Roman de gare

de Gloria Sauciuc în 28 Mar 2008
Roman de gare

Crima, mister, thriller, suicid, romance, practic le gasesti pe toate in Roman de gare. Iar daca ai mai vazut productii ale lui Lelouch, atunci - e sigur - acesta este filmul la care sa mergi de saptamana asta.

In plus, o vezi pe Fanny Ardant, in postura unei scriitoare de succes si femei fatale, aflate in cautarea unor personaje pentru urmatorul ei bestseller. Ea este un  fel de Sharon Stone franceza, dar nu spun mai mult, ca sa nu stric surpriza.

In acelasi timp, Audrey Dana (Huguette), coafeza intr-un salon parizian, devine personaj in acest bestseller, fara ca insasi scriitoarea de succes sa stie. Pe aceste doua femei le “leaga” acelasi barbat, totul fiind o tesatura de minciuni si mister bine pastrate pana spre sfarsitul filmului; o sa vedeti rasturnari de situatie, mai multe fire epice intretaiate, indicii care te duc pe piste false, astfel incat surpriza finala sa fie mai puternica. Cine este in spatele succesului acestei autoare de bestsellere?

Lelouch a afirmat la conferinta de presa ca miezul filmului este castingul. O afirmatie destul de curajoasa; e adevarat ca cel putin doi actori sunt imprevizibili ca parteneri, dar mesajul regizorului este ca “fizicul a devenit prea important in ultimul timp si de aici suferim atata dezamagire”. O sa vedeti voi ce si cum. Cert e ca Roman de gare e un film care trebuie bifat in agenda de cinefil, ca o productie a unui clasic in viata, chiar daca nu va va aduce satisfactiile unui "Un homme et une femme".

Sa nu va dezorienteze amestecul de genuri; pentru Lelouch viata insasi cu “melanjul“ ei de situatii, cu suisuri si coborasuri este un Personaj. Asa ca sa traim acest film! Vizionare placuta.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells