Niascharian

(2013)

Niascharian

Poster Niascharian Poster Niascharian

Sinopsis Niascharian

În anul 2010, o echipa de filmare a pornit pe urmele celei mai vechi scrieri din lume, incercând să finalizeze munca de 7 ani a regizorului Leonardo Tonitza. Mesajul a fost lăsat de către geții, care au trăit și pe teritoriul României de azi.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Paradox Film

Țara

Romania

Site oficial

Niascharian

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
AnalyticVision pe 04 Noiembrie 2014 17:58
unul din cele mai proaste documentare romanesti
va invit sa cititi o cronica ce va explica de ce acest film este unul din cele mai proaste documentare romanesti din ultimii ani aici:
http://discerne.wordpress.com/2014/09/01/f15-cele-mai-proaste-documentare-romanesti-din-2013-2014-selectia-de-stefan-alexandrescu-seria-film-romanesc/

0 1
Stahanov pe 29 noiembrie 2015 01:44
UNUL DINTRE CELE MAI BUNE DOCUMENTARE ROMANESTI !!! ..."Chiar dacă partea despre documentarea celei mai vechi scrieri din lume este una VALOROASA şi, sunt convins, interesantă, valoarea ştiinţifică a documentarului este în mod evident compromisă de agenda religioasă, formulată vădit sub formă de ameninţare" Cristina Corciovescu îşi încheie cronica prin concluzia: „Pornit cu cele mai serioase intenţii, Niascharian / Să renaştem (a propos, despre ce renaştere o fi vorba?) e greu de urmărit fiind prea lung, prea prolix şi prea subjugat de sirena protocronismului căreia Leonardo Tonitza îi cade victimă.”... Mie nu mi s-a părut nici prea lung, nici prea prolific ori prea subjugat de protocronism, dimpotrivă... Apoi să mă scuzaţi, dar referitor la acest documentar eminamente istoric, părerea CRITICULUI DE FILM(!) Cristina Corciovescu este una a politicii şi istoriografiei(mincinoase) oficiale ! Deci, cel putin nerelevantă ! Ar fi fost întradevăr utilă, interesantă şi dezirabilă o analiză reală a conţinutului intrinsec al informaţiilor istorice, din partea unor istorici consacraţi, români şi străini, cu activitate şi opinii independente de curentele politice şi religioase ...
tamara_lia_harca pe 30 noiembrie 2015 21:57
Draga Miruna Tonitza, incerc de mi-a albit parul sa fac rost de acest film. Ma poti ajuta? Lasa-mi un mesaj pe Facebook, te rog.

Spune-ţi părerea despre Niascharian

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
jinglebells