- -
sub 5 voturi
Locul naşterii: Braila, Romania · Data naşterii: 10.08.1884 · Data decesului: 16.05.1935 · Locul decesului: Bucuresti, Romania · Ocupaţie: Scriitor

Biografie

Scriitorul Panait Istrati s-a născut la 10 august 1884, in Brăila, era fiul nelegitim al unei spălătorese cu un contrabandist grec din Chefalonia, Gherasim Valsamis.
A avut o copilărie grea, era sărac si a lucrat ca ucenic de cârciumari, brutari, vânzători ambulanți, a fost cărbunar pe nave maritime, dar a citit cu pasiune.
A călătorit clandestin de la Constanța la Alexandria, Cairo, Pereu, Neapole, in 1907 debuta in tară, semnând P. Istrati articolul Hotel Regina din revista...

mai mult
A contribuit la această pagină: lilianasnd Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - după un roman de

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Vegetarian pe 14 Ianuarie 2014 19:29
Ciulinii Baraganului .. cel mai celebru roman care a ramas dupa el
A murit la 51 ani rapus de boala , tusea ingrozitor ... Se neglija pana cand nu mai putea ..... Dupa unele informatii ar fi incercat sa se sinucida in Paris dupa ce a fost abandonat de prieteni . Mama lui vroia sal vada negustor sau patron milionar ca si un vecin din Braila , care dea abea stia citi , Ea castiga 2 lei pe zi iar el ajunsese sa doarma in azile de noapte din Paris ..

Oameni pietre , oameni sori

0 0
ciprian34 pe 19 Iunie 2013 11:41
Unul din marii nostrii scriitori care ar merita mai multa atentie
0 1

Spune-ţi părerea despre Panait Istrati

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Best of Panait Istrati

Film Codin și Chira Chiralina
jinglebells