Ju Dou

(1990)

Ju Dou

Poster Ju Dou Poster Ju Dou
  • Durata

    95 minute
  • Rating

  • Premiera în România

    01.04.1991

Sinopsis Ju Dou

Acest film nu are sinopsis.
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.6
O nominalizare Oscar, o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile
Li Gong Li Gong Ju Dou Zhang Yi Zhang Yi Tianbai as child Baotian Li Baotian Li Yang Tian-qing
Vezi toata distributia

Taguri

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cosmin742000 pe 17 Iunie 2012 14:01
O drama chinezaesca excelenta , regizata foarte bine , jucata la superlativ , cu o poveste simpla si emotionanta.
3 6
Smrs pe 01 Decembrie 2021 22:52
Slab. Spoiler!
O dramă care nu te mișcă neapărat, dar care ne subliniază încă o cultură veche demnă de condamnat - cea chineză. După ce am văzut recent într-un alt film cât de primitivă era cultura japoneză, asiaticii îmi pun capac cu regulile sociale pe care le-am descoperit și aici. E clar că femeia era sub demnitatea unui animal, se comercializa chiar cu drept asupra vieții ei, dar și tradițiile alea de la înmormântare și păstrarea memoriei mortului nepătată de bârfa din sat, indiferent de preț - ireal. Filmul prezintă mai mult o lecție de viață, cu multe răsturnări, în care Ju Dou pare să fie blestemată indiferent de situație - are noroc numai de bărbați tâmpiți, iar când pare să-i fi surâs norocul, se trezește că e fii-su tâmpit și își ucide tații, întâi pe cel vitreg, apoi pe cel natural după ce află că nu cel dinainte era tatăl natural.… citeşte
0 1
El_KaPpa pe 16 Septembrie 2020 13:38
7,7/10
O poveste de dragoste ilicita si , totodata, o drama de personaje si de familie, intr-un decor rural al Chinei anilor '20. Cu toate ca dureaza doar 95 de minute este un film cu un scenariu care se intinde pe mai multi ani si este incarcat de evenimente dramatice , pline de ironii ale sortii, care nu iti lasa timp de respiro si nici nu te lasa indiferent.
In general nu-mi plac astfel de aglomerari si nici povestile care sar peste mai multi ani doar la momentele cheie, dar aici a functionat foarte bine pentru ca vine la pachet cu emotie, cu ironie, cu un joc al actorilor foarte bun si credibil si cu o cinematografie reusita.
Punctul memorabil al filmului este un ritual funerar excelent pus in scena.
Chiar daca Yimou Zhang are realizari mult mai bune nu inseamna ca asta merita trecuta cu vederea, pentru unii posibil sa fie/sa devina chiar un mare favorit.

0 2
lili22 pe 18 Martie 2019 23:02
Frumos film ,cu niste imagini superbe .In rolul principal inegalabila Gong Li.
0 2

Spune-ţi părerea despre Ju Dou

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells