Serialele toamnei 2015

de Ştefan Dobroiu în 10 Iun 2015
Zece titluri care ar putea atrage atenţia din septembrie

Lansarea lui Sense8 al fraţilor Wachowski ne-a atras atenţia asupra proiectelor pe care marile televiziuni din Statele Unite intenţionează să le lanseze la toamnă. Iată mai jos zece seriale de văzut cu începere din septembrie.

ABC programează Blood and Oil, o saga despre un cuplu care se mută în North Dakota, după ce aici se descoperă cel mai mare zăcământ de petrol de pe teritoriul SUA. Distribuţia este condusă de Don Johnson, în rolul magnatului Hap Briggs, iar Chace Crawford îl interpretează pe Billy LeFever, un tânăr sărac care va ajunge să-l înfrunte pe Briggs.

Din programul televiziunii mai face parte Quantico, o dramă despre tineri recruţi FBI care se antrenează în sediul din Quantico, Virginia, al instituţiei. În centrul atenţiei este Alex Parrish (megastarul indian Priyanka Chopra). Împlinirea visului ei de a deveni agent FBI va fi îngreunată atât de secrete din trecut, cât şi de o aventură cu un coleg.

De atenţia privitorilor s-ar putea bucura şi The Family, o dramă politică despre Claire Warren (interpretată de Joan Allen), primar al oraşului fictiv Red Pines care candidează la funcţia de guvernator al statului California. Campania şi viaţa ei sunt date peste cap de reîntoarcerea acasă a fiului ei Adam (Liam James din The Killing), după ce acesta fusese răpit în urmă cu 12 ani.

Fox va face impresie cu Minority Report, o continuare pentru micul ecran a SF-ului de acţiune omonim regizat de Steven Spielberg în 2002. Acţiunea are loc în 2065 în Washington şi îl are în centrul atenţiei pe Dash (Stark Sands), unul dintre cei trei fraţi dotaţi cu darul previziunii din film. Cum după evenimentele din acesta departamentul Pre-crimă a fost desfiinţat, Dash colaborează clandestin cu poliţista Lara Vega (Meagan Good) pentru a preîntâmpina comiterea crimelor, încercând în acelaşi timp să-şi găsească sora şi fratele geamăn dispăruţi şi să îi evite pe antagoniştii care ar da orice să aibă acces la previziunile sale.

Fox ar putea atrage atenţia şi cu Lucifer, în care Tom Ellis îl interpretează pe hulitul lider al iadului. Plictisit după milenii de torturat păcătoşi, Lucifer renunţă la tron şi ajunge la Los Angeles, unde va ajuta poliţiştii din LAPD să îi prindă pe răufăcători. Subiectul sună foarte exagerat, dar serialul se bazează pe personajul imaginat de Neil Gaiman pentru seria de cărţi desenate The Sandman. Ulterior Lucifer a avut parte de propriul spin-off, devenind unul dintre cei mai iubiţi antagonişti din universul benzilor desenate.

CBS investeşte în comedia Life in Pieces, despre experienţele trăsnite ale unei familii. Evenimentele vor fi comentate de membrii numeroasei familii, fiecare cu propria abordare şi părere despre o anumită situaţie. Dianne Wiest, James Brolin, Zoe Lister Jones şi Colin Hanks interpretează o parte din rolurile principale.

Din toamnă vom vedea şi Limitless, un serial bazat pe filmul omonim despre un bărbat care îşi poate folosi creierul la întreaga capacitate, după ce ia un drog misterios. Bradley Cooper, interpretul eroului din film, va avea un rol secundar în serial. Protagonistul este interpretat de Jake McDorman, iar pe generic vor apărea şi Jennifer Carpenter şi Mary Elizabeth Mastrantonio.

Genul serialelor cu medici are parte de un nou reprezentant cu Code Black, o producţie creată de Michael Seitzman despre un spital suprasolicitat şi cu personal mult mai puţin decât ar fi necesar. Marcia Gay Harden o interpretează pe Leanne Rorish, şefa echipei.

Fanii serialului Heroes se reîntâlnesc cu o (mică) parte din eroii lor favoriţi în Heroes Reborn, o mini-serie de 13 episoade care porneşte de la aceeaşi premisă ca şi serialul original.

The CW ar putea da lovitura cu Legends of Tomorrow, un serial din acelaşi univers fictiv ca şi Arrow şi The Flash. Totul porneşte de la Rip Hunter, un călător în timp care ajunge în prezentul nostru, unde reuneşte o echipă formată din eroi, dar şi villain-i, pentru a opri planurile distrugătoare ale lui Vandal Savage, un antagonist nemuritor din universul DC. Brandon Routh, Caity Lotz, Dominic Purcell şi Wentworth Miller sunt doar câţiva dintre actorii din Arrow şi The Flash care vor apărea şi în Legends of Tomorrow.

Exploreaza subiecte similare:

Sense8, Don Johnson, Chace Crawford, Stark Sands, Joan Allen, Liam James, Tom Ellis, Bradley Cooper, Jake McDorman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Macabru pe 10 iunie 2015 17:15
Din toate titlurile de mai sus, doar la Limitless cred ca ma voi uita. Faptul ca respecta tema filmului (folosirea creierului la capacitate maxima), il face interesant. Cat despre restul, sunt cam sceptic. Adica, ca un exemplu, vine Lucifer din iad si-i ajuta pe politistii din LA sa prinda infractori? :))) Mi se pare...... "penibil" e putin spus, referitor la ideea serialului.
spartacus pe 10 iunie 2015 17:45
Super majoritatea noilor seriale! Din păcate, ele nu vor ajunge la noi prea curând, ca de obicei, dar le vom căuta pe Net...
ClaudiusM pe 11 iunie 2015 01:49
Cred ca nu ai tu posturile potrivite. Poti sa te trezesti la 4 noaptea si sa vezi premierele deodata cu americanii. Ce serial bun ai impresia ca nu a ajuns inca pe la noi? Ca sa caut eu pentru tine ce post romanesc l-a difuzat deja. :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells