Prom Night/Balul absolventilor

de Gloria Sauciuc în 6 Iun 2008
Prom Night/Balul absolventilor

Un afis care promite mult, plus incasari surprinzatoare in America fac din Prom Night un titlu ce starneste curiozitatea. Subiectul este iarasi unul de rapida identificare a publicului adolescentin in asteptarea sau chiar pregatirea Balului de absolvire a liceului. Din pacate, insa, fimul ramane doar cu aceste premise de bun augur, productia in sine avand toate incredientele pentru a... nu multumi publicul spectator.

Desi se autoproclama horror, filmul nu baga in sperieti nici macar pe cei mai slabi de ingeri. Nu s-a acordat o atentie prea mare nici construirii suspansului, plus ca vedem putin sange, iar loviturile de cutit sunt - in general - intuite, nu vazute, regizorul preferand sa fie mai ...subtil si sa sugereze, ceea ce noi asteptam, in fond, ca spectatori de horror. Desi actorii joaca ok, nu-ti prea pasa cine moare si cine ramane in viata... Nici actritele nu sunt tocmai alese astfel incat sa-ti zici ca ai avut parte de niste prezente super-sexy, care sa aline supararea unui horror nu tocmai reusit. Macar Paris Hilton in House of Wax te mai facea sa uiti pe ce ai dat banii.

Dar despre ce e vorba in Balul absolventilor/Prom Night? Daca titlul filmului nu ne-a dat suficiente indicii, ei bine, atunci, in acest remake al "clasicului" de groaza cu Jamie Lee Curtis din 1980, Brittany Snow (Amber Von Tussle in "Hairspray") e o eleva de liceu a carei noapte de teroare traita cu cativa ani in urma se repeta la Festivitatea de aniversare a absolvirii liceului. Un criminal (Johnathon Schaech) face o obsesie pentru aceasta tanara; in noaptea absolvirii ei, maniacul reuseste sa scape din inchisoare si sa vina dupa ea. Totul pe fondul unei festivitati extrem de fastuoase, cu limuzine, covor rosu si la un hotel de cinci stele. Prietenii si colegii Donnei Keppel (Brittany Snow) cad rapusi, unul cate unul. Nu sunt hacuiti ca in Saw, de exemplu, deci amatorii de senzatii tari, sa se tina la distanta...

Filmul imbunatateste totusi formula mult fumata, intr-un singur sens: daca primele filme cu crime pedepseau pe adolescenti pentru relatii sexuale, noul "Prom Night" ii pedepseste parca pentru epatare: se plimba cu limuzine lungi, iau camere scumpe de hotel etc. Asadar, scenaristii de la Hollywood au simtit nevoia sa-si aduca aportul, inserand macar o mica nota de noutate.

In rest, regasim cliseele specifice acestui gen de filme: abuz de alcool, partida de sex din noaptea absolvirii, tinerii fac remarci de genul "Este cel mai frumos moment din viata noastra", "Este ultima data cand vom fi toti impreuna".

Prin urmare, de vazut numai daca puteti sa treceti cu vederea peste toate astea.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 18 aprilie 2010 01:40
foarte tare horror-ul
basyc3l3m3nt97 pe 30 iunie 2010 20:01
ia mai taci. cica "foarte tare horror-ul". asta nu-i horror mai degrab thriller si crima

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells