii,,. Femeile sunt, bineinteles, in regula, ele sunt factorul de echilibru dar nici ele nu pot face nimic in fata barbarilor caucazieni. Musulmanii ( ma rog, unul botezat catolic) sunt painea lui Dumnezeu, pardon, Allah si mai stiu sa si gateasca ceea ce nemernicii de caucazieni in nici un caz. E la moda sa dai in ungurii care indraznesc sa fluiere in biserica globalista care bineinteles ca nu e biserica lui Hristos, aceea merita o noua copita de inspiratie tefelista. Scena tip Ku Klux Klan e de-a dreptul penibila, de departe cea mai proasta din toate cele cinci filme regizate de Cristian Mungiu. Dar este acesta un film regizat de Cristian Mungiu? Sigur nu l-a facut Jude? Nu de altceva dar nu prea seamana cu primele patru. Se pare ca pe Cristian… citeşte
3 7
costisndu pe 6 iunie 2022 19:45
Pacat ca e bazat pe fapte reale.. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/globalizarea-la-romani-o-comuna-din-harghita-a-expulzat-doi-brutari-din-sri-lanka-vrem-ditrau-fara-migranti-1252312
sabinalin pe 3 aprilie 2023 06:16
Nu ai inteles nimic!
user-62a21bee26cdd pe 09 Iunie 2022 19:21
Trebuie văzut, clar!
Trebuie văzut mai ales de cei care au muncit peste hotare si mai ales Trebuie văzut și de familiile acestora.

Un film care surprinde o comunitate care se condqmna singura la saracie si pierderea populatiei din cauza rasismului, a lipsei de educație si propria limitare catre un viitor mai bun.
Un film inspirat din caz real, trebuie văzut!!

2 0
lili22 pe 21 Mai 2022 23:02
Abia astept sa il vad, chiar sunt curioasa daca a inteles psihologia ardelenilor in general si a ungurilor, in special.
Sa se fi inspirat din conflictul etnic cu cei doi brutari din Ditrau?
Update.Mare noroc sa fii ardeleanca cunoscatoare de limbi straine.Subtitrarea era in franceza si m-a ajutat enorm cand se vorbea romaneste, ca eterna problema de dictie.Inteleg si limba maghiara, germana si engleza stie toata lumea, deci si eu.
Am avut probleme cu limba materna.Si actorii romani nu aveau pic de accent ardelenesc.
Bine, astea sunt maruntisuri.
Eu nu am auzit amintind pe nimeni ca nefericitii srilankezi sunt budisti, o religie foarte pasnica,consumul carnii de orice fel nu este interzis..Scena cu kukluxklan e oribila, nu se intampla asa ceva la noi.Suntem civilizati.
Imaginea e splendida, satul e frumos, bine ales.Cea mai buna actrita a fost Judith… citeşte

2 3
c0aja pe 28 Ianuarie 2023 14:15
Doctorat in limbi straine
Daca nu stii cel putin 4 limbi straine, nu te uita la film.
1 1
arolf_z pe 09 Iunie 2022 23:23
Filmul nu se ridica la nivelul valoric asteptat. Personajele sunt destul de schematice. Daca tot are in plan transpunerea in film a unui fapt real de rasism in Harghita, cu destul scandal in presa, atunci episodul cu kkk-ul este gratuit, nu avea rost. Scenele de masa din biserica si primarie sunt reusite, totusi.
Sunt probleme de sonorizare , multe dialoguri in romaneste sunt ininteligibile. Asta deranjeaza. Finalul nu este deloc deslusit sau deslusibil pentru spectator.
Ca o surpriza placuta este tema muzicala Yumeji de Shigeru Umebayashi, care sa exprime o dragoste ideala si neimplinita.Din pacate filmul lui Mungiu este departe de a atinge aceasta problematica.

1 2
NuGaseamNumeLiber pe 13 Februarie 2023 19:25
nu am terminat FLLS, deci n-am putut să înțeleg nimic din filmul ăsta.
0 2

Spune-ţi părerea despre R.M.N.

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu R.M.N.
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells