Le Fidèle

(2017)

Jafuri, maşini şi fidelitate fără limite

Poster Le Fidèle Postere Le Fidèle
 • Regia

  Michaël R. Roskam
 • Cu

  Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos, Eric De Staercke, Jean-Benoît Ugeux, Nabil Missoumi
 • Gen film

 • Durata

  130 minute
 • Rating

 • Premiera in Romania

  31.08.2018

Sinopsis Le Fidèle

Le Fidèle sub RO

Când Gino o întâlneşte pe Bénédicte, se îndrăgostește instant, pasional și necondiționat. Ea este implicată într-o afacere de familie și conduce mașini de curse. El e un tip destul de obișnuit, cool și atrăgător... dar ascunde un secret. Genul de secret care poate pune în pericol viața lui și a celor din jur. Pentru a-și salva dragostea, Gino și Bénédicte vor lupta împotriva sorții, a rațiunii și a propriilor slăbiciuni.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4

Caseta tehnică

AKA

 • Racer and the Jailbird

Produs de

Savage Film

Distribuitorul international

Kinepolis Film Distribution (KFD)

Distribuit in Romania de

Independența Film

Țara

Belgia, Franta, Olanda

Box office Le Fidèle

Weekend premieră (27.08.2018)
 • Loc 13
 • Spectatori 2.847
 • Încasări (RON) 29.988,00
Total
 • Spectatori 2.847
 • Încasări (RON) 29.988,00
 • Încasări (USD) 7.536,76

Părerea criticului

Gloria pe 29 August 2018 12:54
Curse, jafuri și melodramă fără limite
Un romance ce amintește de antologicul Love Story (1970) combinat cu un heist movie cu foarte bune scene de jafuri, filmul Le Fidèle/Racer and the Jailbird funcționează perfect în prima jumătate, după care apasă până la refuz pedala melodramei.

Drama celor doi iubiți nu smulge în final nicio lacrimă spectatorului, tocmai printr-o supralicitare a factorului tragic în absența unei griji mai mari pentru construirea personajului feminin și a motivațiilor ce leagă într-o iubire atât de profundă protagoniștii. Finalul nu are nicio justificare dacă gândim strict în termenii narațiunii cinematografice. Scenariștii reuşiseră să-şi ducă la îndeplinire intenţiile, dar supralicitează inutil sfârșitul.

Adèle Exarchopoulos dă consistență personajului ei, destul de schematic din scenariu iar Matthias Schoenaerts face un rol mare,… citeşte

0 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
THE_Sorcerer pe 28 August 2018 08:21
RAHAT DE LA FRANCEZI/BELGIENI
filmul a aparut de un an, PE BUNE, dar, francezii/belgienii IMPUTITI ne dau voie noua abia acum
NU MA DUC LA FILMUL ASTA DOAR DIN PRINCIPIU !!!!
ca sa nu mai spun ca e de foarte multa vreme pe DVD, il poti gasi pe web, etc.
dar noi aia prosti sa platim bilet de cinema pentru un film deja FUMAT DE MULT

imi e foarte greu sa nu injur, dar chiar merita CU SPUME !!!!!

0 5
dannnnn pe 29 august 2018 14:38
Calmează-te măi omule că îți pocnește o venă, ce om important ești tu de te simți ofuscat că nu ți-au băgat ție francezii filmul în cinema. Dacă voiai așa mult să-l vezi îl vedeai pe net, cum probabil faci cu muuuuulte filme dar te-ai atacat la ăsta.
preda_diana pe 9 septembrie 2018 19:47
Mai las-o măi, THE_Sorcerer ! Mândrie națională ? Referitor la un film ? Păi ca să vezi un film, seîncheie niște contracte între distribuitori și licenţiatori, pe de o parte, și cu exploatanţii de cinematograf, pe de altă parte, si se plătesc niște taxe. Producătorul licenţiază drepturile asupra unui film unui distribuitor, într-o anumită zonă geografică (de obicei, la nivel naţional), care este responsabil pentru efectuarea de copii ale filmului, dublare/subtitrare, promovare şi publicitate, stabilirea datelor de lansare şi negocierea condiţiilor de închiriere cu exploatanţii, aceștia din urmă programând filmele în cinematografele lor. Pentru asta plătesc un procent din încasări. Deci, ca să o scurtez....când afirmi ceva, ai grijă să o faci în cunoștință de cauză și după ce te documentezi în prealabil, pentru că nu știi condițiile în care s-a obținut licența de vizionare a acestui film. Nu e ca și când descarci sau te uiți online pe calculator sau telefon, așa că mai ușor cu mândria asta națională prost înțeleasă, că te faci de cacao. Știi...este o vorbă...când deschizi gura să zici ceva, asigură-te că ai și creierul conectat.

Spune-ţi părerea despre Le Fidèle

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Le Fidèle
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells