Păreri Nosferatu
- Captain America: Brave New World
- Beating Hearts
- Bridget Jones: Mad About the Boy
- Out of the Nest
- Marked Men: Rule + Shaw
- Ainda estou aqui
- Lilo & Stitch
- Mission: Impossible - Dead Reckoning Part Two
- Karate Kid: Legends
Program TV
Acest site folosește cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Află mai multe

Termeni şi condiţii | Contact | Politica de confidențialitate | A.N.P.C
Păreri Nosferatu
N-au mai găsit țărani. Țigani. Și vorbitori de română, ca să fie clar că practic, românii sunt țigani.
Iar Nosferatu seamănă izbitor cu Vlad Țepeș. Ii mai trebuia turbanul.
Nu are esență, nu are profunzime, poate fi la orice categorie, dar nu horor. Este previzibil și nu are un conținut bine legat.
Absolut nimic horror, multe dereglări de la poveste , origini, locație și...mustață!
În ce univers?
De văzut doar din curiozitate!
Merita
Este despre "iubirea"(posedarea) bolnava si greu de explicat rational (stiintific) dintre contele Orlok, un demon-vampir care vorbeste engleza cu un accent simpatic, si iubita lui germana.
Multe scene care iti vor intoarce stomacul pe dos (daca esti mai sensibil), etnici din Transilvania care vorbesc limba romana; misticism, costume, machiaj si imagini care redau bine epoca.
Finalul a fost mai putin spectaculos decat m-as fi asteptat, banal chiar, insa poate ca sunt eu cam pretentios!
Filmarile la castelul contelui au fost realizate in Romania, la Castelul Corvinilor.
In concluzie: un film care nu trebuie ratat de fanii genului. Daca ti-a placut Dracula (cel clasic), atunci iti va placea si Nosferatu, cu siguranta!
Este un film gothic, cu vibe-uri de tip Edgar Allan Poe.
Daca vreti filme cu jump scares nu este pentru voi.
Daca vreti atmosfera faina, vibe-uri,tensiune este probabil cel mai bun film horror facut in ultimii ani.
Sînge uscat
Slab
rahat in ploaie
Slab, foarte slab!
2. Nu va irositi dispozitia, timpul, banii cu aceasta productie ofensatoare pentru standardele minime de calitate al oricarui vizionator de filme. E exagerat si inexact sa fie numita fil.
3. Desi timpul si banii nu au nicio valoare reala, eu mi le respect intr-o anumita masura. De aceea le-am regretat continuu pe ambele in timpul consumarii acestei productii, din primele minute pana la final.
4. Nu am gasit nici macar o scuza care sa ii dea sens si validare pentru vizionarea acestei productii: nimic.
5. Nu deveniti curiosi ca sa il vizionati caci veti regreta curiozitatea, neintelegand deloc cum a fost posibil sa se produca si monteze si distribuie in reteaua mondiala de cinematografe o asemenea ofensa la adresa oricarui spectator cu… citeşte
Expresionism
credibil, cu un design sonor pe măsură.
Viziunea neinspirata a povestii lui Dracula / Nosferatu
Slab
Minunate sunt căile... dracului — Nosferatu
Aprecierea mea față de creațiile regizorului e veche — am făcut-o deja publică într-o recenzie, la fel de veche (și stângace), pentru The Lighthouse, al doilea film al său din cele 4. Inedit prin abordările tematice care… citeşte
Lupta fetei cu demonul Nosferatu in postura de vampir, nu este doar una personala, ci afectează o intreaga comunitate, prezența lui devenind o plagă in lume.
El insusi se recomanda a fi o poftă, iar ea o victima atrasă in lanțurile sale ispititoare, pând când, in final, păstrându-și luciditatea reușește sa-l invinga tot prin acceptare in amor, dar intinzându-i acestuia din urmă o cursă. Eroina moare îmbrațișată de un diavol mort în vederea… citeşte
"Nosferatu" este copiat (cu mai puțin talent, ca majoritatea replicilor) aproape în întregime dupa "Dracula", doar numele personajelor sunt schimbate si mici detalii. Deci, dacă ati urmarit originalul, net superior, nu aveti multe de pierdut dacă il săriți pe acesta.
Mai bine vedeti filmul lui Coppola !
Deci fanii nu sunt de acord ca filmul să fie comparat cu Dracula, dar personajul trebuie să semene cu un Vlad Țepeș mai mustăcios.
Păi hotărâți-va: ori e Dracula ori nu e .
Și oricum , la ce surse istorice vă referiți? Pt că este doar un basm. Pe care unii reușesc să-l îmbrace într-un vizual extraordinar (vezi Coppola).
Vampirul fioros zici că e Borat dar mai mustăcios. Complet ridicolă apariția lui.
Costumele stau ca pe gard pe actorii care joaca f prost și forțat.
Dialogurile pe alocuri par făcute cu Chat GPT.
Singurul film cu… citeşte