Will Smith vrea Oscarul

de Ştefan Dobroiu în 10 Nov 2009
Will Smith vrea Oscarul

Will Smith a fost cel mai bine plătit actor de la Hollywood în 2008, dar de pe noptieră îi lipseşte un Oscar, prin urmare favoritul filmelor de acţiune urmează să joace în drama Flori pentru Algernon/Flowers for Algernon, ecranizarea romanului lui David Keyes. Adaptat deja pentru diferite medii, romanul despre Charlie, un bărbat cu un IQ extrem de mic care devine un geniu în urma unei operaţii, a prilejuit deja câştigarea unui Oscar în 1969, când Cliff Robertson a jucat rolul principal din Charly.

Redactat sub forma unui jurnal (cartea a apărut la noi sub titlul Flori pentru Algernon), cel mai important roman al lui Keyes spune povestea lui Charlie, un bărbat de 33 de ani înapoiat mintal care acceptă să fie subiectul unui experiment medical. Experimentul reuşeşte, iar Charlie descoperă curând că poate citi o carte în câteva minute, iar limbi precum latina sau greaca nu mai au niciun secret pentru el după câteva ore de studiu. Doar că inteligenţa extra-statistică a lui Charlie îl împiedică pe acestă să relaţioneze normal cu cei din jur, exact cum se întâmpla şi când IQ-ul său l-ar fi calificat cel mult pentru o şcoală ajutătoare. Prin intermediul jurnalului lui Charlie, Keyes discută despre comunicare, integrare şi alienare, despre maturitate afectivă şi acceptarea propriei condiţii.

Conform worstpreviews, noua ecranizare va fi una modernă, prin urmare nu va păstra contextul social al anului 1959, dar în acest moment nu se cunosc modificările aduse textului lui Keyes. Will Smith va şi produce acest film a cărui premieră i-ar putea aduce o nominalizare la Oscar. Smith a mai fost nominalizat pentru Ali şi The Pursuit of Happyness.

Ce crezi, rolul i se potriveşte lui Will Smith?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
nik pe 10 noiembrie 2009 12:37
da
robbiex2 pe 10 noiembrie 2009 14:41
da, ce? :))
ALI3N pe 10 noiembrie 2009 15:53
Deja e penibil cum se arunca actorii astia pe rolurile de handicapati mintal sa demonstreze ce "talentati" sunt
optimus.prime pe 10 noiembrie 2009 16:51
ali3n... e cel mai bn platit actor din lume.tu ai idee ce inseamna asta ?:) ma baiatule, cre`k esti telenovist.
Un actor exceptional Will Smith !

Adytzu pe 10 noiembrie 2009 17:15
Parca a mai fost un film "Flori pentru Algernon" ......
javrek pe 10 noiembrie 2009 19:16
e mai greu sa castigi un oscar pentru un film de actiune sau comedie.
un astfel de rol nu presupune mare lucru decat prezenta scenica un pic de cerebel sa inveti cateva repici, pe cand un rol de "handicapat mintal"-cum spunea un berbec mai sus(frustrat probabil...no comment) este mult mai complex, necesita o altfel de pregatire, un altfel de studiu( unii actori respectabili-care chiar castiga premii- "se documenteaza" in spitale, centre care au grija de persoane cu nevoi speciale- ia notite "ALI3N" asa se zice).
asta e... filme comerciale sau nu, fantezii sau bazate pe fapte reale, oricum o sa umplem salile de cinema pt k deh, astia suntem, asa e la moda(nu ma intelegeti gresit, si eu fac la fel din pacate...

tiesto11 pe 10 noiembrie 2009 23:35
Un actor extraordinar ! Will Smith !
gabi12 pe 11 noiembrie 2009 01:27
e cel mai bun actor la ora actuala, a jucat numai roluri bune...e the best
unknown pe 11 noiembrie 2009 15:19
nush dc comenteaza atat lumea ( nu dau nume poate se simt singuri :) ) mie mi se pare super tare Will e unu din cei mai buni actori :P
bogdanuuu pe 11 noiembrie 2009 16:24
pt ALI3N
Nu sunt de acord.Will e un actor ft bun.E un rol care i sar potrivi.Ma gandstete la ce ai spus

ioana pe 7 februarie 2010 23:15
pai will este chiar foarte talentat...pentru cei ce n'au vazut seven pounds si ;the pursuit of happyness....super filme care sigur va va emotiona,eu chiar am plans la anumite scene din film...unde se simte cat de bine simte Will,caracterele care le interpreteaza.....superb......si chiar cred ca poate castiga un oscar.....de ce nu,daca merita? bravo Will!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells