Home

(2009)

Pământul - casa noastră

Poster Home Postere Home

Sinopsis Home

Mai mult
Home

În doar câteva decenii, umanitatea a dat peste cap balanța planetei noastre, una stabilizată în miliarde de ani de evolutie. Prețul pentru greșelile noastre e mare, dar este prea târziu pentru a mai privi situația cu pesimism. Omenirea are mai puțin de zece ani la dispoziție pentru a pune capăt tendinței de degradare a ecosistemului și pentru conștientizarea stricăciunilor aduse de modalitățile noastre de consum al resurselor.
Oferindu-ne filmări unice din peste 60 de țări,…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 8.5

Caseta tehnică

Produs de

Europa Corp.

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Ro Image 2000

Site oficial

Home
Film disponibil pe DVD în România

Taguri

Box office Home

Weekend premieră (01.06.2009)
  • Loc 17
  • Spectatori 142
  • Încasări (RON) 3.004,10
Total
  • Spectatori 870
  • Încasări (RON) 14.208,20
  • Încasări (USD) 4.691,47

Părerea criticului

Gloria pe 04 Iunie 2009 16:38
Fotograful internaţional recunoscut Yann Arthus Bertrand, pasionat de imaginile luate Terrei de sus, ne ia într-o călătorie "la înălţime" ca să vedem peisaje, cursuri de apă, drumuri, săpate de natură sau de mâna omului, totul pentru a descoperi frumuseţea planetei noastre şi a ne sensibiliza. Documentarul eco este regizat de însuşi Yann Arthus-Bertrand, produs de Luc Besson şi narat de Glenn Close.Lansarea filmului în România coincide cu Ziua Internationala a Mediului.
1 42
Tenfix pe 9 aprilie 2010 18:29
IRELEVANT.
miere pe 26 noiembrie 2011 01:59
Eu i-as mai adauga 1-2 stele, Gloria. Primele 20 minute sunt intr-adevar slabute (cum ne explica ei sa s-au format raurile si apoi oceanele prin "condensare" fara nicio teorie sau demonstratie, doar ca asa ne zic ei) sau generalitati ca apa se afla in trei stari...astea sunt de umplutura mai mult + altele. Este filmat numai de sus ceea ce poate deveni obositor (pentru mine a fost) Apectul cadrelor, desi este dese ori splendid, devine cam static, plictisitor dupa o perioada. Documentarul este in mare parte pesimist dar finalul il schimba radical. Atat timp cat exista vicii si placeri, omul nu va reusi sa se infraneze. Cam la fel si cu consumul. Ori moralitatea ori un extra sistem de reciclare si de protectie a mediului ne va putea schimba.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Machauer pe 08 Iunie 2009 04:21
Am vazut filmul intr-un cadru paradoxal: intr-unul din marile mall-uri din bucuresti. Unul dintre (din ce in ce mai) multele monumente ridicate consumerismului, ignorantei si a lipsei de orizont. Templu pentru oamenii saraci cu duhul care nu vad dincolo de chifteaua zemoasa pe care urmeaza s-o inghita; aia care-i va face sa se simta atat de multumiti cu ei insisi. Filmul lui Yann Arthus-Bertrand nu este un documentar, ci o exceptionala drama non-fictionala narata de o Glenn Close care, dupa ce in trailer mi s-a parut plapanda si neverosimila, m-a mustrat usturator pe un ton bland... asemanator cu al unei bunici intelepte. Spre deosebire de alte documentare naturalist-ecologiste, care apeleaza adesea la imaginile apasatoare si tulburatoare ale urmelor lasate de noi pe Pamant, Home se foloseste de multe dintre frumusetile putin vazute ale planetei, aratand relativ rar si doar in momente… citeşte
28 0
adige pe 12 iulie 2009 01:22
(in sala s-au aflat 7 oameni in timp ce posetele si adidasii de firma se inghesuiau sa vada vreo imbecilitate 3D. mai convenabil, nu?).......... Frumos, cand nu mai au apa si vor manca nisip atunci se vor schimba.
gabylicious pe 4 iunie 2011 18:16
E chestia ca omul se crede stapan pe pamant,ca-i apartine totul si distruge specii de animale care nu au cum sa se apere ,taie paduri atat de necesare mediului,polueaza apele...sunt multe de spus pe aceasta tema.Pot sa afirm ca aici este vorba si de spiritualitate,de valori,de cumpatare,de pretuire si traire in armonie cu natura si ceilalti. Dumnezeu a creat toate aceste lucuri pentru a ne bucura de ele si ce este cel mai important de a le aprecia .In zilele noastre conteaza banii si petrolul...
adige pe 12 Iulie 2009 01:17
e prea tarziu
Incep cu sfarsitul filmului 20% din populatie folosesc 80% in resursele destinate restului de populatie.
E prea tarziu pt regrete, iar cei de la putere din toate statele nu fac nimic, doar nu isi falimenteaza propriile afaceri, ale lor sau a celor pe care i-au pus in functii. Cand planeta o sa fie "omorata' si omul o sa dispara ma intreb ce o sa faca cu carutele de bani pe care le-au strans pana acum ?!?!?! Poate sa respire dioxid de carbon si o sa faca pimbari prin desert.
Daca schimba sistemul si lumea, eu ca "furnica" sunt supus schimbarii, de ex daca nu mai sunt fabricate masini ce folosesc benzina si motorina si nu mai exista benzinarii. Logic nu mai am de unde sa cumpar o astfel de masina, deci m-am schimbat (indirect si fortat) si folosesc o masina pe curent , oricum chiar daca mai am masina nu mai gasesc benzina de cumparat.
Filmul nota 10 din 10, e super,… citeşte

18 0
stefan_c pe 09 Iunie 2009 10:23
l-am vazut in ziua aparitiei si pot sa zic ca nu ma asteptam sa fie atat de reusit....mie mi-a placut destul de mult...e socant sa vezi cat de mult rau poate face "omul" in doar 50 de ani...recomand!
16 0
shooter pe 25 Iunie 2009 19:25
cam tarziu vine si comentariul meu. da...............eu spun ca da....acest documentar trebuie vazut.suntem niste ignoranti si trebuie sa ne trezim.sa lasam la o parte fariseismul ecologic si sa ne implicam mai mult la nivel de individ. nu-l recomand(pentru ca e putin spus)....daca as putea lash impune
11 0
destiny pe 21 Iunie 2009 12:27
Merita !
Cel mai costisitor si mai impresionant documentar despre planeta Pamant, adresat unui public care a gustat seria BBC “Planet Earth”, a fost lansat pe 5 iunie cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului. Unii politicieni europeni au spus ca asa se explica succesul ecologistilor, prin difuzarea filmului inainte de euroalegeri.
Regizat de francezul Yann Arthus-Bertrand si compus in intregime din cadre filmate din zbor in peste 50 de tari din toate regiunile Pamantului, filmul “Home” prezinta istoria planetei de la formarea rocilor si aparitia primelor forme de viata, trecand prin prezent si mergand pana peste 10 ani, deadline-ul omenirii de a pune in aplicare un plan care sa rezolve problema incalzirii globale care ne ameninta cu dezastre cumplite si poate cu sfarsitul speciei umane.

10 0
rogvaiv_bleu pe 25 Iunie 2009 11:10
ignoranta naste cataclisme....
Chiar daca nu am aflat sau vazut lucruri noi m-am convins inca o data in plus cat de ignoranti suntem ca specie.Merita vazut!!!!
8 0
Bogatyr pe 16 Iunie 2009 18:52
Un documentar fantastic. Am avut piele de gaina pe tot parcursul filmului. Imaginile erau pur si simplu superbe. Pacat doar ca ce spune naratoarea e crudul adevar: daca nu luam impreuna masuri, ne vom distruge casa. Filmul este non-profit si poate fi vizualizat pe You-Tube in format HD: http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU
8 0
kheloo pe 08 August 2009 18:14
este execeptional filmu...dar deageaba dak cei kare conduk lumea, tarile , orasele , satele , comune ,etc ar face ceva in sensul de a ecologiza teritorile pe care le konduk , si ar fake programe de ecologizare , cel putin in romania nu este obligatoriu sati sortezi gunoi , pe cand in tarile occidentale cel putin dak nuti sortezi resturile menajere PLATESTI !!
6 0
inummt pe 03 Iulie 2009 12:50
casa noastra
ff bine facut
pacat ca nu si punem in practica ceea ce ar trebuii sa facem cu ,,casa noastra,,
preferam sa o distrugem si sa o murdarim , doar sa ne fie noua bine....
nici nu vreau sa ma gandesc ce va fi peste vreo 20-30 de ani daca continuam asa

6 0
Adrianne pe 12 August 2009 20:11
incredibil documentar...dar in acelasi timp dureros de adevarat...
5 0
Wonka pe 09 Iunie 2009 15:07
mi'a placut foarte mult , de mult nu am m'ai vazut un asemenea documentar , superb
3 0
moshu1978 pe 23 Aprilie 2011 16:34
IN CURSA PENTRU IMBOGATIRE MATERIALA SE PARE CA NE-AM PIERDUT BOGATIA CEA MAI DE PRET : SUFLETUL
Am 33 de ani si nu am mai plans de 15 ani de cand era sa imi pierd tatal intru-un accident....am plans acum...Din fericire pentru ea PLANETA-MAMA a inzestrat orice specie cu functia de AUTODISTRUGERE, asa ca atunci cand noi vom fi pierit de mult EA va dainui atata timp cat va dainui si SOARELE, caruia ii ignoram existenta din punct de vedere al necesarului de energie. Oricum eu consider ca TOTI SUNTEM IN VIZITA IN ACEST MOMENT SI LOC. SUNTEM DOAR IN TRECERE. AM VENIT SA OBSERVAM, SA INVATAM, SA CRESTEM, SA IUBIM SI SA NE INTOARCEM ACASA......
2 0
claudiu7boss pe 21 Iunie 2009 22:25
e gratis filmul l-am vazut si eu pe youtube e full fara subtitrare dar merge pentru multi cred la sf. naratoare mai spune cate ceva si de bine nu numai de rau
2 2
radu3455 pe 15 Octombrie 2011 23:18
un documentar care m-a lasat fara cuvinte,numai cuvinte de lauda.CAPODOPERA
1 0
Andrey9211 pe 06 Martie 2011 12:57
Obligatoriu de vazut!
Un documentar exceptional.Pentru cine vrea sa il vada ,cu subtitrare in engleza,gratis ,direct de pe youtube,aveti mai jos linkul!
http://www.youtube.com/watch?v=jqxENMKaeCU

1 0

Spune-ţi părerea despre Home

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
Liste cu Home
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells