Cercul magic

(1975)

Cercul magic

Poster Cercul magic Postere Cercul magic

Sinopsis Cercul magic

Mai mult

„Întâi, două crime care încep prin a se arăta încărcate de motive personale, încurcate și verosimile toate. Apoi (dezpăcălire de un tip foarte neobișnuit) aflăm că nici una din cele două crime nu avea vreo legătură cât de mică cu viața personală, cu sentimentele, cu biografia actuală a victimelor, ci cu trecutul vinovaților. Așadar, interes mare pentru două crime fără conținut; din contra și lipsă de apăsare asupra crimei cu conținut afectiv bogat, dar care are…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.7

Caseta tehnică

Tip Ecran

normal

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 01 August 2016 07:41
Exemplu de neputință cinematografică
Caracteristica principală a majorității literaturii scrise în anii regimului comunist a fost ariditatea, ce s-a manifestat prin golirea textului epic de orice efuziuni lirice și crearea unei realități proprii suprarealiste cu personaje lipsite de viață și cu exces de obiecte inutile. În fața acestui asalt anticultural, oamenii s-au îndreptat către literatura polițistă și literatura SF, unde cenzura politică era mult mai restrânsă. O parte din această literatură a ajuns apoi pe ecran.

În general îmi plac filmele polițiste, chiar și cele mai proaste, dacă măcar au un scenariu cât de cât agreabil. Filmul ”Cercul magic” este însă cantonat în propria sa neputință de a lega între ele două crime petrecute în același timp la 500 km distanță una de cealaltă, aparent fără legătură. Anchetele miliției conduse de Octavian Cotescu și… citeşte

6 2
blacksea_rider pe 26 Ianuarie 2020 20:48
Rozina (Rosina) Cambos
Frumoasa piesa cantata de Dida Drăgan & Sfinx (in film apare si regretatul mare muzician,Dan Andrei Aldea leaderul trupei Sfinx,asta pana sa "fuga" in Occident,1981,Belgia sau Olanda....)...Versurile cântecului sunt scrise de Nina Cassian...Actrita Rozina (Rosina) Cambos ,rol — Gina Alexiu,o necunoscuta pt cinemagia ...
3 0
blacksea_rider pe 22 octombrie 2021 16:00
Rozina (Rosina) Cambos (n. 17 decembrie 1951, Bacău - d. 4 decembrie 2012 Beit Dagan-Israel) a fost o actriță română și din 1983, actriță israeliană, de teatru, de cinematograf și televiziune. A jucat în limbile ebraică si română.Mai multe Wiki.
cosmin742000 pe 14 Martie 2012 12:49
Un film politist bun de pe vremea cand chiar existau in tara asta "oamenii legii"
2 10
eduard_stratan pe 17 aprilie 2022 10:56
Cosmine ce bine că te-au blocat pe acest site! Apoi în 2018 te-ai întrupat în blackmore si ai mai bântuit site-ul încă vreo 2 ani până te-au blocat din nou!
balta67verde pe 17 Iunie 2020 18:24
Un film politist, o raritate in cinematografia romaneasca in perioada comunista. Octavian Cotescu si Ovidiu Iuliu Moldovan joaca excelent. Pentru cine e fan al filmelor si actorilor din perioada comunista, e un film recomandabil.
1 1
Vegetarian pe 05 Iulie 2014 11:42
Biciclete Motociclete dezavantaje - solutii : accidentari = motociclist dupa ce sia insusit niste bani , marge cu motocicleta .
. . . O masina de militie urmareste un autoturism aflat in spatele motociclistului , motociclistul crede ca el este urmarit de militie , intra pe un drum forestier , cade si se loveste la cap . Daca ramanea inconstient intro rapa neumblata si acoperita cu mult desis , putea sa fie gasit dupa cateva luni sau ani ..

Acest film a fost difuzat online la Kanal d in 5 iul 2014 . Putine filme sunt difuzate pe net , si reluate gratis de catre televiziuni ..

1 6
mirceapopa79 pe 25 Februarie 2022 18:06
SE MAI FACEAU FILME BUNE POLITISTE si in COMUNISM
Un film destul de reusit cu actori de prim rang in special marele Constantin Codrescu care interpreteaza personajul negativ si cu Olga Delia Mateescu plina de senzualitate. Iar Cotescu e inegalabil in roluri de sefi sau personaje autoritare. Interesant faptul ca cele doua crime aparent fara legatura au loc in Bucuresti si Timisoara . E un episod din Columbo in care un pictor ratat isi omoara nevasta care il banuia de o crima din trecut ca eu cred ca americanii au copiat ideea din film.
0 1
kretz_007 pe 17 Iunie 2022 19:52
foarte slab
pe lângă scenariul tare incalcit și tras de păr, e bușit și de interpretările foarte false. cotescu ca napu în rol de maior serios, codrescu joacă mult prea tragic, damele toate out din rol. doar moldovan e natural
0 2

Spune-ţi părerea despre Cercul magic

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Cercul magic
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells