Capitaine Conan

(1996)

Capitanul Conan

Poster Capitaine Conan Postere Capitaine Conan

Sinopsis Capitaine Conan

Filmul este o dramă plasată în Primul Război Mondial, despre un grup de soldați ieșiți din închisorile militare, condus de un căpitan care își duce propriul război, cu propriile reguli, pe frontul din Balcani, la București. În film apare și Principele Radu Duda, în rolul unui inspector. Filmul i-a adus lui Tavernier un César pentru regie, iar actorului Philippe Torreton, unul pentru interpretare.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

Distribuit in Romania de

Audio Visual Romania

Țara

Franta

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
cezarika21 pe 15 Aprilie 2018 20:35
Războinicul rămas fără luptă
Ecranizare a romanului omonim al lui Roger Vercel, laureat cu premiul Goncourt în 1934, „Capitaine Conan” prezintă o serie de evenimente puțin cunoscute de la sfârșitul Primului Război Mondial: implicarea corpului expediționar francez în operațiunile militare postbelice după încheierea Armistițiului de la Compiègne. Un lucru de interes pentru cinefilii români îl reprezintă desfășurarea unei mari părți a acțiunii pe teritoriul României.

Filmul reconstituie atmosfera confuză și violentă din timpul războiului, insistând pe încercările dificile de readaptare a foștilor combatanți la rigorile vieții civile. Ceea ce este eroism în timp de război devine infracțiune în timp de pace așa că soldații căpitanului Conan (care au săvârșit numeroase acte de eroism pe front) iau contact direct cu justiția militară, neînțelegând din ce… citeşte

2 0

Spune-ţi părerea despre Capitaine Conan

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells