Totul despre Masterminds

de Ştefan Dobroiu în 30 Iun 2015
Kristen Wiig, Zach Galifianakis şi Owen Wilson în comedia lunii august!

Recunoaştem de la început că, cel puţin din punctul nostru de vedere, Kristen Wiig nu are egal printre actriţele americane de comedie ale momentului. De aici şi faptul că Masterminds/O lovitură aproape perfectă, o comedie care încă nu a intrat încă pe radarul fanilor genului, ni se pare una dintre cele mai aşteptate ale verii. Iată mai jos trăsnita premisă a filmului, dar şi de unde se inspiră povestea.

Aici un material despre alte nouă comedii aşteptate în următoarele luni.

Cu o combinaţie ca cea anunţată în subtitlul articolului nu poţi da greş. Dacă nu îţi place Wiig, poate îţi place Zach Galifianakis, actorul transformat într-un star mondial de trilogia Marea mahmureală. Dacă şi el îţi displace, poate ai o slăbiciune pentru Owen Wilson, unul dintre cele mai constante nume ale comediei americane din ultimele două decenii. Faptul că cei trei actori interpretează nişte neisprăviţi hotărâţi să jefuiască o bancă, iar Jason Sudeikis plusează în rolul unui asasin plătit ce ar trebui să-l asasineze pe unul dintre ei garantează, cel puţin pe "hârtie", o distracţie pe cinste.

Aruncă o privire trailerului de mai jos pentru a vedea de ce sunt în stare personajele şi cât de sărite de pe fix sunt acţiunile lor. Dar nu e aşa că într-o lume normală trebuie să fii "special" ca să îţi reuşească un plan nebunesc?

Regizor este Jared Hess, cunoscut pentru Napoleon Dynamite (2006), Nacho Libre (2006) şi Gentlemen Broncos (2009), filme scrise şi regizate alături de partenera sa . Distribuţia este completată de Kate McKinnon şi Leslie Jones, două actriţe puţin cunoscute în acest moment, dar care vor avea parte de atenţia lumii întregi la anul, când apare noul Ghostbusters cu o distribuţie feminină. Cele două actriţe joacă roluri importante alături de protagonistele Kristen Wiig şi Melissa McCarthy.

Cea mai trăsnită parte a filmului este faptul că, cel puţin în mare, evenimentele s-au petrecut aidoma şi în realitate. Aventura de pe ecran este inspirată de un jaf din 1997, de la banca Loomis Fargo din statul american Carolina de Nord. La momentul respectiv, suma furată era a doua cea mai mare din istoria SUA: 17,3 milioane de dolari. Jaful a fost urmat de o investigaţie FBI ce a depăşit teritoriul SUA, devenind internaţională. Nu dezvăluim deznodământul investigaţiei!

Din echipa de scenarişti a filmului fac parte Danny McBride (Your Highness), Emily Spivey (serialele Modern Family şi Last Man on Earth) şi Jody Hill (Observe and Report). Ceva ne spune că cel puţin o parte din gaguri au fost improvizate în timpul filmărilor, toţi actorii principali din distribuţie fiind celebri pentru modul cum îşi "însuşesc" glumele din scenariu, oferindu-le o nouă formă pe marele ecran.

Iată mai jos un teaser trailer al lui Masterminds. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Kristen Wiig, Zach Galifianakis, Jason Sudeikis, Owen Wilson, Masterminds

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells