Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 May 2002, 18:31   #1
elend
Novice

elend

Vi s-a intamplat sa nu intelegeti nimic, dar absolut nimic, dintr-un film?

Mie mi s-a intamplat cu un film rusesc, "Zilele eclipsei", pe numele-i adevarat "Un milion de ani pana la Apocalipsa" (fiindca era vorba de o ecranizare dupa o nuvela a fratilor Strugatski). Nuvela e digerabila, geniala chiar, dar filmul...

Am iesit ca vaca de la spectacol. Faza misto e ca la iesire, de obicei, mai trag cu urechea la comentariile din jur, dar de data asta toata lumea tacea, si nu de emotie :wink:

"haaaa... aveti bunboani?"
elend is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 May 2002, 03:40   #2
John
Novice

John

Send a message via MSN to John Send a message via Yahoo to John
gee
si mie mi se intampla, dar din experienta iti spun ca asta e mai curand un sentiment decat o realitate. Adica este bine sa mergi impreuna cu cineva la film, pentru ca impreuna poti sa recompui ceva din film si chiar daca o faci in maniera cea mai vulgara.
Imi amintesc un film danez netradus pe care l-am vazut in trei la Cinemateca si nici unul nu stia o boaba, ca daneza seamana cu germana sa zic, cum irlandeza seamana cu engleza, adica la originea cuvintelor. Si totusi am inteles ca unul era tatal, ca ea era insarcinata si ca a nascut prin cezariana. Si mie imi plac filmele rusesti, dar traduse, ca iarasi am vazut unul din care nu-mi amintesc decat scena finala cand reuseste unul sa plimbe o lumanare.
Old 03 Jul 2002, 10:47   #3
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

filmul ala era dupa picknick la marginea drumului?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Aug 2002, 11:06   #4
dragosequi
Junior

dragosequi

Mmmm... Sokurov... Am vazut si eu "Zilele eclipsei", dar cu toate ca n-am inteles nimic, e unul din filmele mele favorite. Bine, mie imi si plac filmele din care nu inteleg nimic. Oricum, de la un moment dat am inceput sa urmaresc tehnica filmului, pentru ca era cu totul deosebita.
dragosequi is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2004, 08:40   #5
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Send a message via Yahoo to Ilila
Nu mi s-a intimplat niciodata sa nu inteleg chiar nimic dintr-un film... au fost poate unele momente 'blank' dar pina la urma acestea au fost umplute cu presupuneri.
Ilila is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2004, 14:29   #6
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Blanc intelectual i se spune.
Old 31 Mar 2004, 15:02   #7
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
:lol:

Il ceata totala m-au lasat "Blowup" si "Aventura" lui Antonioni. Da' pana la urma m-am prins, de "Aventura" mai usor, de "Blowup" mai greu...

Un film care m-a nedumerit a fost "Andrei Rubliov". Nu ca nu as fi gasit nimic in el, chiar dimpotriva, am gasit o groaza (despre credinta si pastrarea ei in timpuri grele, despre greutatea de a crede, despre iubire, despre creatie, care poate lua multe forme - o icoana, o biserica, un clopot...), dar m-a nedumerit faptul ca a trebuit sa stau si sa casc TREI ORE cand (eu cred), totul putea fi prezentat limpede intr-o ora jumate. Asa ca am stat sa ma tot gandesc si sa tot scormonesc prin cap la ce ar mai putea fi in filmul ala. Si, cand colo, rien d'avantage... "Calauza", in schimb, mi s-a parut foarte, foarte clar!

P.S.: Cine a vazut "L'annee derniere a Marienbad"? Ala e un film adevarat!
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2004, 15:50   #8
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
pe mine m-au lasat total in ceata la prima vizionare (poate si din cauza ca n-am avut titrare): Naked Lunch, 8 1/2, Blow-up, Avventura, Element of Crime, Medea, Interiors, Broadway Danny Rose. Si un pic in ceata, nu chiar total, m-au mai lasat: Citizen Kane, A Room with a View, Chinatown.
Old 31 Mar 2004, 15:54   #9
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Mie "8 1/2" mi s-a parut extraordinar de simplu de inteles, de la prima vizionare... Ma mira faptul ca este considerat atat de... hm... contriversat, atat de "greu"! Poate ca Fellini e mai putin accesibil, ce stiu eu?
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2004, 22:47   #10
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by MinRep:
Mie "8 1/2" mi s-a parut extraordinar de simplu de inteles, de la prima vizionare... Ma mira faptul ca este considerat atat de... hm... contriversat, atat de "greu"! Poate ca Fellini e mai putin accesibil, ce stiu eu?

asta a fost primul meu film de Fellini pe care l-am vazut asa ca nici eu n-am inteles prea mult din el...(bine, nu vorbesc de ideile evidente...)
Old 31 Mar 2004, 22:54   #11
zizi
Guru

zizi

raport espre starea natiunii...

da' am intzeles totushi ceva: Carmazan e un bou!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules