Totul despre The Conjuring

de Ştefan Dobroiu în 23 Iul 2013
Să devină filmul cu Vera Farmiga cel mai lăudat horror din 2013?

Când trailerul lui The Conjuring/Trăind printre demoni s-a lansat acum ceva vreme, filmul lui James Wan nu avea cum să nu ne atragă atenţia. Horror-ul a făcut încă o dată furori în weekend, când, deosebit de bine primit de critici, s-a bucurat şi de aprecierile publicului, încasând mai bine de 40 de milioane de dolari (adică dublul bugetului). Deja o poveste de mare succes, Trăind printre demoni are în pregătire un sequel. Românii vor vedea filmul cu începere din 9 august şi cu siguranţă nu puţini vor fi cei care vor tresări din cauza sperieturilor pregătite de Wan.

Cu atâtea horror-uri bazate pe "poveşti adevărate" (povestea adevărată fiind că o uşă se trânteşte din cauza curentului, punct de pornire pentru apariţia a batalioane de demoni în scenariu), The Conjuring pare a fi mai ancorat în realitate de ne-ar plăcea să credem. Cu un sinopsis ce poate fi redus la un singur rând, acela că doi specialişti în paranormal vor avea de-a face cu cel mai bântuitor caz al carierei când sunt chemaţi în ajutorul unei familii de la o fermă izolată de lângă oraşul Harrisville, The Conjuring nu pare a fi mai mult decât o reiterare a lui The Amytiville Horror, dar producătorii s-au chinuit să ne convingă că nu e aşa.

După 110 cronici publicate de site-ul rottentomatoes, concluzia este: "Extrem de bine realizat şi cât se poate de înspăimântător, The Conjuring stârneşte groaza cu o serie de sperieturi de şcoală veche teribil de eficiente şi livrate la marele fix". Laudele nu se opresc aici, premiera având şanse să devină cel mai bine primit horror al anului.

Filmele cu case bântuite sunt atât de multe, încât nu le poţi număra nici pe degetele de la 20 de mâini. Multe sunt primite prost de critică, dar iată că The Conjuring se transformă într-o nouă intrare lăudată în cariera lui James Wan, cunoscut şi pentru recentul Insidious, după ce în 2004 devenea celebru pentru Saw, mega-succesul ce avea să se transforme într-o lungă franciză. Ca fapt divers, Wan schimbă traiectorie în 2014, apucându-se în scurt timp de Furios şi iute 7, care se va filma în Dubai, cu Jason Statham în rolul antagonistului.

În rolurile principale din The Conjuring apar Vera Farmiga şi Patrick Wilson. Ei sunt Lorraine şi Ed Warren, specialişti în fenomene paranormale mai obişnuiţi cu escrocii şi infractorii decât cu adevăratele prezenţe demonice. Evenimentele petrecute în ferma familiei Perron îi vor face curând să vadă că răul poate căpăta multiple forme, vânând cele mai tulburătoare evenimente din vieţile celor ce-i stau în cale.

Interesant este şi faptul că cel puţin o parte din evenimente par a se fi petrecut în realitate. Producătorii au lansat un clip cu membrii familiei Perron la decenii după terifiantele aventuri de pe ecran. Cu toţii se jură că ferma le-a fost bântuită de un demon şi că interacţiunile cu acesta le-au schimbat vieţile o dată pentru totdeauna.

Încă nu ştie ce rating va primi filmul în România, dar în SUA a putut fi vizionat de adolescenţi numai dacă aceştia erau însoţiţi de un adult, deşi The Conjuring nu aruncă valuri de sânge pe ecran şi a fost realizat cu efecte speciale clasice, fără imagini generate pe calculator. Când producătorii au făcut contestaţie, comisia de rating din SUA a comentat că filmul este "prea înfricoşător" ca să spere la un rating mai permisiv, chiar dacă nu conţine scene violente.

Când publicaţii precum Variety, The Hollywood Reporter sau Rolling Stone scriu că "The Conjuring pune gaz proaspăt pe focul genului casei bântuite" şi că filmul este "senzaţional de entertaining" şi "eficient" este firesc să ne crească aşteptările.

Exploreaza subiecte similare:

The Conjuring, Vera Farmiga, Patrick Wilson, James Wan

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
vladimir84 pe 23 iulie 2013 09:56
Vera Farmiga este talentata si cred ca acest rol i se potriveste de minune. Daca n-ati vazut Bates Motel(serial prequel la Psycho al lui Hitchcock in care Vera joaca rolul Normei Bates, mama lui Norman) luati-l cu incredere, cred ca aici s-a pregatit pentru The Conjuring.
keops pe 23 iulie 2013 15:36
Traind printre demoni ?? Chiar nu mai stie nimeni sa traduca corect?
Sorin87 pe 23 iulie 2013 22:19
abia astept sa il vad, pare foarte interesant
lucianvl pe 23 iulie 2013 23:54
Am vazut filmul aseara si recunosc ca este foarte bine realizat , nu degeaba este nr 1 in SUA. Si va rog nu credeti toate prostiile cum ca adolescentii ar avea nevoie de insotitor in SUA , am vazut filmul ieri si nu m-a intrebat nimeni de ID ...
ornitoring pe 23 iulie 2013 23:59
cu asa actrita, nu are cum sa nu fie bun, nota 10 ptr actrita
tatucu_alin pe 20 ianuarie 2015 21:51
Vera Farmiga a fost foarte bine aleasa pentru rolul acestui film.A jucat excelent si filmul a fost super,nu numai din punct de vedere al actoriei.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells