Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 02 Nov 2005, 13:08   #3381
mdah
Novice

mdah

Send a message via Yahoo to mdah
Originally Posted by europe_east:
Moartea Domnului Lazarescu -- mi s-a parut foarte bun, impecabil jucat si gandit. am trait calvarul impreuna cu lazarescu. e un film ce trebuia facut, dupa parerea mea. e foarte bun si adevarat, asa cum au zis-o si altii inaintea mea. cum zicea si pitbull, sunt picaturile mici si dese de indiferenta, egoism si neglijenta ale celorlalti care ucid. am admirat foarte mult pe toti actorii, de la figuranti la principali, fantastici cu totii... luminita gheorghiu minunata... mi-a placut faza din salvare cu lazarescu care zice "mi-e sete" si doua minute mai tarziu, ea, fiinta de altfel omenoasa si cu intentii bune, bea niste "apa plata"...

Decreteii -- alt film deprimant... dar foarte foarte bun si iar, trebuia facut.
for the sake of justice...

Ajutoare umanitare -- mi-a placut mult, are umor!

Un cartus de Kent si un pachet de cafea -- mi-a placut mult, Rebengiuc este un actor genial...

Mai putin mi-a placut "Poveste la scara C" -- simpatic, nimic de zis, dar parca pe ici pe colo suna un pic fals.

Ok, gata, mi-am terminat doza de cinemagia (si filme romanesti) pe urmatoarele doua luni.

Si mie mi-a placut tare de tot moartea domnului lazarescu...I-as da 9/10 pentru ca era mult mai interesant daca ar fi facut finalul asa cum era in realitate....Dar se pare ca intotdeauna viata bate filmul...N-o sa fie niciodata vreun film care sa copieze exact realitatea....
Old 02 Nov 2005, 15:31   #3382
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
The Legend of Zorro Daca vreti sa vedeti un cal care nu stie engleza dar stie spaniola, uitati-va.Sau acelasi cal fumand pipa.De ajuns cuca lu.Uitati-va la film daca sunteti fan Zorro,(oricum veti fi dezamagiti).Zeta-Jones... :love: :love: :love: .Dar totusi, filmu' e spam, avoid.
Old 02 Nov 2005, 16:33   #3383
notorious
NBK

notorious

red eye - un thriller care reuseste cu gratie sa fie incinant si fain stilat in primele 60 de minute, si apoi, cu aceeasi gratie, s-o ia pe aratura, cu toate cliseele de gen posibile, cu personaje pe fuga, muscaturi de varice, impuscaturi s.a.m.d. deh, doar e wes craven, dar un craven care nu imbratiseaza cliseele in cauza doar pt a le parodia/satiriza in stil 'scream', ci plonjand efectiv in ele (aproape te intrebi daca in trilogia 'scream' era constient de sine insusi ! :shock... totusi, nu l-am vazut pe hitchcock (unde e hitchcock ?!). pe unde o fi ? in gagul din toaleta (misto ce-i drept!), in imaginea claustrofobica ? :huh: nu stiu, mie mi se pare pur si simplu un thriller istet si bine regizat, nu-chiar-atat-de-hitchcock-ian-cum-vrea-sa-l-faca-sa-para-craven.

7 +/10

marele jaf comunist - mda, aici e de discutat si nu prea am chef. la inceput, l-am luat ca pe un atac la adresa comunismului, apoi ca pe un film dur, realizat fara menajamente, malitios si destul de neutru.

8/10

madagascar - cute and cudly, vorba lui stiller. inainteaza in forta atata timp cat actiunea ramane in perimetrul manhattan-ului, apoi, odata ajunsi cu animalutele (misto create personajele apropo ! in jungla africana, o dam pe platitudine si 'previzibilitate'... pacat. de savurat, in schimb, trimiterile la 'cast away' si 'zoolander'.

7/10
Old 02 Nov 2005, 17:52   #3384
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Memento - 9/10 poveste geniala fara sfarsit...cu un total de 3 personaje foarte importante...trebuie sa fi foarte atent la ce se intampla pe ecran...pentru ca povestea e pe dos...briliant...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 03 Nov 2005, 07:48   #3385
st3fan
Guru

st3fan

Bande a part , in regia lui Jean-Luc Godard
O capodopera.Secventa cafenelei nu o voi uita niciodata.Doi tipi si o tipa la o masa intr-o cafenea.Unul din ei spune:"Un adevarat minut de liniste dureaza o eternitate".Dupa care ni se taie sunetul, nu mai auzim vocile din off ale celor din jur, nu mai auzim nimic, ii vedem pe cei trei pastrand momentul de liniste...si spectatorul odata cu ei, asta conteaza de fapt(cred ca efectul ar fi fost mult mai accentuat daca as fi fost intr-o sala de cinema, pe unde cu rusine marturisesc ca nu am mai trecut de :sick: ) In timpul dansului celor trei, se mai intampla ceva asemanator, muzica nu se mai aude, ei continua sa danseze, si din off naratorul (JL Godard) spune ce gandea fiecare...Actrita principala, Anna Karina, sotia regizorului (o dulceata).S-a adresat si spectatorului, punand o intrebare uitandu-se direct in camera, ceea ce se intalneste mai rar.A twisted script.De urmarit dominantele cromatice, releva multe lucruri interesante.Regizorul s-a semnat pe generic "Jean-Luc Cinema Godard", asta nu stiu de ce (pres ca are legatura cu Nouvelle Vague).Pun filmul pe cd, mi-a placut.
Old 04 Nov 2005, 16:13   #3386
st3fan
Guru

st3fan

Zabriskie Point - M. Antonioni
La 4 ani dupa Blowup, Antonioni a lansat in 1970 "Zabriskie Point", un film de un simbolism urias.Secventa din desert, in care cuplurile se multiplica, avand comportamente animalice, reprezinta evadarea generalizata a celor doi protagonisti, evadare dintr-o lume invadata de reclame, de bani, de zgarie-nori, de tehnologie.Filmul este impecabil din punct de vedere al imaginii.Exploziile din final, o concluzie a filmului, sugereaza ca totul se duce dreq'.Ultimul cadru, cu soarele apunand, este atat de linistitor, de calm, dupa acea succesiune de explozii pe muzica rock, sugereaza faptul ca in final va ramane doar natura, de o frumusete deosebita, omul autodistrugandu-se. B utiful.
Old 04 Nov 2005, 20:03   #3387
dolloress
Novice

dolloress

SAW 2....am avut ceva emotii legate de el pentru ca mi-am dorit din toata inima sa nu fie un esec, cum se intampla in majoritatea cazurilor in care urmeaza si partea a 2-a la un film foarte bun...
chiar si-a pastrat identitatea de film foarte bun...sunt in dubii daca mi-a placut sau nu mai mult decat prima parte...oricum, nu voi uita niciodata sfarsitul primei parti care m-a lasat fara glas si nu mi-a venit sa cred ca un film se poate termina asa...aa avut o presimtire ca va urma si o partea a doua...
dolloress is offline   sendpm.gif
Old 05 Nov 2005, 21:53   #3388
KORBEN
Guru

KORBEN

Brothers Grimm 7/10 sau 3/5
(*) (*) :love: :sick: :sick: :sick: :shock:

Cert este ca lu Gillian I-a placut mult de tot ziua trifidelor (si mie, deci individu are gusturi bune)
La fel de cert este ca fratii Grimm nu i-au placut intr-adevar, altfel, nu inteleg cum a putut sa extraga citate, personaje si sa le coleze intr-o poveste lipsita de orice fior magic
Alta certitudine: Burton ar fi scos o capodopera din filmu asta (estetica lu Gillian e ok, da cred ca dintr-un anume motiv necongruenta cu gusturile mele, si adaugind o lipsa totala de emotie reala…)
Exista anumite legaturi si diferente intre fantezie, fantasma si fantasmagorie; grimm bros abuzeaza de ultima pana o transforma in fantasmagarie (un film fara suflet, si din pacate, decorurile si costumele nu mi-au luat ochii destul)
Ma lasa rece orice fel de umor bagat (blockbuster-ish, as zice) intr-o poveste doar ca sa aiba regizoru cum justifica o oarecare contrabalansare a elementelor vizuale mai hardcoriste
“the story is happening to us right now, it`s alive! It`s breathing!…” siktir la patrat
“it`s not magic, it`s only make-believe!” cam asta e grimm bros
chiar daca panseurile despre supradoza de gandaci :o :shock: (nu e lucru rau, s-a mai vazut in prince of darkness si in mumuia) si ciori :love: (lovely creatures of the night) sunt intrerupte de ceva intr-adevar senzational si pe penultima suta de metri filmu chiar devine interesant, gillian da rau de tot cu mucii in fasole si f*t3 impardonabil finalul :sick:
monica belucci SUPERBA :love: :love: :love: :love:
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 06 Nov 2005, 15:04   #3389
st3fan
Guru

st3fan

La Passion de Jeanne d'Arc - Carl Theodor Dreyer - 1928.
O capodopera a filmului mut, a filmului in general.Acest film nu a putut fi vizonat o perioada lunga de timp, deoarece in 1928 negativele originale au fost distruse de foc.Pana prin 1980, filmul a fost putin cunoscut, existand numai cateva copii "mutilate" ale originalului.Apoi, s-a gasit un negativ complet al filmului si in stare foarte buna, evident fiind restaurat.In momentul lansarii, in 1928, filmul era acompaniat "live".Astfel, nu se stie exact ce muzica a ales Dreyer pentru filmul sau.Eu am vazut filmul cu muzica lui Richard Einhorn's, "Voices of Light".Si ce muzica!!
Filmul este o capodopera datorita gros-planurilor.Mai mult de jumatate din film este compus din astfel de cadre deosebit de stranse.Protagonista, Maria Falconetti, interpreteaza pur si simplu din ochi.Anii in care filmul a fost realizat erau caracterizati de cautarea principilor care fac din cinematograf o arta, dupa cum spunea B.Balasz, montajul, cadrul si prim-planul.Conform acestor principii La Passion de Jeanne d'Arc e arta.Deci, un film trist, o atmosfera sumbra, muzica in contrapunct desavarsit cu filmul, intepretare de nota 10.It is a must...
Old 06 Nov 2005, 15:21   #3390
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

The Brothers Grimm - "Eliminating Evil Since 1812" +8/10
Nu m-a dat pe spate asa cum o facuse Gilliam pana acum, cu fiecare ocazie. Imi tot musc limba sa nu-mi scape un "Nu e Brazi!". Resimt lipsa extravagantelor stilate marca TG - nu de tot, il avem pe Cavaldi, personaj 100% excentric/queerish/Gilliam.
Poate nu e foarte inchegat, poate, pentru o constructie narativa "se intampla" prea repede, dar e un basm & e cald , prostut si intim. Finalul nu e tocmai un happy-end , e un silly-end in stilul Mounty Python , or else, hai-sa-nu-ne-luam-in-serios-si s-o -dam in-epopee-ca-ajungem-ca-tristii-de la-LOTR.
Bonus : Matt Damon mai yummy ca niciodata.
Fave quote: " -..where have you been?
- In love"
Old 06 Nov 2005, 20:51   #3391
Longshot
Kingpin

Longshot

tastatura de rahat. filme, nu prea multe, din moment ce nu sunt acasa.

an unfinished life 5.5-6/10 - cu unii care trebuie sa depaseasca trecutu si sa keep walking, totul pus la o ferma. bleah. ah, si cu un urs, plasat la simbolism acolo, care joaca mai bine ca j lo. ca high point ar fi schimburile de replici redford - freeman, dar asta doar pentru ca le fac ei bune.

flightplan 6/10 - mediocru dar nu plictiseste ca ala de mai sus. te tine pana cand aflii care e faza dupa care its all downhill. si mam cam saturat sal vad pe sarsgaard in roluri de pers. negative. tipu stie mai multe decat atat.

la flightplan am vazut traileru de la alt hallstrom din anul asta, casanova mai exact, care pare subtirel. insa e sienna miller pe acolo, iar asta e bine.
Old 06 Nov 2005, 21:08   #3392
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Corpse Bride - 10/10

Frágiles - 3/10

Fallen Angels - 10/10

ne pregatim pentru Match Point.
Old 06 Nov 2005, 21:20   #3393
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by st3fan:
Eu am vazut filmul cu muzica lui Richard Einhorn's, "Voices of Light".Si ce muzica!!
... muzica in contrapunct desavarsit cu filmul

Muzica lui Einhorn aproape ca e personaj in filmul asta -- ca s-o citez pe Obvious. Ar merita mai mult decat sa fie mentionata cand e vorba de acest film. Parerea mea.

My summer of love -- fain de tot. Personajul Tamsin mi se pare fascinant, cum e gandit si construit. Si cum e omorat (oarecum) in final-- e doar imaginatie, in fond, such a thing can't exist in reality... Momente geniale: cand apare Tamsin la inceput pe calul alb, apoi cantand la violoncel, si momentul sublim cu "la Foule" a lui Edith Piaf care acompaniaza fetele alergand (muzical vorbind, bine acompaniat personajul si de "hare krishna hare ram").
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 07 Nov 2005, 09:17   #3394
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Mala Portugal:
Poate nu e foarte inchegat, poate, pentru o constructie narativa "se intampla" prea repede

posibil tot ce e posibil.

.................................................. .................................

the 40 years old virgin - de ce m-am uitat la chestia asta ? eram hotarat sa ma distrez cu o guilty pleasure, pana m-au pus pe al treilea rand, cu cativa croncanitori de popcorn in stanga si-n dreapta, citind subtitrarea de parca aveam o carte uriasa pe ecran. in prima lui parte, filmul lui apatow e ok, un fel de '40-year-old american pie'. numai ca, in cele din urma, isi da seama ca ar fi total necomercial sa n-o dea pe sentimentalisme si romance, si o face atat de lamentabil, incat ai impresia ca te uiti la '40 years of harry meeting sally'. :sick: si, bineinteles, gagurile scabroase nu intarzie sa apara. una peste alta, re:jectabil (vb lui KORBEN, care a scris gillian de vreo patru ori).

6/10

in the mood for love - acum o saptamana or so, am vazut unul din primele filme ale lui wong kar wai, superbul 'a fei jing juen'. 'in the mood for love' mi s-a parut (stiu ca o sa ma mancati cu fulgi) cel mai plicticos wkw ever. ok, din pdv al mizanscenei, wkw a ramas acelasi copil teribil, care se foloseste de aceleasi culori fluide care iti inunda ecranul, de unghiurile de filmare geniale (niciodata sotii celor doua personaje nu apar in cadru, desi prezenta lor in scena este mereu sugerata), de accentul pus, poate acum mai evident ca oricand pe detaliul de decor in stil neo-antonioni (ceasul siemens, fumul de tigara, rohia inflorata, perfect mulata pe trupul zvelt al lui maggie cheung, costumul lui impecabil, coborarea/urcarea scarilor de catre cei doi, care iti sugereaza parca un fel de automatism al felului in care se indragostesc)... dar problema ramane, totusi story-ul... o poveste de dragoste greoaie, care se deruleaza la relanti in aceleasi gesturi infranate, priviri ascunse s.a.m.d. pana la urma, de ce naiba dragostea asta e atat de imposibila ??

ah, dar muzica, cu siguranta ramane muzica... :shock:
Old 07 Nov 2005, 14:17   #3395
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

mda. sa revin: frágiles 3/10

de jaime balagueró, cu callista flockhart si altii (printre care the duke din moulin rouge).

cred ca se vrea un fel de riget 3 pentru ca copiaza in asa hal riget-ul incat pare o versiune pt cinema a serialului. o versiune de cacaaaaat.

oricum, de cacat. la sfarsit o da pe chestii gen the ring. penibil.

saraca callista, era ea sexoasa da' acum e baba. trist.
Old 07 Nov 2005, 15:26   #3396
st3fan
Guru

st3fan

Vivre sa vie: Film en douze tableaux - Jean-Luc Godard
Not one of his best...O poveste despre o femeie nevoita sa devina prostituata si modul in care aceasta meserie o face sa evolueze dpdv moral.Cateva "tableu-uri" interesante.Anna Karina... :love: :love: :love:
Old 07 Nov 2005, 20:22   #3397
raptor
Leprechaun

raptor

.corpse bride. nici nu ma gindesc sa spun ce impresie mi-a lasat atata timp cat nu exista un topic pentru acest film la 'acum pe ecrane" deci mai asteptati, o, voi toti cei interesati de parerea mea. :hmm:

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   sendpm.gif
Old 07 Nov 2005, 23:05   #3398
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by raptor:
mai asteptati, o, voi toti cei interesati de parerea mea. :hmm:

mai asteptam, mai asteptam... stilul acesta dezinvolt pe tine chiar te prinde...
Old 08 Nov 2005, 03:12   #3399
Black Rose
Novice

Black Rose

KORBEN, am crezut ca-ti place Saw 2 avand in vedere k ai un avatar putin sawish sau mi se pare? E cool in orice caz.

Am vazut Corpse Bride si mi s-a parut bun+muzica superba, dar nu la fel k "Un Cosmar Inainte de Craciun".
Black Rose is offline   sendpm.gif
Old 08 Nov 2005, 19:44   #3400
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
2010 - The Year We Made Contact - 8.5/10 m-au trecut fiorii cand am auzit din nou vocea lui Hal si atunci cand am revazut nava Discovery...un sequal pe masura...in schimb, nu cu la fel de multa liniste...daca a-ti vazut 2001 Odiseea Spatiala trebuia vazut si acesta chiar daca nu e un Kubrick, Hyams se descurca la fel de bine...
In acest film este pus mai mult accentul pe personajele reale si nu pe computer si pe actiunile lui...dar in schimb rolul lui Hal are un impact imens...un film cu un suspans imens si care ne uimeste prin efectele speciale...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules