Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 15 Jun 2009, 23:27   #1401
illotempore2002
Guru

illotempore2002

pai daca vorbesc in termeni de frivolitate, ce loc isi are aici profunzimea? evident ca superficialitatea (aparenta sau nu) e un soi de personaj.....de la frivolitatea lumii pana la frivolitatea individului....de ce e un astfel de continut mai neglijabil decat....seriozitatea, abisalitatea (!)?

pur si simplu unele personaje nu au o psihologie foarte adanca, abisala, nu toate personajele sunt Raskolnikov, nu, unele sunt precum doctorul a carui fiinta este insuportabil de usoara....
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jun 2009, 23:27   #1402
europe_east
Guru

europe_east

ma intreb cum ar putea sa nu iti placa Daniel day Lewis cand joaca in vreun film.
(mie pana si in Winnetou mi-a placut.).
cum e posibil sa nu te fascineze DDL?... that is the question.

cartea e mai tare ca filmul insa, zic si eu. totusi, mie mi se pare una din cele mai reusite ecranizari. putea s-o dea in bara mult mai rau. chiar mi s-a parut atmosfera pragheza reusita, si la fel si atmosfera din 68 in Praga. lena olin si juliette binoche sun unoubliable, eu nu mai pot sa citesc cartea fara sa ma gandesc la ei/ele.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jun 2009, 23:32   #1403
illotempore2002
Guru

illotempore2002

da, de notat ca totusi cartea/subiectul este unul amplu, adica ai si poveste de dragoste si istorie si societate, iti trebuie mare finete si geniu sa le poti urmari si ecraniza pe toate, astfel incat sa se imbine ok....
Old 15 Jun 2009, 23:54   #1404
klein
Guru

klein

Originally Posted by illotempore2002:
pai daca vorbesc in termeni de frivolitate, ce loc isi are aici profunzimea? evident ca superficialitatea (aparenta sau nu) e un soi de personaj.....de la frivolitatea lumii pana la frivolitatea individului....de ce e un astfel de continut mai neglijabil decat....seriozitatea, abisalitatea (!)?

pur si simplu unele personaje nu au o psihologie foarte adanca, abisala, nu toate personajele sunt Raskolnikov, nu, unele sunt precum doctorul a carui fiinta este insuportabil de usoara....
de acord draga mea ca nu trebuie sa fie toti abisali, dar faptul ca un personaj e frivol nu inseamna ca si abordarea cinematografica trebuie sa fie frivola. Cred ca aici a cam incurcat treburile Kaufman
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jun 2009, 14:34   #1405
bre
Guru

bre

m-ati facut curioasa cu filmul asta. cartea mi-a placut mult. acolo era catelul karenin?

illo, te-am mai intrebat, mai vine martin page?
Old 16 Jun 2009, 14:36   #1406
illotempore2002
Guru

illotempore2002

scuze Bre, nu stiu unde m-ai intrebat, nu am vazut.
DA, vine Martin Page poimaine tu ce faci, vii au ba?

da, catelul Karenin e acolo si cand moare e tragedie
Old 16 Jun 2009, 14:45   #1407
bre
Guru

bre

vreau sa vin

ptr catel
Old 16 Jun 2009, 14:46   #1408
illotempore2002
Guru

illotempore2002

pai vino.
ai unde sa stai in buc?
Old 16 Jun 2009, 15:28   #1409
bre
Guru

bre

sunt din buc
Old 16 Jun 2009, 15:31   #1410
illotempore2002
Guru

illotempore2002

a, eram convinsa ca esti din alt oras. deci ne vedem acolo?
Old 16 Jun 2009, 15:42   #1411
bre
Guru

bre

dap, la ce ora?

L E acum am vazut pe privat
Old 17 Jun 2009, 11:02   #1412
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
filmul The Unberable Lightness of Beeng am incercat sa-l vad acum vreo doi ani, dar nu stiu de ce, n-am avut starea necesara asa ca m-am oprit. Cartea am devorat-o acum vreo luna jumate, si mi-a placut enorm. O sa mai astept un pic si o sa ma reped din nou la film (pentru ca sunt convinsa ca il voi vedea cu alti ochi!).
Old 19 Jun 2009, 01:28   #1413
silver_boy
Guru

silver_boy

un email primit de la Marius Chivu (pentru cititorii cu pedigree)

"Andrei Petrescu are 7 ani şi este trimis de tatal lui intr-o vacanta londoneza la unchiul ajuns un tenor faimos. Sint anii `30, Corneliu Zelea Codreanu este profet in tara lui, iar Andrei nu stie ce inseamna sa fii evreu si nici nu va mai afla nimic despre parintii lui rămasi acasa intr-un orasel din Moldova. Asta pentru că vacanta lui se va intinde pe durata unei vieti, iar Andrei va creste - cu viitorul salvat, dar ratacit de propriul trecut - in lumea triviala, inocentă si strălucitoare a operetei alaturi de fascinantul sau Unchi Rudolf, prieten cu Enescu si cu Lipatti.

Dramatic & emoţionant & plin de umor, romanul este scris de britanicul Paul Bailey, este tradus de mine si va fi lansat la tirgul de carte : vineri, ora 17.30, la standul Editurii Humanitas.

Să veniţi!

Marius

PS Sau puteti cumpara cartea din librarii
Old 19 Jun 2009, 01:33   #1414
Judex
Banned

Judex

Intamplator, voi fi prin preajma.

Not into Jewish bullshit, though........
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jun 2009, 11:13   #1415
Rapture
Guru

Rapture

Send a message via Yahoo to Rapture
O sa postez cartile preferate pt. ca nu pot alege doar una
"Hannibal Rising" , "Red Dragon" , "The Silence of The Lambs" , "Hannibal" , "Shining" , "The Gun Seller" , "One Flew Over The Cuckoo's Nest"
Rapture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jun 2009, 11:18   #1416
jactati
Veteran

jactati

Originally Posted by ricutza:
filmul The Unberable Lightness of Beeng am incercat sa-l vad acum vreo doi ani, dar nu stiu de ce, n-am avut starea necesara asa ca m-am oprit. Cartea am devorat-o acum vreo luna jumate, si mi-a placut enorm. O sa mai astept un pic si o sa ma reped din nou la film (pentru ca sunt convinsa ca il voi vedea cu alti ochi!).
eu am vazut intai filmul si apoi, la scurt timp, am citit cartea. dupa aia, o lunga perioada de timp, n-am mai vazut filme at all. in schimb am citit toata seria Kundera de la Humanitas. daca nu vrei sa patesti ca mine nu te apuca sa revezi filmul. o sa fie cu alti ochi, dar nu cu ochi buni.
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jun 2009, 01:23   #1417
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by jactati:
eu am vazut intai filmul si apoi, la scurt timp, am citit cartea. dupa aia, o lunga perioada de timp, n-am mai vazut filme at all. in schimb am citit toata seria Kundera de la Humanitas. daca nu vrei sa patesti ca mine nu te apuca sa revezi filmul. o sa fie cu alti ochi, dar nu cu ochi buni.

hai mai ca nu s-a inventat inca filmul care sa ma tina pe mine departe de cinema (cu variantele anexe de rigoare: TV, DVD si calculator).

atunci cand am incercat sa-l vad prima data, m-am uitat la jumatate din el...numai ca nu m-a prins deloc si l-am oprit. Adica mi-am dat seama ca filmul e interesant dar ca n-am eu starea potrivita.

Oricum vreau mult sa vad ca e montat de Murch si am citit o graoza despre ce face el pe-acolo si vrea sa si vad cu ochisorii mei. Dar oricum, mersi de sfat. O sa-ti zic cum mi s-a parut dupa ce il vad.
Acum stiu cu cine trebuie sa comentez cartile lui Kundera. Deci cum mai termin una, cum te contactez!
Old 22 Jun 2009, 09:09   #1418
jactati
Veteran

jactati

Originally Posted by jactati:

hai mai ca nu s-a inventat inca filmul care sa ma tina pe mine departe de cinema (cu variantele anexe de rigoare: TV, DVD si calculator).

atunci cand am incercat sa-l vad prima data, m-am uitat la jumatate din el...numai ca nu m-a prins deloc si l-am oprit. Adica mi-am dat seama ca filmul e interesant dar ca n-am eu starea potrivita.

Oricum vreau mult sa vad ca e montat de Murch si am citit o graoza despre ce face el pe-acolo si vrea sa si vad cu ochisorii mei. Dar oricum, mersi de sfat. O sa-ti zic cum mi s-a parut dupa ce il vad.
Acum stiu cu cine trebuie sa comentez cartile lui Kundera. Deci cum mai termin una, cum te contactez!
Tehnic filmul este OK. Poate chiar cu smecherii de montaj - nimic memorabil pentru mine. Fata de anvergura cartii scenariul mi se pare un rezumat de export (=la mintea vesticilor despre un subiect din estul salbatic). Si tare ma mir de Jean Claude Carriere, unul din scenaristii mei favoriti. Ba mai aflu ca s-a implicat activ si Kundera, ceea ce ma lasa . Desi o banuiesc mai mult pe nevasta-sa ca ea e business woman in afacerea Kundera. Anyway, vizionare si lectura placuta. Keep me posted cu impresiile.
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jun 2009, 09:58   #1419
Fluturash9
Novice

Fluturash9

Stapana pe situatie de Sidney Sheldon shi Drumuri intretaiate-Lidia Roman
Fluturash9 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Jun 2009, 10:04   #1420
klein
Guru

klein

@jactati. pe mine nu ma mira chiar asa de tare ca s-a implicat si Kundera. pt ca si scrierile lui au scazut mult in valoare dupa ce a emigrat. miroase a oportunism cam tot ce-a facut in Franta iar colaborarea la film pare sa faca parte din acceasi atitudine. sa fie mana nevestei??
cat despre film, nu as da vina pe vest ci strict pe Kaufman pe care il doare fix undeva de Cehia, de primavara de la praga, de drame umane prinse in valtorile istoriei. ce i-a placut lui in roman a fost erotismul. daca se poate exotic si arty cu atat mai bine, daca nu, il drege ca sa fie asa. restul e decor, pe care a tinut sa il reconstituie cat mai frumos.
klein is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules