Rebecca Hall, în exclusivitate pentru Cinemagia: „Godzilla și Kong nu se prezintă la muncă, așa ca noi”

19 Mar 2024
În așteptarea premierei Godzilla X Kong: The New Empire, din 29 martie, Cinemagia a stat de vorbă cu Rebecca Hall

După o amânare a lansării ca urmare a grevelor actorilor și scenariştilor de la Hollywood, Godzilla x Kong: The New Empire urmează să readucă, din 29 martie, în arenă adversarii mitici ce duceau bătălii spectaculoase în prequelul Godzilla vs. Kong (2021). 

Monsterverse urmărește confruntarea explozivă din Godzilla vs. Kong cu o aventură complet nouă care îi surprinde pe atotputernicul Kong și pe înfricoșătorul Godzilla în fața unei amenințări de proporții, amenințând însăși existența lor și a întregii omeniri.

În așteptarea premierei, Cinemagia a stat de vorbă cu Rebecca Hall, cea care o interpretează pe Dr. Ilene Andrews:

Proiectul Godzilla x Kong pare foarte distractiv pentru tine. Adică, așa cred că te simți revenind la Monsterverse cu un personaj atât de autoritar…

Rebecca Hall: Da, e ca un loc de joacă. Ai descris perfect sentimentul. E foarte distractiv. Îmi place să fac filme de acest gen și îmi place să lucrez cu regizorul Adam Wingard. M-am relaxat total când am aflat că tot el va regiza și această aventură. Este important când regizorul știe deja ce a funcționat și ce are de făcut cu astfel de filme; ca actor, ai siguranța că va ști ce să facă în continuare. Eu a trebuit doar să apar și să mă distrez împreună cu prietenii mei, pentru că și asta contează. Brian Tyree Henry este un bun prieten. Pe Dan Stevens îl cunosc de când aveam 19 ani. De asta ne-am distrat atât de tare la filmări. Și cred că se vede – știu că oamenii obișnuiesc să spună asta mereu, dar chiar contează.

Fără să ne dai prea multe detalii, care sunt forțele care dau startul acestei noi aventuri?

Rebecca Hall: A trecut mai mult timp de la ultimul film. Personajul meu, Ilene Andrews, a fost promovată la slujbă. Acum are o poziție mai prețioasă în cadrul companiei Monarch și se ocupă de tot ce ține de Hollow Earth. Este inclusiv un fel de mică celebritate pentru că merge pe la tot felul de emisiuni unde vorbește despre cum oamenii pot conviețui cu monștri.

În tot acest timp, fiica ei, Jia, ajunsă la preadolescență, are toată paleta de emoții și reacții specifice vârstei. Dar cazul ei este cu totul special pentru că ea vorbește cu Kong și a ajutat la salvarea lumii. Deci nu e o relație tipică mamă-fiică. Lucrurile se precipită pe mai multe planuri și totul devine extrem de interesant.



Prin ce trece Kong la începutul filmului?

Rebecca Hall: În ultimul film, Kong și-a găsit căminul și a fost adoptat în noua casă, exact așa cum Jia este adoptată de Ilene. Această paralelă se repetă de-a lungul filmului, pentru că și Kong este solitar și curios dacă au mai existat sau mai există creaturi asemenea lui. Jia, de asemenea, se simte singură, fiind ultima supraviețuitoare a tribului Iwi. Așadar, amândoi trăiesc aceleași emoții legate de originea și destinul lor. Între timp, Godzilla doarme în Colosseum.


Cum a fost să lucrați pe teren, în special în pădurea Daintree? Am citit că erau melci care cădeau din copaci.

Rebecca Hall: Oh, da! Mai era acolo o plantă extrem de periculoasă, dar cu un nume foarte amuzant: gympie. Cineva mi-a spus că arată ca o frunză, dar că are sute de mici cleștișori. Dacă te atingi de ea, te înțeapă cu o substanță toxică de la care te vei scărpina tot restul vieții… probabil. Au fost multe lucruri oribile, precum cazuarii, în fine…

Nu-i privi în ochi!

Rebecca Hall: Da. Am filmat în sezonul în care păsările cazuar aveau pui. Mamele sunt foarte protective și agresive, deci chiar nu trebuie să le privești în ochi. Am văzut o astfel de pasăre de aproape și pentru o clipă am privit-o în ochi. A fost cea mai ciudată viețuitoare pe care am văzut-o vreodată și brusc am înțeles treaba cu dinozaurii, mai ales că am o fetiță de șase ani care mă învață tot felul de ciudățenii. Am mai văzut crocodili și șerpi de aproape. Chiar a fost o experiență incredibilă.


Mi se pare minunat că nu ați stat doar în studio în fața ecranului verde, ci și pe teren înconjurați de faună.

Rebecca Hall: Chiar și atunci când nu eram pe platouri, totul era construit. Producția este incredibilă. Am filmat foarte mult în studio, însă niciodată într-o cutie verde. Nu am făcut asta la niciunul dintre cele două filme, dar sunt și lucruri pe care trebuie să ți le imaginezi. Godzilla și Kong nu se prezintă la muncă, așa ca noi. Dar am lucrat cu actori mult mai puțin expresivi decât ei.



Chiar, cum a fost să lucrezi cu Titanii?

Rebecca Hall: Au multă istorie cinematografică. Știu că nu există, că nu i-am întâlnit, că dispar când se încheie filmările. Dar au un farmec aparte care îi face un pic reali.

Perfect!

Rebecca Hall: Da. Îi simți reali!



În orice caz, personajul tău este ghidul spectatorului. Dr. Andrews știe totul despre această lume a monștrilor. Ai foarte mult dialog.

Rebecca Hall: Mi se pare o provocare personajul meu, e mereu serioasă și are atâtea cunoștințe. Iar eu trebuie să fac un film de acțiune pe un ton foarte serios. Îmi place cât de distractiv este.


Cum ai convinge oamenii să vină să vadă Godzilla x Kong la cinema?

Rebecca Hall: Dacă vrei o experiență cinematografică suficient de antrenantă cât să te transpună în mijlocul acțiunii, dacă vrei să râzi și să trăiești toate emoțiile din fața marelui ecran, acest film este pentru tine.

 

Godzilla x Kong: Un nou imperiu explorează noi aspecte ale originilor titanilor, precum și misterele Insulei Skull, în timp ce dezvăluie bătălia mitică ce a ajutat la formarea acestor ființe extraordinare și le-a legat de omenire pentru totdeauna.

Vezi ascensiunea unui nou imperiu - Godzilla X Kong: The New Empire, în cinematografe din 29 martie 2024!

Filmul este distribuit în cinematografele din țară de către Vertical Entertainment din 29 martie.

Exploreaza subiecte similare:

Godzilla x Kong: The New Empire, Godzilla vs. Kong , Rebecca Hall, Brian Tyree Henry, Dan Stevens

Alte știri din cinema

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells