Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 19 Apr 2005, 21:09   #21
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Originally Posted by radu83:
sa inteleg ca avem si ceva idealisti printre noi?

Da!!!...
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 00:39   #22
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

raman dator nae.
mi-ai dat o centrare perfecta. aparat, pelicula si lumina au toate filmele romanesti care ajung in cinematografe. marea majoritate sunt mediocre. despre cate se poate spune ca daca aveau mai multi bani erau mai bune? cred ca in situatia asta sunt foarte putine.
"a good story well told" ar zice mckee. asta lipseste indiferent de subiectul abordat. cati scenaristi sau regizori romani ar fi capabili sa scrie ceva pt un buget de 10 000 000 $ ???????
vladvaidianu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 03:03   #23
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by vladvaidianu:
"a good story well told" ar zice mckee. asta lipseste indiferent de subiectul abordat. cati scenaristi sau regizori romani ar fi capabili sa scrie ceva pt un buget de 10 000 000 $ ???????
Te suspectez de clonarea lui ricciotto. De ce ar trebui sa te intereseze un buget de 1o mil. ?

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 05:13   #24
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by Bulumulu:
@vlad
si ce propui...? lumea e satula de constatari, de hai sa ne plangem de status quo-ul cin ro... de hai sa dam cu noroi in cei ce ne reprezinta etc etc.

nu am nevoie sa ma reprezinte nimeni. asta ma enerveaza la culme...
din pozitia in care sunt nu pot sa ajut pe nimeni iar daca nu imi plac filmele am dreptul sa spun ce vreau. sau ce vrei sa spui ca daca cumva radu munteanu citeste ce am scris eu o sa fie traumatizat toata viata?
singura solutie pe care eu o pot da e ca regizorii ( nu chiar toti) si mai ales scenaristii romani ar trebui sa mai treaca si pe la biblioteca si sa se opreasca in a poza in geniali. pana la urma regia si scenaristica sunt doar doua meseri care se invata. invitatia la biblioteca o facea cristi puiu intr-un articol din dilema cu mai mult de un an in urma.....
Old 20 Apr 2005, 12:29   #25
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
pana la urma regia si scenaristica sunt doar doua meseri care se invata.

!!!!!Avem un castigator!!!! SUPERCORECT!!!! Placut! Tare placut!
Ramane problema: NU AVEM DE LA CINE INVATA!
Sau avem?
Old 20 Apr 2005, 13:06   #26
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by nume:
Te suspectez de clonarea lui ricciotto. De ce ar trebui sa te intereseze un buget de 1o mil. ?

e o suma arbitrara. e aproximativ bugetul filmului The sea inside. daca asemenea bani ar cadea pe mana multor facatori de film din romania ar fi un dezastru.
incerc sa sustin aceiasi idee de mai multa vreme. cinematografia romana nu are scenaristi. bani au fost intotdeauna. foarte putini dar au fost. mi se pare grav ca cei tineri dupa ce pun mana pe ceva parale si isi fac filmele, se lamenteaza ca ca bugetul e prima vina. daca cei care ar fi scris furia citeau cu atentie macar cartile care sunt postate la atelierul de scenaristica am fi vazut un film care avea macar sfarsit.
Old 20 Apr 2005, 13:19   #27
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by GhitzaCartitza:
Ramane problema: NU AVEM DE LA CINE INVATA!
Sau avem?

marea majoritate a absolventilor de atf sau unatc au senzatia ca stiu totul. sunt sectii bune. am prieteni care au terminat imaginea si desi cred ca e sectia care sufera cel mai mult din lipsa materialelor, baitii se descurca foarte bine.
ca sa inveti sa scri nu prea ai nevpie de multi bani. timpul si rabdarea sunt problema. cand eu eram inca in romania biblioteca facultatii si cea universitara nu prea aveau nimic destre acest subiect. poate lucrurile s-au schimbat. oricum asta nu ar fi o scuza. pe internet se gasesc tone de carti.
www.writersstore.com e doar un exemplu
Old 20 Apr 2005, 17:16   #28
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
in concluzie, e nevoie de un fel de (re)educare a celor ce vor veni/vin.
dar vezi si ce s-a scris pe-aici
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...0&wnd=_default
--apropo de carari batute

dar cum zicea kafka: drumuri se nasc cand sunt merse
Old 21 Apr 2005, 00:40   #29
Nae
Dead Man Walking

Nae

mda... am recitit ce am scris de mult (accesati linkul lui Bulumulu)... s-a cam discutat tot.
insa da. ne trebuioe si povestiri interesante (scenarii) dar si povestitori buni (regizori)... n-avem inca nici una, nici alta.
nu stiu cum stam la scenaristica in UNATC, asa ca nu pot spune nimic despre asta, dar stiu ca anu' 3 de regie suge pul@ la greu, si abia in anu' asta fac 'povestire'.... adica stau ore in sir, si povestesc numai o poveste, cap coada... atat.
Old 21 Apr 2005, 00:59   #30
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by Bulumulu:
in concluzie, e nevoie de un fel de (re)educare a celor ce vor veni/vin.
dar vezi si ce s-a scris pe-aici
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...0&wnd=_default
--apropo de carari batute

dar cum zicea kafka: drumuri se nasc cand sunt merse

reeducarea e concluzia pt ca topicul a deviat.
apropo de carari batute. asa cum noi ne incordam aici, asa s-au incordat si alte generatii, asa se intreaba multi si prin america si prin europa: ce nu merge? aia? cealalta?....................

am un prieten in miami beach care a terminat regia si acum vinde chiloti de dama. el zice ca e mai fericit decat acasa. eu il cred ( in caz ca cineva vrea sa emigreze). am povestit si noi verzi si uscate, am studiat statistici, am citit cate ceva, am mai intrebat pe ici pe colo si am ajuns la concluzia ca putem gasi n! (n factorial) motive pt care filmul romanesc e prost. pt ca nu avem posibilitatea sa sprijinim nici macar remediera unuia, foarte optimisti ne-am intrebat : oare ce a ramas?
asta e subiectul discutiei.
ce ii lipseste filmului romanesc ca sa fie si mai prost?

te tine sa iti dai cu preuspusu?

scopul ar fi sa stim macar daca asta e fundul gropii sau in urmatorii ani putem sa ne afundam si mai tare...
Old 21 Apr 2005, 01:06   #31
Nae
Dead Man Walking

Nae

am un prieten in miami beach care a terminat regia si acum vinde chiloti de dama. el zice ca e mai fericit decat acasa. eu il cred ( in caz ca cineva vrea sa emigreze).

eu am gasit romani care au facut cariera cu potentialul lor... romani. Tarko Gabor locuieste pe Long Island (N.Y), il are ca vecin pe Spielberg, si traieste la 3 minute distanta de marea parte a vedetelor americane de film... el este operator, venit din romania, terminand UNATC (ATF), si plecand, cautand sa-si arate talentul... si a reusit. acuma face reclame, bune de tot, castiga enorm de multi bani, traieste fericit cu familia lui...

daca vrei poti. nu trebuie sa vinzi chiloti de dama.
Old 21 Apr 2005, 01:20   #32
ricciotto
Guru

ricciotto

am un prieten in miami beach care a terminat regia si acum vinde chiloti de dama. el zice ca e mai fericit decat acasa.
hmm... nu e prea concludent, avand in vedere ca 99% din barbati ar fi mai fericiti vanzand chiloti de dama in miami beach decat acasa... 8)
ricciotto is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2005, 11:14   #33
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
:lol:

eu, de partea mea sunt optimist... nu stiu daca chiar ne aflam in fundul putului, dar (ma fac ca) vad lumina de la capatul tunelului. chiar daca, dupa ce am vazut azucena :w00t: m-am luat cu mainile de par gandindu-ma ca asa ceva nu se poate (k a gasit finantare), nevrand sa ma gandesc ce alte filme s-ar fi putut face in locul lui. dar am auzit ca in usa a prins pe la ambasada & co. :sick:
n-as vrea sa comentez in continuare filmul in cauza k nu vreau sa-mi stric ziua cu nervi de dimineata
Old 21 Apr 2005, 14:00   #34
vladvaidianu
Senior

vladvaidianu

Originally Posted by ricciotto:
hmm... nu e prea concludent, avand in vedere ca 99% din barbati ar fi mai fericiti vanzand chiloti de dama in miami beach decat acasa... 8)

ai dreptate. era doar un exemplu. cunosc o alta persoana care lucreaza pt nbc. emigrarea e un loz . daca e necastigator tot ce poti face e sa astepti pana ti se ofera a doua sansa. dar asta nu e subiectul topicului...

mai poate gasi cineva un motiv pt care filmul romanesc ar putea fi si mai prost?
Old 21 Apr 2005, 17:59   #35
mihai_t
Senior

mihai_t

Quote:
cinematografia romana nu are scenaristi.

Din pacate e perfect adevarat. Pur si simplu ti se intampla sa te apuce rasul din senin cand te uiti la filmele romanesti doar pentru ca scenaristul a vrut sa-i puna la un loc pe Kafka + Caragiale + Bulgakov + propriile_lui_penseuri. Faptul ca multi actori romani nu stiu "sa dea bine in camera", prea obisnuiti cu scena, e un alt mare dezavantaj. Dar cinema-ul .ro s-ar duce complet la fund daca ar castiga un Oscar Daca Gibson a reusit cu Braveheart, de ce nu ar reusi si Sergiu cu Decebal II?
mihai_t is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules