Seriale, seriale

de Ştefan Dobroiu în 25 Oct 2010
Seriale, seriale

Poate că mergem mai des la cinema decât ne uităm la televizor (situaţia autorului acestor rânduri), dar iată că micul ecran şi internetul ne atrag tot mai adesea în lumea serialelor americane de film. Să trecem în revistă câteva dintre cele mai de succes titluri.

Întâi şi întâi un serial care ar putea face istorie: Boardwalk Empire este găzduit de HBO şi ne poartă în America anilor '20, în timpul Prohibiţiei. Primul sezon, de 12 episoade, a început difuzarea pe 19 septembrie şi, la câteva ore după ce s-au anunţat primele cifre, HBO a decis comandarea unui sezon. Avea şi de ce: cu 11 milioane de privitori, Boardwalk Empire a avut parte de cea mai bună audienţă a unui episod-pilot din 2004 încoace (pe atunci campionul era Deadwood).

Povestea se învârte în jurul lui Enoch "Nucky" Thompson, figură marcantă atât în lumea politică a oraşului Atlantic City, cât şi în cea interlopă. Influent în cercuri care teoretic nu ar trebui să se intersecteze, Nucky (interpretat de excelentul Steve Buscemi) îl are alături pe protejatul său Jimmy (Michael Pitt, din Funny Games - 2007 şi The Dreamers) şi ajunge să facă şi să desfacă multe într-un oraş pentru care Prohibiţia a fost mai degrabă o invitaţie pentru oamenii descurcăreţi să facă averi pe la spatele (sau chiar cu ajutorul) autorităţilor. Printre personajele serialului se află şi gangsterii Al Capone, Lucky Luciano, dar şi mai puţin cunoscutul Arnold Rothstein. Mai trebuie precizat că primul episod al serialului a fost regizat de Martin Scorsese şi că omul din spatele lui Boardwalk Empire este nimeni altul decât Terence Winter, scenarist şi producător executiv al altui succes de marcă al HBO-ului, Clanul Soprano.

Dacă îţi plac comediile de o jumătate de oră, poate ar fi o idee bună să arunci o privire simpaticilor membri ai Modern Family, un serial realizat de Fox care prilejuieşte reîntoarcerea lui Ed O'Neill (mai cunoscut sub numele popularului Al Bundy) pe micile ecrane. Când un serial este despre "viaţa a trei familii diferite şi metodele lor originale de a trece peste încercările de zi cu zi", ştii foarte bine că şarmul vine exact din neconvenţionala chimie dintre numeroasele personaje ale serialului. Difuzat pentru prima oară anul trecut în septembrie, Modern Family a fost vizionat de nu mai puţin de 12 milioane de telespectatori, iar amuzantele aventuri ale eroilor au fost suficient de convingătoare pentru ca serialul să primească anul acesta mai multe Emmy-uri, printre care şi cel pentru cel mai bun serial de comedie.

Dacă am ajuns la Emmy, să aruncăm o privire şi câştigătorului pentru serial dramatic. Al patrulea sezon al lui Mad Men s-a terminat săptămâna trecută, iar creatorul Matthew Weiner deja se gândeşte cu ce o să ne mai uimească la anul, când alte noi 13 episoade ne vor ţine lipiţi de ecrane. Diferenţele dintre tensionata lume a lui Don Draper (Jon Hamm), directorul de creaţie al unei agenţii de advertising new-yorkeze din anii '60, şi lumea de azi fac serialul relevant nu doar pentru moravurile de acum o jumătate de secol, ci şi pentru prezent. Misoginie, trădări, competiţie acerbă şi obsesie pentru găsirea celei mai bune idei, oricare ar fi obiectul de vânzare, sunt punctele cardinale ale acestei producţii Lionsgate Television lăudate pentru autenticitate şi stilul vizual. Nu mai puţin de 13 premii Emmy şi patru Globuri de Aur sunt cireaşa de pe tortul unui serial popular, care şi-a transformat actorii în staruri: despre Jon Hamm se zvoneşte că ar putea fi noul Superman, "antipaticul" Vincent Kartheiser va apărea în noul SF al lui Andrew Niccol, I'm.mortal, în timp ce January Jones apare în thriller-ul Unkown alături de Liam Neeson, iar la anul va fi Emma Frost în X-Men: First Class.

Nici True Blood nu mai are nevoie de nicio prezentare după ce sezonul trei, al cărui ultimul episod a fost difuzat la mijlocul lui septembrie l-a transformat în cel mai urmărit serial HBO de la Clanul Soprano încoace. La anul ne aşteaptă noi aventuri al lui Sookie, Bill, Eric şi ceilalţi şi sunt mari şanse ca serialul să-şi păstreze trendul ascendent nu doar în ceea ce priveşte numărul de privitori, ci şi în ceea ce priveşte critica: după un prim sezon primit cu reticenţă, cel de-al treilea a fost întâmpinat cu elogii aproape unanime.

La sfârşitul lui septembrie a început cel de-al cincilea sezon al lui Dexter, serialul care i-a adus lui Michael C. Hall un Glob de Aur în 2009 şi un Emmy lui John Lithgow pentru rolul lui Arthur Mitchell. Noile achiziţii sunt Jonny Lee Miller, Peter Weller (RoboCop) şi Julia Stiles. Ca şi cazul True Blood, derularea aventurilor asasinului Dexter a dus la creşterea audienţei: ultimul episod din sezonul patru a fost cel mai vizionat episod difuzat de Showtime în ultimul deceniu, cu 2,6 milioane de spectatori.

Dar să vorbim şi de Glee. La prima vedere, un serial despre membrii unei trupe muzicale dintr-un liceu american nu sună foarte interesant, dar iată că vesela şi exagerata producţie gândită de Ryan Murphy a reuşit să atragă atenţia audienţelor americane. După primul sezon, mai multe nominalizări la Emmy şi cifre de audienţă tot mai bune, ca şi câteva lovituri mediatice (vezi aşa-zisa copertă "pornografică" a revistei GQ), Glee s-a insinuat în programul spectatorilor din întreaga lume datorită personajelor amuzant de exgerate, dar şi a vocilor excelente şi cover-urilor după melodii celebre. Ca şi alte seriale populare, şi Glee se va dovedi o rampă de lansare pentru tinerii actori. Deocamdată doar Dianna Agron (interpreta majoretei Quinn Fabray) a făcut trecerea către marele ecran (va apărea în I Am Number Four), dar cu siguranţă îi vor urma şi Lea Michele, Cory Monteith şi ceilalţi.

Care e serialul tău favorit? De ce?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
iPaul pe 25 octombrie 2010 18:56
Dexter ramane la fel de bun si sezonul asta.Sunt la zi cu el. Finalul sezonului 3 din True Blood a fost cel mai dezastruos posibil,penibil.Mai urmaresc The Event,Nikita,The Vampire Diaries,Chuck cu care sunt la zi + imediat termin ultimul sezon din Heroes iar apoi voi continua cu sezonul 2 din Supernatural
Dragomara pe 25 octombrie 2010 19:04
Hmmm... din punctul meu de vedere vorbeşti limbi străine... singurul serial de care-am auzit şi din care am văzut ceva episoade este "True Blood". În ceea ce mă priveşte aştept autohtonul "În derivă", şi mă rog să nu se fi terminat serialele la care mă uitam din an în Paşte "Little Britain" şi "Cybill". :-))
Îmi este dor de seriale HBO de calitate, cele în genul lui "Six Feet Under" şi/ sau "Carnivale".

paul1ca pe 25 octombrie 2010 19:04
Ma uit la peste 30 seriale,o sa incerc sa fac un top 10 :
1.Supernatural
2.Friday Night Lights
3.House MD
4.Criminal Minds
5.Lost
6.Dexter
7.Breaking Bad
8.Prison Break
9.Glee
10.Grey's Anatomy

Gameandseth pe 25 octombrie 2010 19:17
am vazut si eu

1.Prison Break
2.Lost
3.Supernatural
4.Smallville
5.OTH
6.The Vampire Diaries
7 Lie to me
8 Dexter
9 White Collar
10 Heroes
11 Rome
12 Spartacus
13 Kyle XY
14 The OC
15 V

si lista continua la mama dracu:)) insa ce vroiam sa spun:-?...poate ca prison break ramane cel mai bun,cel mai reusit dintre toate,true blood n-am avut rabdare sa-l vad insa o sa incerc sa vad Mad Man,de 3 ori premiul Grammy,cred ca merita:D

steve_no6 pe 25 octombrie 2010 19:24
haideti ma...si ce la gossipgirl nu se uita lumea ... aaas-avem pardon :)))))
Jason Statham pe 25 octombrie 2010 19:30
dexter cel mai tare serial!!!!michael c hall un mare actor si talentat:)
daniel pe 25 octombrie 2010 19:50
cel mai buns serial TV, si nota lui si criticile de altfel spun totul, unii sunteti prea mici, si nu ati apucat sa il vedeti , se numeste `OZ` , magnific serial, la ora actuala merg house,fringe,dexter,etc
bella pe 25 octombrie 2010 20:06
eu din toate serialele pe care le-am urmarit(two and a half man ,house md ,vampire diares,heroes,90210,gossip girl,true blood,supernatural)pot spune ca supernatural e cel mai bun serial pe care l-am vazut pana acuma;) vreau sa ma apuc si de dexter cand voi avea timp;)
Iamsaved pe 25 octombrie 2010 20:20
Nici nu stiam ca Michael Pitt joaca intr-un serial,aflu acum:)in orice caz suna chiar interesant Boardwalk Empire,cred ca o sa arunc o privire la el pentru ca in momentul de fata nu ma uit la tv foarte mult,habar nu am de ce:))din ce seriale am mai vazut si eu in fuga mi-a placut foarte mult United States Of Tara,e chiar foarte dragut si amuzant.
fanc pe 25 octombrie 2010 20:21
de Californication ati uitat
ciompes pe 25 octombrie 2010 20:48
urmaresc/am urmarit si eu mai multe seriale, printre care:

The Pacific
The Shield
The Sopranos
Prison Break
Lost
Dexter
Haven
House M.D.
Two and a half men
30 Rock
TOP GEAR
....
si lista continua:))

remeveu pe 25 octombrie 2010 20:54
Dexter e cel mai bun, a depasit si clasicul Oz , si "aproape" clasicul Prison Break. Sper sa mai continue cum a inceput Spartacus
calugaru pe 25 octombrie 2010 21:25
1supernatural
2the vampire diaries
3house md

OwYBeS pe 25 octombrie 2010 21:28
Smallville, Supernatural, House, Fringe, Two and a Half Men, Chuck, HIMYM, The Big Bang Theory, C.S.I. N.Y. si South Park sunt singurele seriale care le urmaresc deocamdata. Dar pe viitor o sa incerc sa vad si Modern Family, Dexter, True Blood...
Slinky pe 25 octombrie 2010 21:31
serialele mele preferate ...1.The Sopranos;2.Deadwood;3.The Shield;4.Dexter;5.The Wire;6.Rome;7.Breaking Bad;8.House;9.Six feet under;10.Lost;11.Mad Men;..astea sunt cele mai "substantiale"....chiar traim "in a golden age of television"...ma rog american television... dar totusi...
ciompes pe 25 octombrie 2010 21:34
Prison Break a inceput foarte tare(primul sezon). Al doilea a fost acceptabil, treiul mediocru si ultimul slab. L-au lungit inexplicabil. M-a dezamagit.
dream pe 25 octombrie 2010 22:04
Nota 10 pentru 30Rock!!!
miri_me pe 25 octombrie 2010 22:42
House M.D si Friends sunt preferatele mele. Dar vin din urma How I met your mother, 30 rock (dintre comedii) si Mad Men si Criminal Minds (dintre drame).
andreea pe 25 octombrie 2010 22:49
1 supernatural
2 lost
3 dexter
4 grey's anatomy
5 prison break
6 heroes

alex pe 25 octombrie 2010 23:14
As putea zice ca

Family guy rules.
Two and a half men

SI ar mai fi prison break, chuck, smallville, cleveland show, lost, jericho si altele care nu mi le mai aduc aminte,

alex pe 25 octombrie 2010 23:14
o da si the big bang theory cum puteam sa-l uit :)))
Chibz pe 25 octombrie 2010 23:39
How I met your mother mi se pare o comedie foarte buna. Iar Supernatural e de departe preferatul meu.
tibijuve pe 25 octombrie 2010 23:45
de serialul 24 nu zice nimeni nimic?
vlad pe 26 octombrie 2010 00:05
destul de neinspirat ca cineva care se duce mai mult la cinema decat se uita la tv sa scrie un articol despre seriale ...
mosorvlad pe 26 octombrie 2010 00:25
House M.D
True Blood

dipisicuta pe 26 octombrie 2010 09:39
mie imi place The Good Wife :))))
Alien pe 26 octombrie 2010 09:44
House M.D. o cam da in balbaiala, cred ca scenaristii sunt in pana de idei, l-au combinat cu acea MILF ca sa mai condimenteze putin serialu care a cam devenit plictisitor in ultima vreme ca sa nu mai spuneme ca a plecat si bunaciunea de Olivia Wilde.
Mad Men a urmarit si eu episodu pilot insa nu ma prins....
Dexter nu are cum sa se compare cu Prison Break pentru ca Prison Break este o porcarie de serial, un fel de manea a serialelor, ceva pentru cocalari...ca tot sunt la moda acuma. Supernatirul, Gossip Girl, Chuck - niste seriale destul de slabe dar foarte populare prinde adolescenti, probabil cei care le urmaresc au varste cuprinse in 2 si maxim 30 ani.
Cum zicea cineva mai sus, nu s-a pomenit de Californication, foarte bun serialu...unde ati mai vazut ca o calugarita sa ii ofere la un tip un blow job intr-o biserica?
Alt serial care lipseste de aici este Entourage, tocmai s-a terminat sezonul 7....un serial foarte popular in SUA.
Serial foarte popular in SUA ,ca doar vorbim de seriale populare in SUA care insa ruleaza la TV este si Law & Order: Special Victims Unit...nu inteleg cum nu a fost pomenit din moment ce ruleaza la TV din 1999 si ajuns la sezonul 12.
Justified - un alt serial peste care merita sa arunci un ochi.
Dintre cele noi care au aparut, am remarcat "The Event", un serial SF despre niste extrateresti tinuti prizonieri 66 de ani intr-o inchisoare din Alasca. Ar mai fi si Nikita, Maggie Q in haine mulate si o pusca cu luneta....asta pot sa urmaresc oricand.

michidutica pe 26 octombrie 2010 09:54
sunt multe seriale care mi-au placut si imi plac. Imi place mult desperate housewives, two and a half men, the vampire diaries, the good wife, gossip girl. mai urmaresc grey's anatomy, supernatural si private practice, dar doar ca sa vad cand s-o termina :)
Dintre toate parca desperate housewives imi place cel mai mult si nu ma plcitisesc uitandu-ma la el, asa cum se intampla la altele:)

MariaMona pe 26 octombrie 2010 10:03
Urmaresc True Blood care mi se pare foarte bun, Mad Men, de asemenea, Hung - e haios, Boardwalk Empire - deocamdata e bun, imi place si The Vampire Diaries - destul de siropos, dar merge. Favoritele mele din toate timpurile sunt Six Feet Under si Seinfeld. M-ati facut curioasa cu Glee.
ghitabucata pe 26 octombrie 2010 10:12
Ce sa inteleg ca serialul Chuck nu prea este urmarit hai sa fim seriosi in U.S.A sezonul 3 a fost urmarit in fiecare luni de peste 6 milioane de telespectatori si a fost la concurenta cu Dansez cu o vedeta care a spart piata media din USA ,deja pana acum au rulat din Sezonul 4 -- 6 eps .
Sunt curios oare Pro Tv cand va difuza sez 3 dupa ce se termina sez 4 vai de noi si tot lao ora de 2 lei adica 24 posibilprea multe scene Erotice ca altfel nu inteleg de ce este difuzat asa tarziu

larisa pe 26 octombrie 2010 10:23
Dupa mine cel mai bun serial din toate timpurile este FRIENDS !!
kkmak pe 26 octombrie 2010 10:41
urmatoarele seriale care s'au terminat le'am vizionat si mi'au placut foarte mult: 1.FRIENDS (cel mai bun serial ever) 2.Rome 3.Poirot 4.Prison Break 5.Carnivale, si momentan ma uit la :1.House, 2Lost, 3.Criminal Minds, 4.HIMYM 5.Two and a half mother 6.Survivor 7.The Amazing race 8.South Park 9.Grey's Anatomy 10.Desperate Housewives 11.CSI NY 12.Fringe 13.90210 14.V 15.The Apprentice (ordinea nu este la toate relevanta)....m'am mai uitat si la heroes, supernatural, reaper, dar am renuntat la ele pe parcurs pentru ca incepusera sa ma plictiseasca ingrozitor
briz pe 26 octombrie 2010 10:44
Fringe e cel mai tare
mariussto pe 26 octombrie 2010 10:59
Incercati si "Damages". Foarte imprevizibil si cu un personaj principal care nu are cum sa te lase indiferent.
MirceaCeaTanara pe 26 octombrie 2010 11:01
Cam astea sunt preferatele mele:
CSI:NY
House MD
Criminal Minds
Grey's Anatomy
Los Hombres de Paco
El internado Laguna Negra
The Amazing Race
Survivor
Friends
Two And a Half Men
Desperate Housewifes
The Aprettience

andreea pe 26 octombrie 2010 11:03
Lie to me cu Tim Roth Dr. Cal Lightman (48 episodes, 2009-2011)
si Kelli Williams
Dr. Gillian Foster (48 episodes, 2009-2011)
Mentalist ;;;Simon Baker este - Patrick Jane (53 episodes, 2008-2010)

The L word ( Lesbian) Jennifer Beals ,- Bette Porter (70 episodes, 2004-2009)
Leisha Hailey Alice Pieszecki (70 episodes, 2004-2009)
Laurel Holloman Tina Kennard (70 episodes, 2004-2009)

Queer as folk (gay)

Weeds

sthelystu_2005 pe 26 octombrie 2010 11:24
Sa va fie rusine....ati uitat de Entourage care dupa parerea mea e printre cele mai tari :X
fane din berceni pe 26 octombrie 2010 11:53
1. Dexter
2. Grey's Anatomy
3. Desperate Housewifes
4. Lost
5. Pacific
6. Spartacus
7. Rome
8. Carnivale
9. Prison Break
10. Supernatural
11. Heroes .......

Ruffneck pe 26 octombrie 2010 11:55
Util articol, pentru unul ca mine in cautarea unui serial agreabil, dar fiind si pretentios.

Pana acum am „consumat” (in afara de comedii) Twin Peaks, Prison Break S01, House M.D. S01-02, „24” S01, Star Trek: Next G. S01-02, FlashForward S01.

Recomandari..., cineva?

PS: in articol e gresit scris titlul la „Mad Men”. Ar trebui corectat, ca pe mine m-a indus in eroare bine.

Toate bune!

Cris pe 26 octombrie 2010 12:05
Serialele mele preferate, sunt cele vechi, pe care nu le voi mai numi acum ca sunt prea multe. Parerea mea e ca nu se mai fac seriale captivante si interesante ca in trecut. Pana si celor la care merita sa mai arunci o privire, le lipseste ceva. Dintre cele "noi" nu prea am preferate, decat vreo 2-3. Supernatural(pana la sezonul 6 mi se parea ca are cea mai buna reteta de serial, ca cele din trecut, acum insa s-a stricat), House M.D (dar din pacate nu urmaresc regulat), Two and a Half Men(la fel) si Scrubs(la fel, nu urmaresc regulat). 24, mi s-a parut f interesant la inceput dar nu a reusit sa-mi alimenteze constant interesul, Dexter mi s-a parut o idee interesanta dar ca toate serialele de dupa 2000, ii lipseste ceva ca sa mearga, Fringe este singurul serial (ce nu se afla printre cele preferate) care avea un potential mare, dar la fel, nu reuseste sa capteze interesul ep de ep(simti ca lipseste ceva, e fortat), Heroes, la fel ca si Dexter, o idee f interesanta, dar fortat. In rest, alte seriale pe care as vrea sa le incerc pt ca am auzit lucruri bune, sunt: Flash Forward(de mult incerc sa ma uit), Justified, The Big Bang Theory, Modern Family si dupa ce am citit articolul de fata, am devenit f. interesata de Boardwalk Empire. Sper sa le vad pe viitor si inca mai astept sa iasa un serial demn de cele vechi care se faceau inainte.
ciumululu pe 26 octombrie 2010 12:24
un top al meu ar fi urmatorul:
Lost
Supernatural
Prison break
Dexter
Heroes
Two and a half men
CSI:NY
Scrubs
si ar mai fi Fringe pe care am incceput sa-l urmaresc de ceva vreme.

ciumululu pe 26 octombrie 2010 12:25
aaaaaaaaaaaaaaahhhhh am uitat de clasicul Stargate:SG1
bulletneo pe 26 octombrie 2010 12:55
Supernatural mi se pare super tare (toate sezoanele de pana acum m-au tinut cu sufletul la gura) , Prison Break (primele 2 sezoane , dementiale) , Heroes (tot primele 2 sezoane reusite , apoi deriva totala) , Flash Forward care din pacate l-au anulat. Toti zic de audiente , dar Poporul american este mai cretin (cum de altfel si la noi OTV-ul are o audienta mare , dar calitate nem).Ce ar putea fi atractiv la True Blood , vesnica poveste cu vampiri .
Lost pe 26 octombrie 2010 13:22
@kkmak - daca acuma urmaresti Lost, iti garantez ca alt serial care sa te prinda la fel de tare ca si Lost nu ai sa gasesti....norocosule:) savureaza din plin cele 3 sezoane ramase. Totusi daca esti fan Lost, poti incerca si Fringe.
Lost pe 26 octombrie 2010 13:23
De asemenea mai este si noul The Event care este la inceput (doar 5 ep. aparute, azi apare ep. 6) insa promite foarte mult.
brigitte_k22 pe 26 octombrie 2010 14:50
eu prefer in primul rand comediile, gen: Friends (cel mai bun serial ever), The Big Bang Theory, Two and a Half men, HIMYM, Ally McBeal, dar si Gossip Girl :X. Consider ca astea ma relaxeaza mult mai bine dupa o zi de munca, decat un serial mai "serios", gen House M.D. sau Lost. Cu toate astea, o sa incerc sa-mi fac timp sa vad si Ghost Whisperer, Desperate Housewives, Grey's Anatomy si alte cateva care mi se par interesate din cele enumerate mai sus.
catax pe 26 octombrie 2010 15:03
locul 1:Friends...locul 2:Friends..locul 3:Friends...si restu...
Deea pe 26 octombrie 2010 15:18
House M.D. :X
Simy08 pe 26 octombrie 2010 15:27
un top al serialelor dupa mine e greu de facut:)) ma uit la prea multe oricum ar fi: gossip girl,90210,the vampire diaries,hellcats,two and half men,how i met your mother,dexter,supernatural,one tree hill,modern family,weeds,pretty little liars(acum e in pauza),desperate housewives, si cam atat.deasemenea am urmarit lost ce a lasat de dorit la final;;) si friends care mereu ma inveseleau.
deea1102 pe 26 octombrie 2010 15:40
am urmarit si urmaresc multe seriale in putinul timp liber pe care il mai am dar nu imi vin multe in minte acum.........Ghost Whisperer:X House MD:X Medium, Grey's Anatomy, Chuck, Merlin, LOTS si Gossip Girl(atat cat au fost difuzate pe pro tv), Without a trace si altele de care nu imi mai amintesc..
xoxo.diane pe 26 octombrie 2010 15:46
lie to me
kkmak pe 26 octombrie 2010 16:33
mersi de recomandare, dar sunt la zi cu fringe si il urmaresc de cand a inceput :P
app de seriale SF, dosarele X cum e? nimeni nu l'a mentionat pana acuma

andytimofte94 pe 26 octombrie 2010 16:49
mie mi-a placut cel mai mult lost si prison break nimik altceva...astea 2 raman cele mai bune seriale ptr mine, le-am urmarit de la cap pan la coada
kensu pe 26 octombrie 2010 17:42
1. The Event Fiidca te tine in suspans si pune accentul pe ceva, un eveniment care trebuie sa se intample la un moment dat, dand in fiecare episod cate o "bucatica" de dezvaluiri.
2. Lost Girl Fiindca e complet diferit de toate serialele supranaturale, actorii joaca foarte bine si ne trece prin toata mitologiile punandu-ne in fundal si povestea eroinei, care e de fapt "miezul" serialului.
3. No Ordinary Family Pentru ca e un fel de fantastic 4, si e un altfel de serial cu supereroi si chiar daca pune mai mult accentul pe relatiile membrilor familei in corelatie cu folosirea superputerilor, cred ca, tocmai asta il face bun, fapt pentru care tocmai a primit 22 de episoade.
4. Smallville, pentru ca a reusit sa reziste timp de 10 sezoane, cu toate partile lui bune si rele, si pentru ca e vorba de Clark Kent si de incercarile si testele pe care a trebuit sa le treaca si sa le indure pentru a ajunge la maturizarea necesara de a deveni Superman. Si mai ales pentru ca serialul asta reprezinta un drum catre noul film Superman Man of Steel, Justice League, si filmele individuale Marvel despre cei mai cunoscuti eroi.
5. Star Wars The Clone Wars- pentru ca e vorba de perioada in care Anakin Skywalker devine un jedi in adevaratul sens al cuvantului si chiar daca sunt desene animate, nu prea sunt pentru copiii mici tinand ncont de complexitatea povestilor si de maturitatea unor idei din serial/
Si cam atat. Acestea sunt serialele mai noi care imi plac. Dar in afara topului imi mai place si House, pentru ca e un altfel de doctor, are acel ceva care te face sa te uiti la el si apropo, mi se pare, dar nu stiu sigur, mi se pare ca e britanic. Monk a fost bun si inca ramana foarte bun pentru felul in care reuseste cu toate fobiile lui sa rezolve cazurile. E o vorba, orice geniu are o doza de nebunie. Two and a half men ce sa mai zic, it's priceless. Daca imi mai amintesc ceva, mai zic eu...

peterpanrmx pe 26 octombrie 2010 18:53
the wire
Vortex pe 26 octombrie 2010 19:31
Supernatural,Stargate sg-1,Atlantis,...stirile de la ora 5(pe Protv evident)...Cine se mai uita la televizor oricum?
Teo pe 26 octombrie 2010 19:58
Am urmarit Supernatural (am ajuns la sezonul 4, dar primele 2 mi-au placut mai mult, parca s-au complicat prea mult lucrurile), CSI NY, Third Watch si Criminal Minds - ocazional, la tv; House MD si Grey's Anatomy, Being Erica, OC, Blood Ties si Ghost Whisperer, iar acum ma uit la Vampire Diaries. vreau sa ma uit la Dexter si True Blood :)
Hortax pe 26 octombrie 2010 20:43
1.Supernatural
2.Smallville
3.Lost
4.Two and a Half Men
5.Merlin
6.Chuck
7.Dexter
8.The Vampire Diaries
9.Heroes
10.House
si mai sunt si altele de care nu mai imi aduc aminte......:D

Nessie pe 26 octombrie 2010 20:50
ma surprindeti neplacut ca nu amintiti macar de Grey's Anatomy, serial pe care il ador, si apoi nu ziceti nimic de Two and a half men, nu-l urmaresc dar stiu ca e destul de bun. Eu mai urmaresc Gossip girl si The vampire diaries si urmaream si minti criminale dar nu mai pot momentan
mihaela pe 26 octombrie 2010 21:58
1.gossip girl
2.vampire diaries
3. hellcats

6cai pe 26 octombrie 2010 22:13
Serialele la care m-am uitat si chiar miau placut foarte mult sunt:The Wire,Rome,Band of Brothers,Mad Man(primele doua sezoane ca dupa acea nu am mai gasit subtitrare),Entourage(a fost frumusel),s.a.s.m.d. c nu mi le mai aduc aminte iar la coltul opus(cele care nu miau placut) sunt 24(primu sezon a fost frumos,al doilea cat decat si la al treilea nu am mai avut rabdare sa ma uit),True Blood(e un fel de Twilight da varianta cu episoade),Heroes(umpic cam pt. copiii) si restu numi mai aduc aminte:).
La categoria seriale la care nu m-as uita sunt:Lost,Prison Brake.

irina_a pe 26 octombrie 2010 23:03
Pana acuma am urmarit LOST , Prison Break si acuma urmaresc Fringe un serial foarte interesant ,fiind creeat de catre J.J. Abrams ,acelasi care a creeat si Lost .Va recomand sa uramariti si Fringe ;).
floareaciprian pe 26 octombrie 2010 23:41
"paul1ca pe 25 octombrie 2010 19:04
Ma uit la peste 30 seriale,o sa incerc sa fac un top 10 :
1.Supernatural
2.Friday Night Lights
3.House MD
4.Criminal Minds
5.Lost
6.Dexter
7.Breaking Bad
8.Prison Break
9.Glee
10.Grey's Anatomy "

Sa ii spuna cineva ca prison break s-a terminat gen acum 2ani :))

scrawl pe 26 octombrie 2010 23:42
Eu am un top 3:
1. Supernatural
2. True blood
3. Vampire diaries
De ce?Explic decat la general pt aceste 3 seriale,nu iau pe fiecare in parte ca ar fi prea multe de spus: in primul rand pt ca actorii joaca foarte bine,povestile sunt interesante si captivante,te lasa indeajuns de curios incat sa astepti urmatorul episod cu nerabdare...iar efectele speciale sunt bune pt niste seriale(ba chiar peste multe filme artistice).

ady pe 27 octombrie 2010 00:03
si eu am vazut foarte multe seriale...si in legatura cu articolul..dexter si true blood trebuie vazute :D..
si apoi daca e sa facem un top...nu stiu cum puteti sa uitati de Friends...care e best ever...parerea mea...vizionari placute.

Jack pe 27 octombrie 2010 10:08
Exista Lost si apoi restu.....nici un serial nu a facut si nici nu va face asa valva precum Lost., poate X-Filles.
Paraiah pe 27 octombrie 2010 11:43
South Park rullz!!! :))
Miss Jo pe 27 octombrie 2010 15:03
-The Vampire Diaries
-One Tree Hill
- South Park
- Samantha Who?
- Gossip Girl
- Modern Family
-Pretty Little Liars
- Being Erica
- Cougar Town
- The Big Bang Theory
- Life Unexpected
- Hellcats
-90210
- Fringe
- Grey's Anatomy
- FRIENDS
-Scream Queens
- Glee
- Lost
- FlashForward
- Desperate Housewives
- Sex and the City
- 10 Things I Hate About You
- Psych
- Two and a Half Men

SabinaT pe 27 octombrie 2010 16:01
LOST, FlashForward :x
onlywords pe 28 octombrie 2010 00:38
1.House MD (my favorite ever)
2.CSI
3.True Blood
4.Fringe
5.The Mentalist
6.Lie to me
7.The Vampire Diaries
8.Criminal Minds
9.Jordan
10.Medium
11.Law & Order
12.Heroes
13.Grey's Anathomy
14.The Gates
Dintre cele pe care le-am urmarit in anii anteriori si mi-au placut foarte mult amintesc: Moonlight, Sex & the City, Ally McBeal, Millenium, Six Feet Under, M.A.S.H., Married with children, X-Men, Twin Peaks, BH90210, Fame.
Urmeaza sa fac o cura de: Dexter, Mad Men, Lost Girl, How I met your mother, Supernatural si altele :)

cavallioty pe 28 octombrie 2010 22:39
M-am uitat la Dollhouse(care s-a terminat din pacate),True Blood,Warehose 13(s-a terminat sezonul) si ma uit la The Vampire Diaries,Glee,Sanctuary,The Walking Dead si Modern Family care e foarte tare,din 20 minute cat tine 10 le petrec razand iar Sofia Vergara.........cea mai tare cu accetul ei
ce ma bucura e ca mai nimeni nu se uita la serialele alea politiste,cu rezolvarea unor crime si bla bla bla care au sezoane interminabile

ladylidya pe 5 noiembrie 2010 03:51
Supernatural
Fringe
Stargate SG1
House MD
NCIS
The Vampire Diaries
X Files
Stargate Atlantis
Enterprise
Moonlight
Warehouse 13
Sanctuary

nyuszi pe 6 noiembrie 2010 23:18
Si nimeni nu s-a uitat la "Battlestar Galactica"? Pacat, mi-a placut cel mai mult dintre toate. ;)

Cred ca daca ar trebui sa fac un top, ar arata cam asa:

1. Battlestar Galactica ("We're going the wroooong waaaaaaaaaaaaaaay!")
2. Rome (Atia! Atia! M-a facut sa "tin" cu un personaj destul de... erm... neplacut; totusi, ATIA!)
3. Arrested Development ("An analyst and a therapist. The world’s first analrapist.")
4. The Black Donnellys (nu s-a terminat nicicum; de fapt, nu s-a terminat; si totusi, mai bun decat 90 % din mizeriile curente de la TV)
5. Magnum PI (am crescut cu serialul asta, asa ca nu-mi cer scuze!)
6. Star Trek - Deep Space Nine (cel mai bun dintre Trek-uri, si cel mai putin "inteles"; pacat, pentru ca chiar a avut ceva de zis dincolo de "extraterestirii" absurzi si navele care explodau)
7. Rubicon (asta-mi place acum; foarte foarte interesant, pacat ca probabil il vor "omori"; americanii au tendinta sa omoare serialele bune)
8. Caprica (pe asta l-au "omorat" deja; prea le dadea de gandit bietilor oameni, asa ca l-au inlocuit cu wrestling si Star Trek - The Next Generation)
9. Stargate SG1 (asta a fost chiar amuzant pana prin sezonul 8; celelalte doua au dat-o-n lambada rau de tot, la fel ca de altfel si sezoanele 9&10)
10. Damages (Glenn Close, Glenn Close si Glenn Close; mi-am incheiat pledoaria)

Mentiune speciala: Carnivale (pacat ca si asta a fost "omorat" destul de timpuriu).

elenuk21 pe 13 noiembrie 2010 22:34
parerea mea e ca majoritatea se uita la The Vampire Diaries.,Heroes si Grey's Anathomy.....eu la astea ma uit.sunt interesante
uivlis_tunad pe 14 noiembrie 2010 15:08
topul meu:
1 Prison break
2 Flash forward
2 The walking dead
3 Fringe
4 Castle
5 The vampire diaries
6 The mentalist
7 Nikita
8 V
9 The event
10 Kyle xy
11 Chase
12 Terminator; the sarah..
13 Human target
14 Leverage
15 Burn notice
16 Spartacus.....si mai urmeaza...goosip girl,life unexpected,sanctuary,no ordinary family,hellcats,undercovers,blue bloods,merlin,knight rider,paradox,legend of the seeker,persons unknown,pretty little liars, scoundrels, the gates, rookie blue,haven, covert affairs,the glades, dark blue.
Cam astea sunt serialele la care ma uit si la care m-am uitat

BogdanA7x pe 23 noiembrie 2010 14:27
Un serial foarte bun de care nu s-a mentionat este SIX FEET UNDER. Mie mi s-a parut genial si se pare ca criticii spun la fel :
Won 3 Golden Globes. Another 43 wins & 117 nominations

Cmd93 pe 23 noiembrie 2010 18:42
Top 3:
Married with children
The Penguins of Madagascar
The Tudors

bb pe 23 noiembrie 2010 23:09
Dupa ce m-am uitat la comenturi am observat ca House md apare de cele mai multe ori in liste. Dupa parerea mea ii si cel mai tare serial la ora actuala, urmat sau impreuna cu Two and a half men. Aceste 2 seriale sunt si cele mai vizionate in america in ziua de luni cand apar majoritatea serialelor. Dexter este interesant. Am vazut 2 sez si ii ok. Sper sa nu se strice. Alte seriale care merita vazute sunt:
how i met your mother
heroes(sez 1)
Family Guy
South Park
Friends
Familia Bundy(foarte putin mentionat)

Restul nu le-am mai pus pt ca ori nu sunt faine ori nu mi-au placut, ori nu le-am vazut. Oricum topurile astea depind de gusturile fiecaruia.

paul1ca pe 24 noiembrie 2010 11:23
floreaciprian : am facut un top10 cu serialele mele preferate all time,te bagi si tu in seama aiurea.
robert24 pe 25 noiembrie 2010 01:09
parerea mea este ca batrani nu ar trebui sa isi dea cu parerea,sa ne zica noua ca prison break este film pt cocalari,cand el a fost unul din cele mai urmarite filme in randul tinerilor,iar supernatural,heroes,lost,the vampire diares si mai sunt destule sunt filme foarte bune.batrani sa se uite la bd in actiune si sa ne lase in pace.
anusk0094 pe 27 noiembrie 2010 21:55
Topul meu este cam uratorul:
1. Sex And The City
2. The Good Wife
3. Prison Break
4. Sanctuary

NightChild pe 4 decembrie 2010 20:19
1. Dexter
2. Supernatural
3. Vampire Diaries

Toate imi plac aproape in mod egal, dar singurul la care astept cu nerabdare sa mai treca o saptamana sa apara un episod nou e Dexter.

Nicu pe 28 decembrie 2010 19:32
1.Smallville.2.House MD.3.The Mentalist.4.Criminal Minds.5.Desperate Housewives
carmen45 pe 8 februarie 2011 10:36
cine ma ajuta si pe mine cu o subtitrare la the L Word sezonul 1?
nu reusesc sa o gasesc...va rog mult...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells