Hyperion

(1975)

Hyperion

Poster Hyperion Postere Hyperion

Sinopsis Hyperion

Mai mult

"Hyperion, o dramă modernă, scrisă de Mihnea Gheorghiu, cu ecouri livrești din Eminescu și Verlaine, cu ecouri cinematografice din Alain Resnais. Sub aparențe de science fiction, o dramă sufletească, povestea unei femei (în rol: Adela Mărculescu) care își privește propriul eșec afectiv, la ora unui lucid dialog interior". Călin Căliman, 2000 ("Istoria filmului românesc"). Tot ce are sunt doar ecouri din vremuri din fericire apuse. Drama se desfășoară lent și nu are o bază solidă…

citeşte
A contribuit la sinopsis-ul filmului: icb1
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.0

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 02 Septembrie 2013 19:25
Ratarea vieţii prin netrăire
Filmul prezintă drama sufletească a unei femei însingurate care-şi analizează propriul eșec afectiv, visând o posibilă întâlnire prin intermediul undelor magnetice cu un geolog dispărut cu peste 20 de ani în urmă într-o misiune secretă. Îndrăgostită de el, femeia încearcă să-i redea viaţa geologului cu ajutorul unui colectiv de fizicieni de la Institutul de cercetări nucleare unde lucra şi ea. Experimentul de readucere a geologului pierdut din planul imaginar în planul real produce însă transformări, iar tânărul şi chipeşul geolog devine un om îmbătrânit prematur deoarece el îşi irosise deja viaţa netrăind-o. Femeia revine din starea de visare şi înţelege că viaţa poate fi ratată prin netrăire.

Deşi subiectul cerea mari posibilităţi tehnice şi artistice de materializare, filmul se dovedeşte a fi destul de tern şi de anost,… citeşte

7 2
mihaelatb pe 10 Octombrie 2010 21:28
Un film deosebit de interesant, un SFce aducea aminte de literatura lui Voiculescu, un pic fantastica si care, pentru ca nu se incadra in liniile directoare, a fost putin popularizat, si si mai putin difuzat.
3 2
Cinefil1968 pe 24 Iunie 2015 00:24
Un film aparte pentru timpul in care a fost realizat
Combina fapte de viata reala (cariera, dragoste, neimplinire) cu elemente de stiintifico-fantastic si paranormal.
1 0
icb1 pe 21 Decembrie 2012 18:47
Un film foarte slab
Din păcate este un film care nu oferă mai nimic-doar un fel de reclamă a IFA, cu scenariu și regie slabe de tot, lent și plictisitor, cu joc artifical și comportare de lemn. Acțiunea și ideile filmului sunt foarte vechi și cu niște fantezii total nefondate. Este mult prea lung pentru conținutul unei acțiuni care-i fără prea mult cap și nici cu coadă.
1 2
cosmin742000 pe 22 Mai 2012 13:20
O drama SF , fara efecte speciale , deci nu sunt necesare efectele speciale pentru a face un film SF ( stiu ca pentru "fanii " Avengers acest lucru e de neconceput , dar pe ei ii las deoparte , oricum sunt o cantitate neuronala neglijabila ).Mie cel mai mult din acest film mi-a placut pe langa jocul foarte bun al Adelei Marculescu , coloana sonora , sau mai degraba melodiile folosite in film ( un fusion de mare exceptie.(Tot pentru fanii Avengers fusion nu e un fel de rap , tehno , manele r'n'b, house sau alte poluari sonore care sunt ascultate azi ;e jazz cu elemente de rock)
1 5
eduard_stratan pe 21 februarie 2024 14:30
Cosmine,ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
Deceoare pe 04 Martie 2024 09:25
Unul din puținele, dacă nu chiar singurul, filme cu subiect fantastic realizat în România anilor 1970. Pentru a viziona un film cu subiect fantastic trebuie să fii pregătit psihologic. Filmele cu subiect fantastic nu sunt doar cele americane cu extratereștri.
0 0
kretz_007 pe 07 Decembrie 2021 17:50
extrem de slab si plictisitor
scenariu fracturat regie mediocră dar nivelul cel mai de jos este la interpretare (foarte fals) probabil și ca o consecință a primilor factori. daca până și motoi e fals (iar eterle chiar ridicol) de marculescu ce sa mai vorbim
0 0
cezarteodosiu pe 28 Octombrie 2015 11:21
Distribuția incompletă. Vizitați site-ul aarc.ro/filme/distributie/3840
0 0

Spune-ţi părerea despre Hyperion

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Hyperion
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells