Secretele Răzbunătorilor

de Ştefan Dobroiu în 15 Apr 2015
The Avengers: Age of Ultron se lansează pe 24 aprilie

Mai sunt nici zece zile până când unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului, blockbusterul The Avengers: Age of Ultron/Răzbunătorii: Sub semnul lui Ultron, va arăta dacă îşi poate întrece în popularitate predecesorul, The Avengers/Răzbunătorii, devenit în 2012 filmul cu cele mai mari încasări din istorie, după Avatar şi Titanic. Iată mai jos câteva secrete (fără spoilere!) ale producţiei şi de ce ar putea fi ea spectaculoasă. Cinemagia va vedea filmul luni seara, iar miercuri va publica prima cronică din România a acestui aşteptat sequel.

Echipa Răzbunătorilor formată din Iron Man (Robert Downey Jr.), Căpitanul America (Chris Evans), Thor (Chris Hemsworth), Hulk (Mark Ruffalo), Văduva neagră (Scarlett Johansson) şi Hawkeye (Jeremy Renner) are parte de o nouă şi distrugătoare ameninţare, în stare să eclipseze armata extraterestră ce a distrus New York-ul în filmul original. Ultron, robotul care consideră că zilele Terrei sunt numărate din cauza rasei umane, schimbă regulile jocului, iar apariţia fraţilor Wanda (Elizabeth Olsen) şi Pietro Maximoff (Aaron Taylor-Johnson), dotaţi cu superputeri inedite pentru universul cinematografic Marvel, arată încă o dată că aventurile din primul film au fost o joacă de copii în comparaţie cu ce-i aşteaptă acum pe Răzbunători.

Kevin Feige, producătorul din spatele filmelor Marvel, descrie premisele sequelului: "Multe s-au întâmplat de la primul film cu Răzbunătorii. Am trecut prin toate aventurile din Faza 2. Casa lui Tony Stark a fost distrusă, iar el îşi reevaluează viaţa şi rolul lui Iron Man. Thor s-a întors pe Asgard şi şi-a dat seama că nu vrea să fie rege. A revenit pe Pământ şi s-a dedicat apărării omenirii, iar S.H.I.E.L.D. a fost distrusă în Captain America: The Winter Soldier după ce s-a aflat că de fapt a fost H.Y.D.R.A pentru tot acest timp. Toate aceste evenimente au lăsat o mulţime de direcţii nerezolvate", a comentat Feige, sugerând că sequelul va lega într-un ghem iţele desfăcute ale poveştilor anterioare.

De acest lucru este răspunzător Joss Whedon, din nou scenarist şi regizor pentru o poveste a Răzbunătorilor. Din punctul său de vedere, miza sequelului a fost să arate că Răzbunătorii NU ar trebui să fie o echipă. "Primul lucru care trebuia făcut la sequel era să decizi în ce direcţie mergi cu toate aceste personaje. În noul film sunt încă şi mai multe personaje! Răzbunătorii sunt o echipă disfuncţională şi m-a atras ideea de a vedea cum colaborează ei şi cum acest lucru arată că de fapt nu ar trebui să fie o echipă". "Am vrut o dinamică diferită. Primul film a fost despre reunirea echipei, al doilea va fi despre distrugerea ei", mai spune Whedon.

Despre alegerea antagonistului Ultron, Whedon spune că "a vrut o ameninţare pe cât de consistentă şi reală posibil", în comparaţie cu armata extraterestră din primul film. "Faptul că se poate multiplica şi că fiecare copie este de fapt el însuşi e foarte cool. Există mii de copii, iar el e fiecare dintre ele şi vorbeşte prin intermediul fiecăreia, ceea ce oferă o dinamică entuziasmantă şi noi posibilităţi". O dinamică ajutată şi de faptul că acum întreaga lume ştie că Răzbunătorii există, iar cei şase membri ai echipei nu mai trebuie să se ascundă.

Kevin Feige spune că noua evoluţie a poveştii transformă The Avengers 2 într-o "aventură globală". Dacă în primul film acţiunea avea loc în principal în New York, acum miza este multicontinentală: printre noile locaţii de filmare s-au aflat Seoul, Johannesburg şi nordul Italiei. "Noile locaţii dau o senzaţie de proaspăt şi arată că Răzbunătorii vor să protejeze întrega lume", comentează Jeremy Latcham, producătorul executiv al filmului. "Am vrut să ne uităm la Răzbunători şi să vedem ce efect au ei asupra lumii întregi", spune şi Joss Whedon, adăugând că sequelul va arăta şi cum îi percepe omenirea pe supereroi, deschizând astfel calea pentru Captain America: Civil War, aşteptat în mai 2016.

Un alt aspect global al filmului este puterea lui Ultron de a se conecta la orice înseamnă tehnologie şi informaţie online. Acest aspect a oferit noi posibilităţi poveştii, comentând şi pe seama dependenţei oamenilor de comunicarea online. Cum face Joss Whedon acest lucru vom vedea din 24 aprilie pe marile ecrane din ţară.

Exploreaza subiecte similare:

The Avengers: Age of Ultron, The Avengers, Joss Whedon, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Chris Hemsworth, Jeremy Renner, Mark Ruffalo

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 15 aprilie 2015 11:05
De neratat !
Dana04 pe 15 aprilie 2015 11:25
Abia astept noul film The Avengers!!
AugustyneX pe 15 aprilie 2015 13:21
captain america 2016.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells