Păreri Equilibrium

(2002)

Echilibru

Ordonează după
Popescu Alexandru pe 28 Februarie 2004 14:58
Bai fratilor! Eu cand am vazut filmul (DivX bineinteles) am ramas mut de uimire. In sensul pozitiv vreau sa spun. Cred ca filmul asta a avut asupra mea un impact mai mare decat l-a avut primul Matrix. Adica asa ceva eu unul nu am mai vazut. Acest film a adus ceva nou in lumea cinematografiei. A deschis o noua era a filmelor psihologice si nu in ultimul rand de arta... Spun de arta pentru ca lucrez in domeniu si stiu ce inseamna acest lucru. Iarasi afirmatia unui oarecare domn potrivit careia filmul are lipsa de profesionalism si scenele de actiune sunt scurte ... cred ca este putin deplasata. Ce ar fi vrut sa vada? Actori de prima clasa? Nu spun ca acestia nu ar fi. Cristian Bale are la activ niste filme extrordinare printre care nu pot sa le trec cu vederea pe American Psicho sau Shaft si mai erau unele dar nu imi vin acum in minte.

Cred ca vremea filmelor in care forta… citeşte

28 5
Crina.Hojda pe 15 iulie 2015 00:05
Acum am terminat de ma uitat la film si am remarcat replay-ul tau. Probabil nu mai ai contul asta , dar vreau sa iti zic ca mi-a placut. Mai ales felul in care ai incheiat . Ar fi foarte frumos daca acum iubita e sotie. O seara faina!
Edddd pe 25 ianuarie 2020 15:11
Scenariul este inspirat foarte mult din ideea cărții si a filmului ”1984” de George Orwell , o carte epocala a anilor războiului rece.
into_the_labyrinth pe 08 Decembrie 2009 20:13
Un SF inteligent si bine realizat, care nu-i va dezamagi nici pe iubitorii genului, nici pe cei care doresc un film de idee. Ascundem dezumanizarea totala sub masca progresului - asta e valabil de pe acum, nu tb sa ne ducem in viitor. Interpretare remarcabila. PS. Voiam sa fac un review negativ pt. filmul Moon, dar n-am vrut sa-i deranjez pe fanii acelui film. Oricum, considerati k am facut review pozitiv pt Equilibrium si negativ pt Moon :D
22 3
gothbeast666 pe 17 Octombrie 2010 23:31
da, Da, DA, DAAAAA!!!!!!!!
O distopie care-ţi dă fiori reci pe şira spinării. Atinge multe puncte sensibile şi actuale ale situaţiei actuale de criză spirituală a umanităţii. O metaforă complexă, care te duce oarecum cu gândul la "Fahrenheit 451"(Kurt Wimmer e fan declarat al lui Ray Bradbury , autorul cărţii). De reţinut că tehnica de luptă "gun-kata" a fost "inventată" de Kurt Wimmer special pentru a ilustra capacitatea atât mentală cât şi fizică a omului de a face ceva perfect, atunci când toată puterea de concentrare este canalizată doar pe acel ceva. I hope it makes sense to you too...
22 4
Angelina pe 22 Septembrie 2006 10:49
La fel ca intotdeuna pararile se impart in mai multe categorii...oricum parerea mea e simpla,imi place. Nu ar trebui sa mai faceti comparatii intre filme pt ca ii veti dezamagi pe multi. Eu am vizionat Equilibrium de peste 50 de ori si m-as uita la el de mai multe ori...Oricum majoritatea filmelor in care a jucat Bale sunt superbe...parerea mea.
21 4
Alehanndra pe 30 Martie 2010 17:04
foarte interesant ce pot sa faca sentimentele din om
11 4
Acer pe 28 Iulie 2009 01:26
Foarte Bun
Un film interesant in care Bale joaca foarte foarte bine ....
10 4
LavyBogdy pe 22 Septembrie 2010 13:43
Un altfel de sfârșit al lumii
Scenariul este fără cuvinte,mai mult ca perfect.O idee pe cât de originală,pe atât de bună : pace într-o lume fără sentimente.Este o lume în care oamenii își pierd umanitatea,în care dragostea e pedepsită cu moartea,unde sentimentele sunt o violare a legii.Superb Christian Bale!
9 2
andyy pe 11 Aprilie 2010 01:28
Un film din ce in ce mai bun si mai captivant, pe masura ce actiunea se desfasoara.O idee originala, exploatata foarte bine, care duce in final, la un film foarte bun.
9 4
aayana pe 27 Ianuarie 2011 00:00
Un om fără emoţii = incomplet
Acuzînd sentimentele pentru războaiele din istorie, un grup de deştepţi vrea să aducă pacea pe pământ: spală creierele oamenilor pentru a-i transforma în simple respiraţii cu ticăit. Dar războaiele nu iau sfârşit nici aşa. Un film în care sentimentele iau amploare, ca şi cum cel care este pus în faţa poligrafului este spectatorul şi nu Christian Bale. Mi-a plăcut!
9 5
YgReK pe 14 aprilie 2014 00:46
Incomplet?Eu as zice.....degeaba.
aayana pe 16 aprilie 2014 17:49
De acord ;)
portofel pe 17 Octombrie 2012 19:03
nici un film cu Cristian Bale nu trebuie ratat.....absolut! Poate face din orice rol un adevarat spectacol....
8 3
Awp3Lory pe 20 August 2010 21:31
l-am vazut cand a aparut si sincer va zic m-am mai uitat de 5 ori la el!super interesant doza de anti-sentiment:D.....cam mult sf da merita vazut!recomand
7 2
aripidezapada pe 23 Aprilie 2010 13:44
super profund
si intelept. Chiar frumos.. ai o gramada de invatat si de apreciat, odata ce-l vezi. (daca nu o faceai si pana atunci destul..)
7 3
vindiesel pe 06 Aprilie 2010 19:30
belea
prea smecher filmul,printre cele mai bune din genul sau.christian bale demonstreaza inca o data daca mai era cazul ca este un actor excelent.un film 'must see'
7 4
Irina_fire pe 17 Mai 2010 17:22
Extraordinar film si din multe puncte de vedere bate Matrix (mai ales ultimele 2 filme din serie)
7 5
Mihai2508 pe 03 Iulie 2010 23:56
Un film de actiune foarte bun si cu o poveste interesanta, personajul principal ajungand sa realizeze totul si sa fie singur impotriva tuturor. In plus Cristian Bale este un actor foarte bun care joaca in filme de succes, cel mai mult mi-a placut faza cu pistoalele.
6 5
cezarika21 pe 10 Iunie 2016 17:22
O altă față a totalitarismului
Guvernarea unei societăți cât mai obediente a fost dintotdeauna visul regimurilor totalitare. Fasciștii și comuniștii visau împreună un ”om nou”, îmbrăcat într-o uniformă standard, cu o tunsoare standard și cu o gândire standard. Conducerile totalitare din ”Fahrenheit 451” și ”1984” aveau idei similare, promovând distrugerea cărților pentru a suprima ideile disidente și considerând gândirea o crimă.

Susținând că emoțiile constituie cauza războaielor și a violenței, autoritățile din ”Equilibrium” încearcă să țină populația sub control prin injectarea unui drog care suprimă emoțiile, transformându-i pe indivizi în roboți care îndeplinesc doar sarcinile programate. Tendința de uniformizare funcționează în mare măsură cât timp drogul își face efectul, iar oamenii lipsiți de posibilitatea de a alege între bine… citeşte

4 1
margott pe 15 Octombrie 2012 00:29
Kurt Wimmer a imprumutat pentru Equilibrium idei din mai multe SF-uri (1984, Fahrenheit 451), asa ca din punct de vedere al povestii nu aduce nimic nou. In plus, mi s-a parut deranjanta lipsa de logica in poveste : Grammaton elimina si distruge tot ce ar putea provoca emotii oamenilor, emotiile fiind considerate responsabile pentru crime si pentru razboaie, insa incinerarea infractorilor 'emotionali' (cei care aveau sentimente) nu e tot crima ? Din tot filmul, cel mai mult mi-a placut scena in care Preston nu poate renunta la catel.
2 2
Radu1711 pe 09 Martie 2011 17:59
radu1711
tare filmul, cum tragea Clerick John Preston cu pistoalele, facea masacru. foarte multa actiune mi-a placut pana la final si povestea filmului interesanta
2 4
2014 pe 02 Octombrie 2004 22:05
LET'S CUT THROUGH THE BULLSHIT HERE!!!!!!!!
Initial vroiam sa scriu o cronica savanta si documentata pentru persoanele mai putin versate in ale filmelor, artei ( ;)) si SFurilor clasice care frecventeaza acest site. Dupa care mi-am dat seama ca as avea prea multe de spus.. si mi-as pierde vremea... cu cei care nici macar nu stiu exact cum se numeste si de cine a fost scris cel mai celebru roman de anticipatie politica de pana acum. Stiti ceva, fratilor?!?! Oricine e in stare sa inteleaga cat de complex, de elaborat si de echilibrat (:))) este acest film stie ca EQUILIBRIUM ROCKS!!!! Argumente: mai documentati-va si voi cine, cand, cum si de ce a facut filmul asta, de unde s-a inspirat si ce a vrut sa spuna prin el, mai deschideti un imdb, mai cautati pe cate un google, mai intrati prin vreo biblioteca (domeniul SF), mai deschideti cate o carte de istorie (inclusiv japoneza sau… citeşte

2 4
lollipop pe 10 Octombrie 2004 15:47
107 min de suspans
pt ce?

un sfarsit de-a dreptul disappoining...

2 6
puffulette pe 5 ianuarie 2012 19:16
parerea ta!
Matrix pe 05 Ianuarie 2004 10:53
Ma asteptam la ceva foarte spectaculos mai ales ca pe coperta scria mare FORGET THE MATRIX.
Interesant ca scenariu (desi nu original), dar din pacate se observa lipsa profesionistilor, filmul nu are forta. Scenele de lupta sunt spectaculoase, bine realizate, dar foarte scurte. Iar finalul este lipsit de originalitate.
Putea fi un film mare......

2 6
StefanCionca pe 25 februarie 2012 15:55
Exact acuma am scris si eu comentariu si se pare ca avem aceleasi pareri :). Un film Mediocru nerecomandat genului SF
Serban-Andrei pe 04 Aprilie 2013 17:36
Equilibrium , un film care cuprinde foarte bine cum cei din conducere incearca sa suprime sentimentele si trairile societatii prin ideea de "noi va vrem binele" . De vazut!
diablo85 pe 24 Martie 2013 22:52
"Demolatorul" ridicat la un alt nivel. Egalitatea nu poate fi impusa, e aceeasi greseala pe care a facut-o si comunismul. Ea trebuie cultivata, putin cate putin in fiecare generatie.
P.S.: Bale ar fi fost mai bun decat Craig in rolul lui Bond :P

Manusa pe 23 Februarie 2012 22:49
M-am asteptat sa fie un film sf prost, dar nu a fost deloc asa. Cu o distributie impresionanta, cu actori foarte buni, filmul m-a impresionat atat prin povestea lui cat si prin efectele pe care le are, in special miscarile lui Preston. Bale salveaza din nou lumea de un tiran, la fel cum incearca ( ca inca nu a reusit :) ) in Terminator.
Stamorello pe 02 Aprilie 2010 11:19
Filmul este mai apropiat ca si scenariu de cartea scrisa de Evgheni Zamiatin "Noi", la inceput de secol 20. Daca nu as fi citit cartea i-as fi acordat nota 8, dar dat fiind faptul ca e foarte probabil ca s-au inspirat din acel roman nu pot decat sa ii acord 7.
narciz2004 pe 17 Ianuarie 2009 21:50
spectaculos.mai spectaculos decat trilogia Razboiul Stelelor (cel vechi) si pe aceeasi treapta cu Matrix PRIMA PARTE . inca odata SPECTACULOS .
M@ryus pe 19 Iunie 2008 15:10
Imi place actiunea
BJohnBlazkowicz pe 22 Decembrie 2007 01:59
plus pt. atmosfera si faza aia cand tipa il intreaba "why are you alive?"
droopy pe 14 August 2007 23:53
Ideea filmului este excelenta: un om manipulat incepe sa rationeze si se intoarce impotriva sistemului care l-a format (regasim acest concept si in "The Island"). Putem regasi un corespondent asemanator si in politica, dar mai ales in religiile totalitare. Totusi, parca au murit prea multi pt atingerea nobilului scop al libertatii... dar probabil s-a mers pe ideea ca "scopul scuza mijloacele".
crin3l pe 25 Noiembrie 2006 09:06
Cea mai apropiata parere de a mea a avut-o Aleaxandru Popescu (scuze daca greshesc) cand a spus ca e vorba de "feeling" la cei care iubesc filmul.In rest uitatziva la aceasta capodopera in materie de SF ca nu shtitzi ce pierdetzi.
DoMeNiC pe 29 Septembrie 2006 13:22
O schimbare in bine pentru Christian Bale...de la filme horror la filme de actiune!I se potriveste genul de film!Totusi nu pot da 4 stele.Mi`a placut filmul...
Felicia Buturugeanu pe 18 Septembrie 2006 19:37
Un film superb ,maiales actorul principal ,tin sa va zic ,ca in acest film ,l-am remarcat mai bine,e mai tare decat toti .Deja sunt fan de 2 ani.
Felix pe 14 Mai 2005 18:28
Desi ideea nu e de loc originala , si desi nici personajele nu sunt bine conturate ,a iesit un film ok ... probabil ma steptam la ceva mai mult ... dar isi merita totusi stelele
ice_eyes pe 6 martie 2010 21:14
de acord!
AndiOliver pe 10 Aprilie 2005 01:59
L-am vazut in 2002 si l-am considerat absolut superb, l-am revazut in anul acela de 20 si ceva de ori si am ramas la aceasi parere, asa s-a intamplat si in 2003, 2004.
Acum sunt in 2005, si tocmai m-am mai uitat odata la el.
Un singur cuvant ce-l poate descrie dupa opinia mea:
Superb

Cezar pe 06 Octombrie 2004 01:04
un film foarte bun, idee geniala shi ecranizare pe masura.
neghinitza pe 06 Martie 2004 01:08
Si mie mi-a placut mai mult ca Matrixu!Mai ales cum zicea cineva mai sus scenele de lupta sunt mult mai bune!
blitz43 pe 04 Martie 2004 16:45
tot la nea Popescu, misto faza aia cu filmu' ala extraordinar: SHAFT :)
Sorin87 pe 19 Noiembrie 2012 18:59
Equilibrium
Din trailer se pare ca este un film foarte bun si asa a si fost, merita vazut, actori buni si efecte bune
orez20 pe 22 Mai 2012 14:23
Bun
Foarte bun , nu intru in detalii...pur si simplu un film care te captiveaza
nikkolle pe 03 Aprilie 2012 21:57
Foarte bun !!!!!
A fost ceva mai deosebit filmul asta ! Chiar m--a impresionat !
alex_il_fenomeno pe 02 Ianuarie 2012 11:17
un film fabulos ! extrem de original , acesta ne arata o fata cu totul noua a viitorului , in care se pune mai mare pret pe pacea mondiala decat pe oameni ! efectele speciale bune , cadrele sumbre , firul narativ excelent , dar si duelul purtat de la distanta de personajele a doi mari actori , Christian Bale si Taye Diggs , toate sunt nemaipomenite si nu te lasa un minut sa te plictisesti ! auzisem de el ca este bun , dar dupa ce il vizionezi constati ca este cu mult mai bun decat orice ai fi asteptat de la el !
ramady pe 01 Ianuarie 2012 23:58
Impresionanta idee
Totusi trebuie sa recunoastem ca sentimentele stau in mare parte daca nu in totalitate la baza tuturor deciziilor care le luam...idiferent ca vorbim de iubire sau ura...indiferent daca vorbim de invidie sau lacomie...ele sunt cele care ne reprezinta si uneori animalele sunt peste noi cu mult....pentru ca de obicei ratziunea de care suntem asa mandrii ca o are rasa umana nu a adus pana acum decat razboaie...foamete si dezastre....intalnim din ce in ce mai des unele cazuri de cruzime de care nici macar animalele nu ar fi in stare ...si chiar daca ele ataca sau omoara uneori....nu au ceea ce noi avem...constiintza si in acest caz ....a face un lucru monstruos in caz deliberat,cu buna stiinta...ne deosebeste de animale intr-un sens nu tocmai de laudat....Ce m-a uimit la acest film si mi-a ramas impregntata in memorie...e partea in care el este "umanizat" de acel catzelush...in acest film… citeşte
AndreiStefan pe 11 ianuarie 2012 22:10
Mai mult m-a impresionat partea asta: But I, being poor, have only my dreams; I have spread my dreams under your feet; Tread softly because you tread on my dreams. http://www.youtube.com/watch?v=tH9y6UfDxpg&feature=related Genial film!
ramady pe 13 ianuarie 2012 16:57
Dap...nush sigur cum se traduce..."Dar eu fiind sarac tot ce am sunt visele mele...toate visele mele tzi le-am adus ofranda la picioare...ai grija cum calci pt ca ai sa calci pe ele....prea tare:X
MNarcis pe 03 Noiembrie 2011 21:31
Foarte bun cu o poveste f interesanta m a captivat destul de mult ideea filmului merita vazut macar o data!
Vorador pe 23 Ianuarie 2011 18:59
Un film bun, care iti ofera un moment de gandire asupra faptului: "cum ar fi sa nu am sentimente, cum ar fi sa nu am voie sa am sentimente?"...merita vazut iar actorii isi interpreteaza rolurile foarte bine.
tibijuve pe 21 Decembrie 2010 20:15
Prezinta aspectele unei societati "ideale" a viitorului unde toti sunt egali , au drepturi egale, dar de fapt sunt niste animale pentru ca nu au sentimente, nu au idealuri, nu au regrete, iar arta, literatura si celelalte lucruri care exprima pareri si trairi sunt interzise. Filmul este genial prin faptul ca ne prezinta o parte din latura intunecata a omenirii si modul in care ar putea fi societatea umana daca am fi toti la fel. Exceptionala este scena cu cainele, cand protagonistul principal simte un sentiment nou, necunoscut pentru el in momentul in care cainele il linge pe fata.
lilliam pe 17 Septembrie 2010 18:12
un sf foarte bun,reusit,iar Christian Bale joaca foarte bine in acest film.un film superb.cel mai bun sf pe care l-am vazut
CoCo_XPS pe 24 Mai 2010 22:49
foarte tare filmul asta.... mi-a placut... l-am vazut de cel putin 6 ori !!
LUciS pe 27 Martie 2004 07:42
Interesant filmul. L-am vazut aproape din gresala, fara sa fi auzit de el sau sa stiu ca-i SF. Mi-a placut ideea chiar daca nerealista. Si cam atat. Nu ma asteptam la ceva de la el si nici nu mi-a fost oferit. Inca o data, pacat de unele idei...
Liviu Ionescu pe 04 Martie 2004 19:04
1984 este o porcarie. da, ar trebui obligati unii oameni sa-l vada, dar asta nu-l face un film bun. doar un dezastru celebru.

altfel, din partea mea, mai amesteca inca 50 de filme proaste, eu n-am nimic impotriva, dar tare o sa ma mir daca o sa gasesti in vreunul din ele un moment de sensibilitate. nu zic de mai multe. chestie in care equilibrium abunda.

de la privirea unei neveste in pragul arestarii la atingerea unor degete sau sarutarea unei panglici.

cat despre scenele de 'lupta', imi pare rau, bate matrix rau de tot. si asta fara sa fie facut 99% pe comp.

morrissey pe 04 Martie 2004 15:50
scuze era vorba de 1984 al lui radford