Serial nou: UnReal

de Ştefan Dobroiu în 24 Iun 2015
Tensiune şi scandal în culisele unui reality show matrimonial

Unul din serialele cel mai bine primite ale sezonului de vară, UnReal este o dramă cu accente de satiră ce îşi introduce publicul în culisele unui reality show matrimonial. Are atmosferă, intensitate şi o doză consistentă de scandalos pentru a se transforma într-o sursă de entertainment care poate nu va face istorie, dar cu siguranţă nici nu va plictisi. Iată mai jos de ce i-ai putea da o şansă.

Şi micile ecrane din România au fost împânzite în ultima vreme de o avalanşă de reality show-uri extrem de promovate, prin urmare nu e moment mai potrivit să-ţi oferi o privire în ceea ce înseamnă realizarea unei astfel de emisiuni. În UnReal este vorba de Everlasting, un hit fictiv de audienţă în care zeci de femei se luptă pentru atenţia unui bărbat, câştigătoarea ajungând logodnica acestuia.

UnReal se concentrează atât pe participanţii la concurs, cât şi pe echipa de producţie, arătând interesele şi idealurile extrem de diferite ale celor două "tabere". Este un teren extrem de fertil pentru a discuta atât pe seama lipsei de scrupule a celor care vor "show" şi audienţă, cât şi pe seama obsesiei pentru celebritate a participantelor. Distorsionata imagine a vieţii "perfecte", a partenerului "ideal" şi a unei relaţii "împlinite" e şi ea atinsă de poveste, dar serialul se concentrează mai mult pe spectacol şi răsturnări de situaţie decât pe comentariul social.

Marele atu al lui UnReal este personajul principal, Rachel (Shiri Appleby, foto centru), una dintre producătoarele lui Everlasting. Rachel trebuie să-şi refacă numele după ce, la ultima emisiune a sezonului trecut, a avut o cădere nervoasă din cauza stresului şi a provocat haos în timpul filmărilor, fiind păstrată în echipă numai pentru că acrobaţiile ei au generat un rating uriaş emisiunii.

Disperată să-şi plătească datoriile şi şantajată de producătoarea executivă a lui Everlasting, Julia (Constance Zimmer), Rachel este gata de orice pentru a oferi spectacol audienţei generoase a emisiunii. Evident, Rachel este foarte conştientă că-şi vinde sufletul diavolului pentru primele consistente primite atunci când are loc o altercaţie între două concurente sau când una dintre ele devine isterică în faţa camerelor de luat vederi. Expertă în arta manipulării, Rachel va avea nevoie doar de câteva aluzii bine plasate pentru a creşte tensiunea.

Un plus de dramă este oferit şi de faptul că pe platoul de producţie se află şi cameramanul Jeremy (Josh Kelly), fostul iubit al lui Rachel, implicat acum într-o nouă relaţie. Există multe lucruri nerezolvate între cei doi, iar faptul că noua logodnică a lui Jeremy, Lizzie (Siobhan Williams), a fost angajată ca make-up artist la Everlasting aduce un plus de tensiune.

Lucrurile devin şi mai interesante când Adam Cromwell (Freddie Stroma, foto dreapta), moştenitorul unui imperiu hotelier britanic şi "trofeu" al show-ului, este atras de francheţea şi inteligenţa lui Rachel, părând s-o prefere oricăreia dintre superbele concurente care se luptă pentru atenţia lui în show-ul matrimonial.

Creat de Marti Noxon, cunoscută pentru colaborările cu seriale precum Buffy the Vampire Slayer, Angel, Private Practice şi Glee, şi Sarah Gerture Shapiro, o regizoare care a semnat Sequin Raze, un scurtmetraj multi-premiat pe care se bazează UnReal, serialul face eforturi să-şi transforme batalionul de concurente Everlasting în personaje în toată puterea cuvântului, dar uneori motivaţiile lor nu reuşesc să convingă, astfel că marea lor majoritate sunt simple stereotipuri.

În schimb, scenariul nimereşte la marele fix cinismul cu care producătorii unui astfel de show îşi aleg concurentele, profitând de problemele lor psihologice şi de sănătate pentru a le arunca în situaţii limită: unicul rost al Everlasting este acela de a-şi şoca şi emoţiona publicul.

Exploreaza subiecte similare:

Shiri Appleby, Constance Zimmer, Josh Kelly, Freddie Stroma

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells