Serial nou: Under the Dome

de Ştefan Dobroiu în 27 Iun 2013
Stephen King şi Steven Spielberg readuc tensiunea şi suspansul pe micul ecran

Cu Stephen King şi Steven Spielberg printre producători, serialul Under the Dome, bazat pe romanul omonim al lui King publicat în 2009, are toate şansele să-şi facă o mulţime de fani printre amatorii de suspans pe micul ecran. Iată mai jos premisele serialului şi de ce ar putea el atrage atenţia în întreaga lume.

Ca multe alte opere inspirate de Stephen King, acţiunea are loc în statul american Maine, în micul Chester's Mill, un orăşel care se trezeşte izolat de tot ce-l înconjoară din cauza apariţiei unei misterioase cupole transparente, imposibil de penetrat. Primul episod, difuzat în SUA pe 24 iunie, a fost regizat de apreciatul Niels Arden Oplev, cunoscut pentru regia lui The Girl with the Dragon Tattoo (varianta originală), care a transformat-o pe Noomi Rapace într-o vedetă internaţională. Ochiul lui Oplev pentru suspans se vede clar în Under the Dome, regizorul profitând eficient de potenţialul dramatic al premiselor puse pe pagina de hârtie de Stephen King.

De parcă apariţia misterioasă a domului nu era de ajuns, King aruncă în joc un asasin (Mike Vogel), prizonier în Chester's Mill după ce îl ucide pe doctorul din mica localitate, un politician (Dean Norris) cu interese ascunse hotărât să folosească noua situaţie pentru a controla orăşelul, pe fiul psihopat al acestuia (Alexander Koch), o jurnalistă (Rachelle Lefevre) gata de orice pentru a explica apariţia cupolei, o avocată din Los Angeles (Aisha Hinds) prinsă şi ea în Chester's Hill cu partenera ei şi fiica acesteia, şi multe alte persoane cu interese divergente. Eroul este Duke Perkins, şeriful local, interpretat de Jeff Fahey, o cunoştinţă veche a universului lui Stephen King, actorul din Lost devenind celebru după apariţia acum două decenii în Omul care tunde iarba/The Lawnmower Man, cu Pierce Brosnan în rolul principal.

Dacă Under the Dome beneficiază de talentul lui Stephen King la crearea suspansului, implicarea lui Steven Spielberg face ca serialul să nu neglijeze efectele speciale. Poziţionarea domului este arbitrară, ceea ce înseamnă că apariţia acestuia secţionează brutal case, animale şi persoane. O secvenţă spectaculoasă implică zdrobirea unui maşini ce se izbeşte în viteză de suprafaţa transparentă şi aparent indestructibilă a domului. Natura acestuia va fi cu siguranţă explorată în episoadele următoare.

Ce reuşeşte să realizeze primul episod este să prezinte captivant premisele serialului şi să arunce nade scenaristice spre viitoarele experienţe ale eroilor. Aşa cum ne-au obişnuit romanele şi scenariile lui Stephen King, multitudinea de personaje cu interese contrare este un mediu propice pentru evoluţii interesante ale acestora. Un serial categoric de urmărit cu atenţie.

Exploreaza subiecte similare:

stephen king, Steven Spielberg, Jeff Fahey, Niels Arden Oplev, The Girl With the Dragon Tattoo, Mike Vogel, Dean Norris, Aisha Hinds, Rachelle Lefevre

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
sebybog pe 27 iunie 2013 09:33
Tocmai citesc cartea , difera destul de mult de film, in ceea ce priveste personajele ( in carte seriful moare chiar de la inceput, iar rolul de baiat bun revine unui bucatar, fost ofiter cu stagii in Irak). Dar sper ca ecranizarea sa fie la fel de buna. Nu sper ca serialul sa fie preluat de vreo televiziune din Romanika, asa ca netul va fi salvarea.
Midnite pe 27 iunie 2013 10:20
Nu e foarte adecvat sa lasi lumea sa cunoasca spoilere. Nu o lua ca pe o mustrare, insa cei mai multi dintre noi prefera inca sa afle singuri despre astfel de detalii. Ar fi mai potrivita situatia intr-o discutie cu prietenii, care au citit cartea si au inceput sa vizualizeze seria TV.
denissemeda pe 16 iulie 2013 07:38
Serialele bune nu vor fi difuzate in tara. Sunt prea scumpe. Acest serial merita vazut!
TinRin pe 27 iunie 2013 11:58
O abordare diferita - dar asemanatoare- fata de serialul JERICHO oprit de ABC - oraselul izolat plin cu personaje interesante care se straduiesc sa supravietuiasca intr-o lume devastata de razboiul atomic
xerses pe 27 iunie 2013 22:04
Chiar daca alaturarea numelor celor doi poate sa fie interesanta, totusi descrierea serialului nu m-a convins.
n0ne pe 21 august 2013 22:13
Abordeaza alta descriere si da-i serialului o sansa ! ;)
alex1992alex pe 27 iunie 2013 22:11
tocmai am vazut primul episod, un serial de urmarit si bun in weekend-uri.
Pitbull pe 27 iunie 2013 23:19
Pânä vine filmul, puteti cumpära cartea de la Nemira (în traducerea lu' mandea - una dintre traducerile mele favorite!)
Sorin87 pe 28 iunie 2013 08:52
interesant serialul o sa incerc sa ma uit la el
alex_il_fenomeno pe 17 iulie 2013 17:00
Cu asa genii la baza, oare ce poate merge prost?
lolozilla pe 30 august 2013 22:23
E o melodrama mediocra intr-un setup SF (sau posibil fantasy, ca inca nu ne-am lamurit). Personaje seci si enervante, clisee cu carul, dialoguri slabe, bate apa in piua cu tot felul de relatii intre oameni, nu se intampla mai nimic tot sezonul; aspect foarte comercial, de network tv. Ii mai dau o sansa finalului de sezon inainte sa renunt la el complet.
Nota de pe imdb e foarte overrated si nu o inteleg, chiar si acolo se vorbeste pe forum de cat de mediocru e.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells