Totul despre The Maze Runner

de Ştefan Dobroiu în 16 Mai 2013
SF-ul cu zeci de adolescenţi închişi în labirint vine în februarie 2014

Este considerat echivalentul trilogiei Jocurile foamei: seria The Maze Runner, scrisă de James Dashner, porneşte de la ingrediente asemănătoare (lume post-apocaliptică, adolescenţi forţaţi să treacă prin încercări sângeroase) şi ar putea fi un concurent serios pentru ecranizările cu Jennifer Lawrence în rolul principal. Cinemagia tocmai a terminat de citit primul roman al seriei şi poate comenta pe seama aducerii ei pe ecrane.

În primul rând, The Maze Runner are toate şansele să arate spectaculos. Premisa este următoarea: un adolescent, Thomas (Dylan O'Brien), se trezeşte într-o poiană, înconjurat de zeci de adolescenţi. Nu-şi aminte nimic din trecutul său şi nu înţelege rostul prizonieratului său şi-al noilor săi colegi în mijlocul unui labirint gigantic, ai cărui pereţi înalţi de o sută de metri se mişcă în cursul nopţii, făcând imposibilă găsirea unei ieşiri. Bântuit de fiinţe monstruoase, labirintul poate fi explorat doar în timpul zilei, iar asta o fac "alergătorii", a căror sarcină este să realizeze hărţi zilnice cu modificările din labirint, în încercarea de a găsi o cale de evadare.

Este greu să-ţi imaginezi cum arată un labirint ai cărui pereţi sunt înalţi de 100 de metri, dar iată că ne ajută prima imagine oficială: acoperite de iederă, zidurile se întind pe zeci de kilometri. Probabil că în primul trailer al filmului vom vedea şi cum se mişcă zidurile, dar vom vedea şi creaturile ce apără labirintul, vânând "alergătorii" trimişi să-l exploreze.

Producţia a început în primele zile lunii mai şi ar trebui să se termine în cursul verii, pentru a lăsa timp lungii perioade de post-producţie necesare pentru filmele cu multe efecte speciale.

În rolul principal va putea fi văzut Dylan O'Brien, un actor în vârstă de 21 de ani. Acesta este la al doilea rol principal, după ce anul trecut apărea în comedia romantică The First Time. Alături de el a fost distribuit, în rolul lui Newt, unul din veteranii micii comunităţi din labirint, mai cunoscutul Thomas Brodie-Sangster, care, după apariţii în Love Actually şi Nanny McPhee, devenise portdrapelul copiilor actori in Marea Britanie. The Maze Runner este cel mai important proiect internaţional de maturitate al lui Brodie-Sangster.

Sunt mulţi care compară The Maze Runner cu The Hunger Games, dar noi sperăm ca scenariul scris de debutantul Noah Oppenheim să rezolve problemele evidente ale romanului lui Dashner. Deşi plin de tensiune şi ritmat, romanul suferă din cauza unor situaţii neconvingătoare şi a unor soluţii prea banale ale problemelor protagoniştilor. Faptul că acţiunea se petrece exclusiv în labirint şi că nu ştii niciodată efectul acţiunilor din labirint asupra celor din afară, aşa cum se întâmplă în Jocurile foamei, ciunteşte mult din miza primei cărţi a lui Dashner. Din păcate, cel puţin pe pagina de hârtie, The Maze Runner nu se ridică la nivelul melanjului de acţiune, dramă şi politică din cărţile Jocurile foamei.

Exploreaza subiecte similare:

Dylan O'Brien, Thomas Brodie-Sangster, The Maze Runner, Jennifer Lawrence, Love Actually, Nanny McPhee

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
madia pe 16 mai 2013 14:27
Seamana putin, ca si poveste, cu filmul Cubul.
Costirik pe 16 mai 2013 15:21
nu stiu ce anume din articol te a dus cu gandul la Cubul...nu seamana nici macar putin..
Bayard pe 16 mai 2013 18:27
probabil o asemanare geometrica :) ... multe unghiuri drepte :))
Katalyn89 pe 16 mai 2013 16:36
Sper ca va fi mult mai interesant decat The Hunger Games.
Miiku pe 16 mai 2013 18:29
De la primu` articol mi s`a parut super interesant. Abea astept sa apara. :)
gabivaduva74 pe 16 mai 2013 22:57
ba chiar seamana cu "cubul" la faza cu schimbarea configuratiei decorului...ce-i asa greu de observat ??
africanus pe 17 mai 2013 11:52
Super idee ce sigur va atrage telespectatorii in sala cinematografica, nu trebuie ratat cand va aparea...
mihaigeniu pe 24 mai 2013 16:34
super idee intradevar;de abia asteptam pana cand faceau un film de genu asta;sper totusi sa fie mai bun ca hunger games si mult mult mai provocator si infricosator;da probabil no sa fie cai un film cu adolescenti;da idee e f buna si cred cai bn ca lasa actiunea doar in labirint e mai spooky asa
Amy9998 pe 28 mai 2013 14:33
Să așteptăm să apară..
bianca_roca pe 13 iunie 2013 00:11
Pare un film interesant. Cu siguranţă mă voi uita la el, atât pentru poveste, cât şi pentru actori.
alex_il_fenomeno pe 21 iunie 2013 20:14
In sfarsit idei originale... La cum suna pentru inceput, cred ca va fi de exceptie.
denis68 pe 18 martie 2014 14:53
cititi cartea cat mai aveti timp! eu n-as compara-o cu Jocurile foamei, este altfel si cel putin la fel de buna

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells