Totul despre Ghostbusters

de Ştefan Dobroiu în 8 Mar 2016
Comedia, ingredientul forte în lupta eroinelor împotriva fantomelor

Puţine sunt filmele cu o istorie mai încercată decât Ghostbusters. Şi puţine sunt continuările sau relansările care să polarizeze publicul mai mult decât premiera din 29 iulie. La peste 30 de ani de la lansarea blockbusterului din 1984, ne reîntâlnim cu un grup de vânători de fantome reinventat din temelii. Iată mai jos la ce ne putem aştepta de la aventura ce combină comedia cu acţiunea şi supranaturalul.

Sequelul se dezlănţuie în acelaşi univers ca şi filmul original, noile eroinele ale filmului fiind moştenitoarele (cel puţin în spirit) grupului condus în 1984 şi 1989 de Dan Aykroyd şi Bill Murray. Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Kate McKinnon şi Leslie Jones le interpretează pe cele patru protagoniste care se vor trezi, vrând-nevrând, în lupta cu o extraordinară fantomă ce ameninţă Manhattan-ul. Faptul că această fantomă poate poseda oamenii le va face pe cele patru actriţe să-şi pună din nou la bătaie talentul în ceea ce priveşte comedia fizică.

Kristen Wiig este Erin Gilbert, care scrie, alături de Abby Yates (Mellisa McCarthy), o carte ce decretează că fantomele sunt reale şi îşi manifestă prezenţa în lumea noastră. Când Erin obţine un respectat post de profesor la cunoscuta universitate Columbia, toată lumea o ironizează după ce se descoperă legătura ei cu acest volum mult hulit de celebrităţile lumii academice. Dar când fantomele invadează Manhattan-ul, stă doar pe umerii lui Erin, Abby şi ai ajutoarelor lor Jillian (Kate McKinnon) şi Patty (Leslie Jones) să salveze insula de demonul Rowan (Neil Casey), a cărui aptitudine de a controla oamenii se va dovedi cu totul problematică.

Trailerul filmului s-a lansat săptămâna trecută şi a avut 20 de milioane de vizualizări într-o singură zi. Interesant este faptul că trailerul postat pe pagina oficială a Sony Pictures a avut câte două dislike-uri pentru fiecare like (în acest moment, 365.000 la 171.000), de unde şi concluzia noastră că publicul este foarte polarizat în ceea ce priveşte actualizarea francizei. Sunt toate şansele ca fanii primelor două filme să fi strâmbat din nas la înlocuirea eroilor originali cu noua trupă de eroine şi la schimbarea tonului. Pentru cârcotaşi, spunem doar că Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver şi Ernie Hudson îşi vor relua rolurile în sequel, chiar dacă vor petrece doar foarte puţin timp pe ecran.

Să fie schimbarea tonului o greşeală din partea producătorilor? Este prematur să ne pronunţăm, dar trailerul promite situaţii comice mai complexe decât acoperirea protagonistelor în valuri de substanţe care pătrund "în fiecare crăpătură". Momentul "Let's go" din trailer discută despre preluarea iniţiativei într-un grup format exclusiv din femei. Şi trebuie să recunoaştem că scena în care personajul Melissei McCarthy este pălmuit de colega Patty poate oferi satisfacţii. Mai mult, Chris Hemsworth, interpret al lui Thor şi al unor personaje doldora de masculinitate în filme recente, va fi redus la simplul statut de "secretară" a grupului de salvatoare, situaţie ce invită la noi discuţii despre identitate şi dezechilibrul de gen din filmele hollywoodiene.

Dacă Kristen Wiig şi Melissa McCarthy nu mai au ce să confirme în ceea ce priveşte talentul lor la comedie, după ce au dovedit amândouă că se descurcă atât singure, cât şi în echipă în filme apreciate de public, Ghostbusters poate veni cu o extrem de plăcută surpriză: Leslie Jones, extrem de puţin cunoscută publicului larg, ar putea da lovitura cu rolul lui Patty, angajată la metroul din New York care, după ce descoperă ameninţarea supranaturală ce ar putea afecta întregul oraş, ajunge să facă parte din echipă. Văzută în Masterminds şi în câteva emisiuni Saturday Night Live, Jones ar putea să le ia faţa colegelor ei. O vom mai auzi pe Jones în animaţia Sing (21 decembrie).

Iată mai jos trailerul. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Ghostbusters, Kristen Wiig, Melissa McCarthy, Leslie Jones, Chris Hemsworth, Kate McKinnon, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver, Bill Murray, Ernie Hudson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bart_Simpson pe 8 martie 2016 16:00
Cum mi se pare? Penibil. Un film nemaipomenit pentru feministe, o "comedie" cu glume pe care le anticipezi de la o posta, Mellssa McCarthy (cine o poate considera pe individa asta amuzanta?!), o negresa gen Serena Williams (3/4 barbat), o alta individa care se vrea Doc, din Back to the Future... Sincer, nu ma deranjeaza neaparat ideea ca acum sunt patru femei in locul celor patru din filmele anterioare, dar macar daca ar fi ales niste actrite mai simpatice... Asta e parerea mea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells