Conspirația

(1972)

Conspirația

Poster Conspirația Postere Conspirația

Sinopsis Conspirația

In "Conspiratia" este descris modul in care propaganda comunista vedea "castigarea cinstita a alegerilor" si dejucarea planului legionar pus la cale de Horia Baniciu de aruncare a Parlamentului in aer la alegerile din '46.

A contribuit la sinopsis-ul filmului: Gestapo
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.4

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Gestapo pe 03 Decembrie 2012 21:22
Interesant monologul comandantului legionar Horia Baniciu (Victor Rebengiuc) expus in fata fruntasilor taranisti: "Nu va dati seama ca din clipa-n care Deutschland kaput, e kaput si cu voi? Dar voi, ca de obicei ... Cu fundu-n doua luntri. Lui Antonescu i-ati dat consilieri, tehnicieni ... cu englezii, legaturi discrete la Cairo ... "
1 0
cezarika21 pe 13 Ianuarie 2018 12:29
Mistificarea istoriei
Perioada premergătoare preluării puterii de către comuniști a fost catalogată ca o perioadă de răscruce în istoria României și chiar așa a și fost. Nu am trăit-o și am aflat multe despre ea, atât de multe încât nu mai știm ce e adevăr și ce e minciună. Un lucru este însă cert: prezența Armatei Sovietice pe teritoriul țării a avut un rol esențial în evoluția evenimentelor politice din România. Modul în care s-au desfășurat luptele politice în perioada 1945-1947 și confruntările violente ale acelor ani rămân un subiect discutabil, o pagină de istorie insuficient lămurită din cauza punctelor de vedere diferite ale persoanelor implicate direct.

După ce Sergiu Nicolaescu crease în policierurile ”Cu mâinile curate” (1972) și ”Ultimul cartuș” (1973) un peisaj citadin bucureștean înțesat de speculanți și de criminali ca în… citeşte

1 1
balta67verde pe 26 Octombrie 2016 09:26
Actori de calitate, film propagandist
L-am vazut cu multi ani in urma si nu m-a impresionat. Prea multa propaganda comunista. Prea multe minciuni. Dar actorii sunt de calitate.
1 1
Iulidesprefilme pe 19 Iunie 2013 19:20
Film istoric şi film de suspans, dar şi cu accente psihologice...
1 3
eduard_stratan pe 02 Ianuarie 2021 15:54
Un film bun de aruncat la groapa de gunoi a istoriei !
0 0
OviStof pe 14 Ianuarie 2018 17:40
Lumi paralele
Acum, când tot mai multe detalii despre evenimentele acelei perioade, arată cât de "corecţi" au fost comuniştii, filmul poate fi privit şi apreciat, din punctul meu de vedere, doar/mai ales pentru calitatea jocului actoricesc.
Văzând cum sunt "creionaţi" anti-comuniştii, îmi aduce aminte despre imaginea "pastelată" făcută imediat după revoluţie, partidelor istorice.
Dacă ajungi cu telecomanda, din greşeală pe el, merită să mai rămâi...

0 0
cosmin742000 pe 16 August 2015 15:04
Un film de propaganda bun care ne demonstreaza ca , comunistii erau buni , legionarii erau rai , ambii fiind insa parfum pe langa ce avem acum
0 4

Spune-ţi părerea despre Conspirația

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Conspirația
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells