Totul despre Blackhat

de Ştefan Dobroiu în 22 Oct 2014
Michael Mann se întoarce la acţiune cu acest thriller cibernetic

Fără ca ianuarie să fie perioada tradiţională pentru lansarea filmelor de acţiune, iată că prima lună a anului viitor ar putea fi energizată de o nouă producţie în regia cunoscutului Michael Mann (Heat, The Insider, Collateral). În centrul atenţiei este lumea nevăzută a terorismului cibernetic, iar în rolul principal îl vedem pe Chris Hemsworth, într-o pauză de la interpretarea popularului supererou Thor.

Titlul filmului vine de la "black hat hacker", un termen folosit pentru a denumi hackerii care, în loc să spargă un server doar pentru a se lăuda cu abilitatea lor, îşi folosesc cunoştinţele pentru a distruge, pentru a fura bani sau pentru a disemina informaţii periculoase. Blackhat explorează terorismul cibernetic la cel mai înalt nivel, cu un antagonist atât de periculos, încât pentru a-l prinde două puteri mondiale trebuie să colaboreze, deşi sunt inamici tradiţionali.

Agenţiile secrete din SUA şi China sunt disperate când în peisajul infracţional mondial îşi face apariţia un infractor cibernetic deosebit de periculos. Oricâte operaţiuni de prindere organizează autorităţile, acesta le scapă încontinuu printre degete. Cu ajutorul unui celebru hacker condamnat la 15 ani de închisoare, Nicholas Hathaway (Chris Hemsworth), agenţii vor face un adevărat slalom mondial, de la Chicago la Hong Kong şi din China în Jakarta, în urmărirea celui care ameninţă siguranţa întregii lumi.

Blackhat este primul film al lui Michael Mann de la Public Enemies, producţia cu Johnny Depp lansată în 2009, şi noi de-abia aşteptăm să vedem dacă premiera lui ianuarie este o reîntoarcere la formă a regizorului. Potenţial este destul, căci Blackhat dispune de un erou ataşant, iar trailerul lansat la sfârşitul lui septembrie arată că Mann a folosit suficiente efecte speciale pentru a aduce pe ecran deloc vizuala lume a informaţiei şi a atacurilor cibernetice.

Un expert în explorarea celor mai mari temeri ale prezentului, Mann se foloseşte acum de comoda credinţă că informaţiile din mediul online sunt sigure. "Lumea noastră este interconectată. Sistemele noastre sunt interconectate", spune trailerul, subliniind cât de vulnerabile sunt ne identitatea, siguranţa şi chiar căminul în faţa unui atac cibernetic.

Mai ambiţios decât să pătrundă într-o casă şi să afecteze siguranţa unei familii, antagonistul din Blackhat atacă sistemele a patru din cele mai mari bănci din lume, ceea ce face autorităţile să apeleze la genialul Nick Hathaway pentru a descoperi identitatea teroristului cibernetic. Bineînţeles, într-un film de Michael Mann nu poţi avea doar o confruntare la tastatură, iar itinerariul global al eroului se va transforma într-o urmărire pe viaţă şi pe moarte.

În România filmul se lansează pe 16 ianuarie, simultan cu lansarea internaţională.

Iată trailerul. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Michael Mann, Chris Hemsworth, Blackhat

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells