Totul despre Lucy

de Ştefan Dobroiu în 1 Apr 2014
Scarlett Johansson are puteri supraumane în filmul lui Luc Besson

Au trecut luni de zile de când ne mănâncă degetele să scriem despre cel mai recent film al francezului Luc Besson, cu Scarlett Johansson în rolul titular. Lucy se anunţă o revenire la formă a lui Besson, devenit celebru în anii '90, cu unele dintre cele mai puternice eroine din filmul de public francez. Suntem foarte curioşi dacă Johansson şi a ei Lucy se vor ridica la înălţimea Nikitei, a Mathildei, a Ioanei d'Arc şi mai ales a lui Leeloo, interpretată de Milla Jovovich în extrem de proaspătul Al cincilea element.

Din ce am reuşit să aflăm despre proiect, se pare că Luc Besson chiar intenţionează să impresioneze cu Lucy, mai ales că de mai bine de un deceniu filmele sale nu au mai reuşit să satisfacă apetitul pentru spectaculos al fanilor. Regizorul pare să folosească o formulă asemănătoare cu cea din Al cincilea element, preferând de această dată panta genului cu supereroi şi nu a celui SF.

Luc Besson revine cu o nouă eroină cu totul ieşită din comun în Lucy, un proiect încă deloc promovat şi cu detalii păstrate cu atenţie de echipa de producţie. Ştim că doar că este cel mai scump film din istoria EuropaCorps, compania lui Besson, şi că o vom vedea pe Scarlett Johansson în rolul titular.

Lucy, o tânără care trăieşte în Taipei, este obligată de mafia locală să transporte droguri în propriul corp. Un eveniment neprevăzut face ca un drog ieşit din comun să se răspândească în corpul lui Lucy şi, în loc să-şi afle sfârşitul în urma unei gigantice supradoze, fata capătă puteri colosale, fiind în stare să absoarbă cunoştinţe instantaneu şi să mişte lucruri doar cu forţa minţii. Este clar că a venit vremea răzbunării!

Stilul vizual al lui Besson, spiritul său imprevizibil (este şi scenarist) şi experienţa lui Johansson cu rolurile de acţiune ar putea face o surpriză foarte plăcută în luna august, când Lucy se lansează în lumea întreagă. Vom vedea un prim trailer în primele zile ale lui aprilie, când va începe şi campania de promovare a filmului, ţinut la mare secret până acum. Până vedem trailerul, iată şi prima imagine cu Johansson în rol, imagine publicată în exclusivitate de Entertainment Weekly. Ce ne surprinde mai mult la imagine este faptul că pistolul ţinut în mână de eroină pare a avea ataşat de el un lanţ.

Despre personajul său, regizorul şi scenaristul a spus: "Îmi place să văd cum o femeie se transformă într-un personaj extrem de puternic. E ca atunci când găteşti: zahăr cu puţină sare. Lucy cu siguranţă poate să devină sărată", a spus, destul de criptic, Besson.

Filmul a avut o producţie dificilă, regizorul fiind atât de excedat de întârzierile şi pauzele din timpul filmărilor în Taipei, încât a luat serios în calcul o schimbare a oraşului. Unele dintre cele mai spectaculoase scene s-au filmat pe Taipei 101, al cincilea cel mai înalt zgârâie-nori de pe glob, iar despre filmările de noapte Besson a comentat în repetate rânduri că au fost "un coşmar", cu batalioane de paparazzi încercând să o surprindă pe Scarlett Johansson în acţiune.

Exploreaza subiecte similare:

Luc Besson, Scarlett Johansson, Lucy, The Fifth Element

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Dana04 pe 18 aprilie 2014 17:24
Abia astept sa vad filmul mi se pare foarte interesant... :D
alex_il_fenomeno pe 29 mai 2014 21:13
Suna bine, dar tot pentru actrita principala il voi urmari mai mult :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells