The Hobbit 3: despre ce e vorba?

de Ştefan Dobroiu în 26 Iul 2012
The Hobbit 3: despre ce e vorba?

Ştirea că Peter Jackson ar putea transforma cele două filme The Hobbit: An Unexpected Journey şi The Hobbit: There and Back Again într-o trilogie i-a luat pe nepregătite pe fanii universului creat de J.R.R. Tolkien şi devenit extraordinar de popular o dată cu trilogia Stăpânul inelelor. Ceea ce iniţial părea doar o dorinţă personală a regizorului şi scenaristului, iată că acum este mai aproape de realizare o dată ce discuţiile dintre Jackson, partenera sa Fran Walsh şi studiourile Warner au devenit foarte serioase, încercând să exploreze cât de fezabilă este această transformare.

Bineînţeles, controversele nu au întârziat să apară, iar multe dintre comentarii s-au învârtit în jurul lăcomiei Warner, care nu ar vrea decât să mărească şansele la profit cu această nouă producţie. Şi când s-a anunţat că preludiul la Stăpânul inelelor, Hobbit (tradusă la noi cu titlul O poveste cu un hobbit), fanii au reacţionat fără ezitare, comentând că materialul este mult prea străveziu pentru a justifica o ecranizare în două părţi. Nu a fost nevoie decât de anunţul că acum se sondează şansele unei a treia părţi pentru a reaprinde aceste discuţii deloc onorante pentru Peter Jackson, dar este posibil ca intenţia regizorului să nu fie justificată doar din punct de vedere financiar.

Nu există nicio îndoială că producătorii au acces la un material generos pentru a realiza un al treilea film. După cum bine ştii, scrierile lui Tolkien nu se reduc doar la cele patru volume The Hobbit şi Lord of the Rings, autorul ţesând, cu ajutorul unei serii de povestiri, appendix-uri şi tratate lingvistice un univers coerent, uluitor de bogat şi în acelaşi timp extrem de ofertant pentru o explorare cinematografică.

Peter Jackson intenţionează cu siguranţă să folosească (dacă obţine drepturile) aceste surse şi pentru a face o trecere coerentă la trilogia Lord of the Rings, care, din cauza materialului stufos, a trebuit scurtată consistent astfel încât să poată fi proiectată în cinematografe. Versiunile extinse ale celor trei ecranizări sunt cu o oră sau chiar o oră şi jumătate mai lungi decât cele văzute la cinema, dar acestea sunt mult mai puţin cunoscute, prin urmare este posibil ca Jackson să încerce să acopere şi câteva "găuri" lăsate de montajul filmelor sale.

Silmarillion, The Book of Lost Tales, The History of Middle-Earth şi Analele lui Tolkien cu siguranţă vor fi citite de-a fir a păr de Peter Jackson şi Fran Walsh pentru a vedea în ce direcţie ar putea să se îndrepte noul The Hobbit. Legendele elfilor au toate şansele să-şi facă apariţia în cel de-al treilea film, dacă discuţiile dintre regizor şi Warner se finalizează, iar obţinerea drepturilor pentru restul operelor lui Tolkien nu ridică probleme. Intenţia lui Jackson este să filmeze din nou, timp de două luni, în cursul verii viitoare, dar până atunci va fi foarte ocupat cu obţinerea drepturilor, dar şi cu abordarea tuturor actorilor din primele două părţi ale noii trilogii, actori ce ar trebui să accepte să-şi continue aventura în Pământul de Mijloc. Dacă totul merge bine, sunt mari şanse să vedem al treilea film The Hobbit în decembrie 2014.

The Hobbit: An Unexpected Journey se lansează în toată lumea pe 14 decembrie şi ţi-l va arăta pe Bilbo (Martin Freeman), unchiul lui Frodo, părăsindu-şi confortabila vizuină din Hobbiton pentru a începe aventura vieţii lui alături de o ceată de pitici porniţi să-şi recupereze tezaurul furat de periculosul balaur Smaug. În primul film vei vedea cu Bilbo va ajunge să pună mână pe celebrul inel în jurul căruia se petrec atât de multe în trilogia Stăpânul Inelelor.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Aleek pe 26 iulie 2012 09:42
Era de asteptat asta.....oricum astept cu nerabdare....:D
CPU pe 26 iulie 2012 10:09
Peter Jackson a declarat la comic-con ca nu va face un film bazat pe universul Silmarillion
CPU pe 26 iulie 2012 10:21
http://www.youtube.com/watch?v=6N9fDM5TEUc
min 13:40 mai exact.

Bayard pe 26 iulie 2012 10:48
Poate face un film complet nou in doar 2 luni??? Inteleg ca platourile sunt deja acolo dar oricum....
raulk pe 26 iulie 2012 11:28
am citit the hobbit si nu mi sa parut cv extraordinar in comparatie cu stapanul inelelor
PuriceGangav pe 26 iulie 2012 21:38
băi frate! situaţiunea e mult mai profundă decît poţi tu gîndi. The Hobbit e scrisă din perspectiva unui hobbit şi dacă stai să analizezi bine lucrurile chiar e extraordinar ce se întîmplă. Adică Dragonul acela, pe bune? Şi Beor şi vulturii şi hobbitul care e genetic structurat să fie la locul lui şi cînd colo... afirmaţiile de genul tău sunt complet cretine, neavînd niciun suport argumentativ.
PuriceGangav pe 26 iulie 2012 21:39
A, da! Păi dacă e vorba despre extraordinar, Lord of the rings e nimic faţă de Silmarilion şi totuşi încîntă la maxim.
Faenor pe 26 iulie 2012 11:54
Exista deja material filmat care diluat putin, scurtand filmul 2 si adaugand scenele noi filmate in cele 2 luni poate servi ca baza pentru un nou film. Doar ca daca actiunea se va petrece dupa Batalia celor 5 armate va fi destul de anticlimatic
Bayard pe 27 iulie 2012 10:15
Pai eu asa am inteles, ca se folosesc de notitele lui Tolkien si o sa faca ceva intre Hobbit si LOTR, probabil aducand cati mai multi actori din ambele filme... ca sa atraga oamenii. Sigur ca pot gasi ceva "maret" vreo batalie pe care sa o prezinte, dar oricum mi se pare o decizie proasta
raiden07 pe 26 iulie 2012 18:07
Decizia de a face trei filme in loc de doua mi se pare una comerciala. Dat fiind ca se asteapta ca franciza asta sa scoata multi bani si-au pus intrebarea de ce sa nu scoata chiar mai multi bani.

Daca Peter Jackson are material extra poate sa faca foarte bine un extended cut sau director's cut pentru dvd/bluray. Nu ma pacaleste el pe mine ca dintr-o carte epica, dar destul de scurta, face 3 filme.

Si nici pe aia cu Silmarillion nu o cred. Dupa LOTR Jackson a zis ca nu o sa faca Hobbitul si uite ca l-a facut. Asa ca nu il cred.

legolas05 pe 26 iulie 2012 20:55
eu astept orice film facut dupa cartile lui J.R.R.Tolkien
jhx pe 30 iulie 2012 21:38
si eu, doar ca acum nu mai vb de cartile lui tolkien ci de imaginatia lui peter jackson.de cateva zile de cand au aparut diverse articole pe tema aceasta a inceput sa-mi scada vertiginos interesul si nivelul de entuziasm pr hobbit :(
alex_il_fenomeno pe 11 august 2012 22:50
de urmarit , pentru ca va fi un blockbuster !
Theodoric pe 9 septembrie 2012 12:04
Ma indoiesc ca va fi varianta cand Bilbo gaseste inelul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells