About Dry Grasses

(2023)

Prin ierburi uscate

Poster About Dry Grasses Postere About Dry Grasses

Sinopsis About Dry Grasses

About Dry Grasses SUB

Un tânăr profesor speră să obțină un post la Istanbul după ce își încheie stagiul obligatoriu într-un sătuc. După o lungă așteptare își pierde orice speranță că mai poate scăpa de viața lui deprimantă. Și totuși, colegul lui, Nuray, îl va ajuta să-și recapete perspectiva asupra lucrilor.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 7.8
Un premiu şi o nominalizare Cannes
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Les herbes sèches
  • Kuru Otlar Üstüne

Produs de

NBC Film, Memento Films Production, Komplizen Film

Distribuitorul international

Memento Distribution

Distribuit in Romania de

Voodoo Films

Box office About Dry Grasses

Weekend premieră (08.01.2024)
  • Loc 19
  • Spectatori 1.392
  • Încasări (RON) 25.316,00
Total
  • Spectatori 2.580
  • Încasări (RON) 43.379,00
  • Încasări (USD) 9.520,89

Părerea criticului

IoanaTisler pe 18 Ianuarie 2024 14:41
"Prin ierburi uscate" (2023)
Nuri Bilge Ceylan, un regizor emblematic al cinematografiei turcești, reușește din nou să surprindă publicul cu ”Prin ierburi uscate” ("Kuru Otlar Üstüne"), lansat în 2023, un film care impresionează prin calitatea imaginilor și prin povestea captivantă pe care o prezintă. . Producția, o dramă profundă și captivantă, se desfășoară în peisajul rural al Anatoliei de Est și evidențiază interpretările actoricești remarcabile ale lui Deniz Celiloğlu, Merve Dizdar și Musab Ekici.
Recunoscut pentru meritele sale artistice, filmul a avut un succes notabil la Festivalul de Film de la Cannes din 2023, unde Merve Dizdar a fost premiată pentru cea mai bună actriță.
"Prin ierburi uscate" este, în esență, un film despre realitățile umane complicate și despre modul în care acestea se reflectă într-un mediu rural, adesea ignorat de… citeşte

1 1
Francesca_lia pe 18 ianuarie 2024 18:09
Cine a citit aceasta teza de doctorat ar face un bine omenirii cu un rezumat. Al tezei.
Sofia_Ignat pe 29 februarie 2024 22:24
Vorbe goale! Scenariul imbina elemente realiste si dramatice, portret al vietii rurale, impactul abuzului asupra comunitatii :-)) ... What? Dialoguri scrise cu atentie... uau, ce noutate! -- Paleta de culori: contrastul culorilor iarna (zapada) - vara (ierburi uscate) sugereaza complexitatea vietii. LOL -- "cadre largi pentru a ilustra vastitatea peisajului" ->pleonasmpleonasm inutil; pentru ce altceva coloana sonora? Ceva special? -- Montaj -> serios? exista filme nemontate sau needitate? Ce-i special? -- Un gunoi de comentariu, o gluma proasta.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Mishu25 pe 11 Ianuarie 2024 18:30
La fel ca în filmele precedente, regizorul turc Nuri Bilge Ceylan plasează acțiunea într o zona rurală a Turciei, observând in detaliu viața și intercațiunea oamenilor. In ciuda imaginii de pe poster, atmosfera este hibernala, iar pâna la finalul filmului am avut impresia că am trăit o viață în acel sat adormit și uitat de lume, cu căsuțe mici și întunecoase, în care singurul loc animat pare să fie școala.
Deosebite interpretările, un film lung, dar memorabil.

3 1
lili22 pe 19 Februarie 2024 21:13
Exceptional acest film al lui Ceylan, de o finete de neegalat. E foarte complicata existenta personajelor in regiunea rurala a Turciei, dar oamenii nu sunt abrutizati si pana la urma cine vrea sa plece de acolo va pleca. Altii raman. Interpretarea, coloana sonora au fost de exceptie.
2 0
boris.vultur pe 16 Martie 2024 15:08
Oboseala speranțelor
Trei ore și ceva...dar ce film inteligent! O frescă existențială cu sensul nuanței. Personajul principal ...un anti-erou sau un om rafinat, bântuit de de frustrări? Ambiguitate, individualism, minciună - într-un film universal, realist, atemporal. Regizorul Ceylan afirma: „ Nu știu nimic, nu sunt sigur de nimic...trebuie să creezi îndoiala în artă, ca să lași publicul în libertate de interpretare”.
1 0

Spune-ţi părerea despre About Dry Grasses

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
jinglebells