Dacă bobul nu moare

(2010)

Dacă bobul nu moare

Poster Dacă bobul nu moare Postere Dacă bobul nu moare

Sinopsis Dacă bobul nu moare

Dacă bobul nu moare

Doi tați, un român care își caută fiica forțată să se prostitueze în Kosovo și un sârb care caută cadavrul băiatului său omorât într-un accident în România, se întâlnesc pe Dunăre. Un barcagiu retrăiește legenda de acum 200 de ani a țăranilor români care s-au chinuit zadarnic să mute o biserică de lemn în satul lor de pe deal, pe vremea când construirea bisericilor ortodoxe era interzisă.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Un premiu şi 4 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • If the Seed Doesn't Die
  • Ako zrno ne umre

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

ICON production

Box office Dacă bobul nu moare

Weekend premieră (14.11.2011)
  • Loc 29
  • Spectatori 17
  • Încasări (RON) 406,50
Total
  • Spectatori 206
  • Încasări (RON) 2.544,05
  • Încasări (USD) 777,45

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 22 Noiembrie 2011 03:23
Virtuozitate expresivă, substrat mimat
"Dacă bobul nu moare" - Ca mărgelele pe aţă
Virtuozitate expresivă, substrat mimat

Serghei Eisenstein a fost vizitat în 1935 de un tânăr care tocmai se pregătea să-şi realizeze primul lung-metraj: "Pîşka", după «Boule de suif» de Maupassant. Vorbind despre primul cadru al filmului (care, în opinia debutantului - marele maestru de mai târziu Mihail Romm - ar fi fost şi cel mai simplu din tot decupajul - cizmele pe care un ofiţer prusac şi le pune la uşa camerei), Eistenstein l-a sfătuit: "Filmează această pereche de cizme ca şi cum ar fi singura imagine care va rămâne din film după dispariţia creatorului său. Oricine o va privi, s-o admire şi să vadă oglindită în perfecţiunea ei valoarea întregului film. Şi continuă să turnezi fiecare cadru în acelaşi fel..."
O lecţie de cinema in nuce, pe care mulţi descendenţi au… citeşte

4 2
fphvac01 pe 5 aprilie 2012 15:49
Daca inainte sa vii la vizionarile de presa ti-ai face o baie (inclusiv parul se spala, minim saptamanal, da?!) ai face un pustiu de bine tuturor celor care nu mai stiu cat de departe sa stea in sala ca sa nu iasa din sala de greatza. E bine si cu datul cu parerea despre actele culturale, dar baia si sapunul sunt acte a priori culturii. Nu-mi raspunde, dar baga la cap si pune in practica. Si nu uita sa schimbi si hainele, si lenjeria - si da, si pantalonii trebuie spalati si schimbati. Haide, stiu ca la varsta ta e greu sa mai faci schimbari in stilul de viatza, dar demonstreaza ca daca ai bani de net, ai si de dero. Iti multumesc anticipat.
sabinalin pe 27 august 2012 22:31
Foarte buna cronica, am citit-o cu placere!
SerbanDinu pe 23 Noiembrie 2011 16:50
Părerea unui spectator de la balcon
Am ajuns în 21 noiembrie în ultima clipă la Cinema Studio, pentru a vedea premiera filmului, ca să fiu surprins încă de la intrare de mulţimea de oameni strânsă acolo. M-am întrebat dacă fenomenul se datorează faptului că autorul este un tip sociabil şi are mulţi prieteni, sau dimpotrivă, s-au adunat roiuri roiuri de detractori si duşmani cu chip mieros, veniţi pentru a-l desfiinţa apoi prin critică constructivă. Până la sfârşitul filmului, m-am dumerit. Era un fenomen explicabil. Toţi oamenii aceia veniseră ştiind că vor vedea încă un film antiamerican!
Dar nu vă lăsaţi ademeniţi de prima concluzie. Nu e vorba aici de propagandă politică sau de intrigă. Am spus "antiamerican" pentru a descrie cel mai bine un film construit la cel mai "opus" pol de filmele "americane" holywoodiene, al căror scenariu e scris în proporţie de 99% cu software… citeşte

3 0
fleur_de_paris pe 19 Iulie 2012 12:20
Minunat filmul.
Merita vazut!
Nu m-am gandit ca va fi atat de bun!

1 0
sabinalin pe 05 Septembrie 2012 10:50
Doua lacrimi gemene
Popoarele roman si sarb au destine inchinate suferintei. Noi preferam sa fim mai degraba sclavii strainatatii decat sa ne facem ordine cum trebuie in propria ograda, ei au incasat bombe din prea multa mandrie, din prea multa cerbicie. Filmul regizat de Sinisa Dragin e un strigat de durere mult mai intens decat "Underground"-ul lui Kusturica, nici macar un comic genial precum Horatiu Malaele nu poate smulge nici macar o urma de zambet. Rol greu, de compozitie, pentru Dan Condurache care isi foloseste toate reusrsele actoricesti pentru a-l duce la capat cu brio.
0 0
JoJoMovie pe 25 Noiembrie 2011 20:02
Pare destul de interesant, cu o realizare foarte buna... Sper sa nu ma dezamageasca...
0 0
cosmin742000 pe 07 Iulie 2012 12:31
Un film destul de intersant , se vede de la o posta ca nu si-au bagat americanii coada.
0 3

Spune-ţi părerea despre Dacă bobul nu moare

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu Dacă bobul nu moare
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells