„Un basm modern”

11 Iun 2014
Nicole Kidman, despre premiera de vineri, Grace de Monaco

Grace of Monaco a deschis cea mai recentă ediţie a festivalului de la Cannes, cu Nicole Kidman păşind pe covorul roşu după ce a interpretat-o pe legendară actriţă adoptată de familia conducătoare a micului stat european. Iată mai jos un interviu cu actriţa despre această producţie de epocă în regia lui Olivier Dahan, lansată pe marile noastre ecrane la nici o lună de la premiera mondială.

Ce poate fi mai graţios decât să o interpretezi pe Grace de Monaco?
Rolul este superb şi a ieşit o treabă minunată. Sunt foarte mândră de rezultat.

Ce însemna Grace Kelly pentru tine înainte de acest film?
Am crescut studiind-o fără să am această intenţie, pur şi simplu pentru că mama o adora. Astfel am ajuns şi eu să îi cunosc foarte bine cariera. Înainte de film nu eram familiarizată cu aspecte din viaţa ei intimă, iar Grace de Monaco nu explorează decât o mică parte din evoluţia prinţesei. Mi-a plăcut scenariul pentru că o tratează cu foarte multă umanitate, îi prezintă vulnerabilităţile, viaţa de familie, relaţia cu părinţii şi tot ce o motivează.

Cum te-ai pregătit pentru rol?
I-am urmărit filmele şi am studiat-o din toate punctele de vedere. Avea un stil aparte de a vorbi, de a se mişca şi de a se exprima. Cercetarea a fost absolut necesară. Regizorul m-a ales destul de repede şi a făcut-o cu încrederea că sunt cea mai potrivită actriţă pentru a o interpreta pe Grace. În plus, a reuşit să mă motiveze şi să-mi dea încrederea de a scoate la iveală propriile trăiri.

A fost foarte stresant pentru tine?
Nu chiar. Olivier Dahan a reuşit să facă totul mai relaxant. La el nu există bine sau rău. Totul ţine de maniera în care doreşte să surprindă un anumit sentiment. În acest film, s-a folosit foarte mult de cadrele strânse pentru acest lucru.

Dacă tot vorbim despre presiune, ce părere ai despre faptul că urmaşii lui Grace şi Rainier sunt împotriva producţiei?
Este foarte trist! Olivier a adunat informaţii din mai multe surse şi a avut mare încredere în povestea construită. Pe de altă parte, eu sunt mamă şi înţeleg perfect atitudinea lor. Aş aprecia enorm dacă fiii mei ar încerca să mă protejeze şi să ţină ascunsă de ochii publicului povestea vieţii mele. Le respect poziţia pentru că, în definitiv, direct vizaţi sunt părinţii lor. Îi pot asigura însă că proiectul a fost făcut cu multă dragoste şi fără intenţii ascunse.

Cum ai descrie filmul?
Este un basm modern. Eu pot da mai multe detalii despre rol. Grace este un personaj actual. Întruchipează femeia care încearcă să combine cu succes rolurile de mamă, soţie şi profesionistă.

Exploreaza subiecte similare:

Nicole Kidman, Grace of Monaco

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells