Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30 Mar 2011, 20:42   #361
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
klaudya, am zis ca reteta mea e putin ciudata, o sa vezi de ce, cel putin pentru mine, e prima data cind fac o prajitura cu fasole dar jur ca e buna, nu e grea deloc la stomac si dovada ca e buna e ca prima data am facut reteta la o treime din ce e scris mai jos, asta a fost Simbata si ieri am repetat-o. Inainte de prajitura asta, cred ca am facut torul ala la care i-am pus poza, asa de des fac dulciuri

150 g ciocolata neagra – se topeste – eu am pus-o intr-un borcan la bain marie, trebuie folosita imediat altfel se intareste
5 oua
6 linguri ulei (de masline, floarea soarelui) + se unge forma cu ulei
¾ cana cacao
3 lingurite praf de copt? Daca stiti alta cantitate puneti mai putin. Eu am pus de fapt 3 lingurite bicarbonat de sodiu, pentru ca n-am avut praf de copt. Poate e acelasi lucru.
3 lingurite praf de vanilie (alte mirodenii)
¾ cana mar zdrobit, se marunteste in blender
1 si ½ cani sirop de agave (alt indulcitor lichid). Mierea nu e indicata la caldura inalta. Se poate topi zahar cu putina apa.
1 si ½ cani nuci intregi care se vor macina, tot in blender, la gramada.
1 1/2 cani de fasole rosie/neagra boabe uscate care se fierbe si se scurge f. bine. Cantitatea se tripleaza.

Toate ingredientele se amesteca in blender. Daca aveti un food processor bun, cu capacitate mai mare e mai bun. Blenderul le amesteca f. fin, pentru fasole e excellent, dar nu se poate pune totul o data si e nevoie sa combinati ingredientele solide cu cele lichide, de ex fasolea cu uleiul.

Se lasa la foc 175 grade C 20-30 minute. Eu am pus in vas de jena asa ca nu am preincalzit cuptorul si am lasat cam 30 minute. Mi s-a lipit putin, asa ca data viitoare o sa pun hirtie cerata.

1 cana este echivalentul 1 cup - sint masuri pentru asa ceva. Daca nu aveti masura luati o cana mai micuta, 250 ml.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2011, 20:47   #362
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
ana,scumpo,am incercat o singura data sa fierb fasole din asta neagra...
mi-am jurat ca a doua oara n-o mai fac. am fiert-o juma' de zi si era tot gloante. crezi ca blenderul are efect?
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2011, 21:06   #363
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
Mersi de precizare rvn. Eu cind fac fasole o tin cam 24 de ore in apa inaite s-o fierb. Clatiti si schimbati apa de citeva ori in timpul asta. Alt secret e sa alegi fasole cu boabe mici. Cu cit sint mai mici boabele e mai buna si la digestie.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2011, 21:10   #364
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Originally Posted by anaemona:
Mersi de precizare rvn. Eu cind fac fasole o tin cam 24 de ore in apa inaite s-o fierb. Clatiti si schimbati apa de citeva ori in timpul asta. Alt secret e sa alegi fasole cu boabe mici. Cu cit sint mai mici boabele e mai buna si la digestie.
perfectamente adevarat.
si eu o inmoi cu o zi inainte, in apa fierbinte!
si inca ceva:conteaza si marimea,dar nu neaparat. fasolea buna se cunoaste imediat dupa felul cum se crapa bobul la fiert.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2011, 15:40   #365
klaudya_e
Guru
 
klaudya_e
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 759
Originally Posted by anaemona:
1 1/2 cani de fasole
la asta nu ma asteptam
dar arata f bine si pp. ca si gustul e pe masura
la tortul de tiramisu ai folosit ceva in plus?..pare mult mai pufos salivez numai uitandu-ma la poza
klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2011, 20:29   #366
caessar
Junior
 
caessar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
in seara asta am gatit ceva f "dificil": tortellini buro parmigiano..doar am fiert tortellini si apoi i-am amestecat pe foc cu unt si parmezan timp de 1-2 min Torteliini au fost cumparati - umpluti cu spanac si ricota




Last edited by caessar : 31 Mar 2011 at 20:31.
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2011, 22:00   #367
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
HA!
si eu mai fac chestia asta uneori,adica imi fac "mendrele" cu tortellini de-a gata.scarbos!
cezarescule,cat de curand o sa-ti arat cum arata spanacul adevarat....
pregateste-te!poti incepe sa salivezi,deja...

ha!ha!ha!
acum am observat...
farfuria este putin ciobita..
urmele "razboaielor" cu iubita?ei?

si-o dedicatie speciala pentru anaemona:
IMG_4098.JPG
IMG_4101.JPG
daca ar fi Mecinicopski administratorul acestui site,cu siguranta ar pune lacat pe topicul acesta.
norocul nostru ca gasim intelegere si toleranta...la colegii forumisti....
ma intreb daca Stefan intra vreodata pe aici si daca pe la ora 10-12 ziua ii este foame...
ah,ochelarasii lui sunt tocmai buni pentru privit....

Last edited by rvn : 31 Mar 2011 at 22:27.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2011, 23:02   #368
caessar
Junior
 
caessar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
esti f perspicace
imi plac pastele in orice forma, iar o mancare calda si gustoasa pregatita in max 20 de min e binevenita uneori
app. cu "carnea rosie" chiar m-ai nimerit imi place in orice forma
in prima poza e fasole cu carnati dar in a doua?
si te-as ruga sa "schitezi" (in detaliu) retetele
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 03:17   #369
OmarBravo
Banned
 
OmarBravo
 
Join Date: Mar 2011
Posts: 15
Bai, numai mie-mi ploua-n gura?
OmarBravo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 05:32   #370
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
rvn, mersi. In prima poza m-am prins ce e, dar in a doua nu, imi spui?

klaudya, nu cred ca mai am reteta la tort cred ca am folosit reteta clasica, n-am adaugat nimic. Fursecurile au fost f. bune si s-au inmuiat bine in cafea si l-am lasat in frigider o noapte, parca.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 07:10   #371
copila_satanista
darkest music addict
 
copila_satanista
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 1,697
Eu am facut tortellini dupa gustul meu, avand in frigider niste crema de branza, putin cascaval, masline verzi cu ardei, sunculita sau pastrama de pui, castraveti (original, dar dau un gust super interesant taiati foarte mici), marar. Mi-a placut atat de rau incat le-am facut apoi de fiecare data cam in acelasi stil, cu mici variatiuni in functie de ce aveam pe moment. Am gasit si o poza:

__________________
--- Cand te uiti in oglinda si vezi o pata, sterge-o de pe tine, nu de pe oglinda. ---
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 07:47   #372
marllenn
Guru
 
marllenn
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 571
Ce bine arata copila delicios
marllenn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 08:11   #373
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
cezarescu si ana,
in a doua poza este tot fasole,dar batuta.ce este pe deasupra,e mortal de bun.vasul acela de iena,are 8l.a doua zi,exact asa cum vedeti,l-am dus la birou. in jumate de ora s-a golit.au fost in jur de 10 persoane...

copila,
interesanta combinatia pentru paste.deja mi-ai dat niste idei...
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2011, 20:27   #374
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
pont pentru cezarescu,specialistul in lasagna: ceea ce am gatit eu in seara asta,iti ia tot atat timp ca si tortellini aia de i-ai preparat tu,aseara.compara un pic si-o sa vezi diferenta!
IMG_4588.JPG
IMG_4586.JPG
IMG_4590.JPG
si un sfat::gagica ar fi bine sa se rezume numai la salata.banuiesc ca tine la silueta,nu?

Last edited by rvn : 01 Apr 2011 at 20:58.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2011, 21:45   #375
caessar
Junior
 
caessar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
rvn mi-ai facut pofta de peste
din fericire gagica nu tine cura de slabire ca mi-ar parea foarte rau daca ar trebui sa mananc singur
in seara asta am facut Saltimboca de pui. Contine: piept de pui la gratar, kaiser la gratar, rosie taiata felii, cascaval ras. Se baga la cuptor pt. 10 min(pana se topeste cascavalul)




Last edited by caessar : 04 Apr 2011 at 18:43.
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2011, 21:48   #376
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
mmmm...arata minunat pentru o gustarica de pranz.uneori,in timpul programului la birou,lesin de foame si n-am ce sa mananc...
p.s.: pana la urma,vad ca ai si farfurii acelasi model cu ale mele.
o prajiturica nu vrei sa vezi?
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2011, 21:52   #377
caessar
Junior
 
caessar
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 32
o gustarica cu mult prea multe calorii
imi plac prajiturile dar inca nu am facut altceva decat placinta cu mere..incanta-ma cu o prajitura cu muulta crema
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2011, 22:07   #378
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
cezarescule,pana acuma ti-am dat numai idei una si una.....promo-ul a fost cam prelung.meriti?
uite: de data asta,iti arat o varianta a placintei cu mere.a mea este delicioasa.iti garantez.
IMG_4582.JPG
IMG_4584.JPG
IMG_4585.JPG
IMG_4587.JPG
IMG_4591.JPG
si inca un sfat inclus in promo:daca vrei tovarasa la masa iti iei o nevasta.iubita are cu totul alt scop...
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2011, 01:00   #379
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
rvn, dupa ce-ai pus pozele trebuie sa scrii si reteta. Si nu-i mai da doar lui Cezar idei, mai da si altora. Eu am nevoie de idei sa gatesc ceva gustos si super simplu.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2011, 09:36   #380
iiii
cu 4 de i
 
iiii
 
Join Date: Jan 2011
Posts: 2,886
deci rvn, m-ai lasat paf!!! lucrezi cumva la un restaurant???


in alta ordine de idei, pt prima data am mancat weekendul trecut : OSTROPEL!!!! si da, mi-a placut mult
__________________
Când pescărușii îl urmăresc pe năvodar, este pentru că își închipuie că vor fi aruncate sardine în mare.” Eric Cantona
iiii is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:21.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells